Annonce
Aarhus

Se billederne: Jyllands største havecenter klar i Egå

Plantorama er flyttet om på den anden side af Grenåvej. Før lå plantecenteret i et villakvater, hvor der ikke kunne udvides og hvor det var mere besværligt at komme til i bil. Foto: Jens Thaysen

Plantorama åbnede fredag Jyllands største havecenter i Egå, som byder på oplevelser for hele familien.

EGÅ: Hvorfor står I her i køen?

- Fordi vi skal ud og se det nye plantecenter, svarer Jette og Jonna Mondrup, der ikke er slygplanteveninder men tvillinger.

De har fredag morgen stået en time forrest i køen, til indvielse af Plantoramas nye plantecenter i Egå, og nu fryser faktisk lidt. Det er måske derfor, de ikke er i humør til dumme spørgsmål fra morgenstunden.

Plantecentret er flyttet over på den anden side af Grenåvej, hvor konkurrenten Bo Grønt lå før, og så er det vokset, så det nu er Jyllands største.

Og der er vokset meget ukrudt i altankassen siden Plantorama 2000 åbnede i 1987.

- Navnet skulle signalere noget nyt og spændende. Efter år 2000 blev det jo lidt uaktuelt, og folk kaldte det jo alligevel for Plantorama, fortæller Peter Vang Christensen, direktør Plantorama.

Han er klar klokken ni til at klippe det røde bånd, der signalerer fremad mod de gode tilbud. Det er sønnen 16-årige Victor Vang Christensen, der skal føre saksen flankeret af far og farfar.

I gamle dage var vi et blomstercenter, men tre fjerdedele planter og blomster, nu er vi et oplevelsescenter

Søren Vang Christensen
Om lidt går det løs, så Jonna Mondrup har sat sin ned for lige at hvile benene lidt, men hun har også stået klar i en time sammen med sin tvilinge søster Jette Mondrup. Det er hende, der står i rækken bagved og ligner sin søster. Foto: Jens Thaysen

Tilbudsjægere

Jonna Mondrup er lidt nervøs for at blive klemt i kapløbet. Der må være flettepligt for indkøbsvognene, ellers er det ikke rimeligt.

- Det er godt at være nummer et, for så er man sikker på, at få det man vil, siger hun.

Hovedpræmien er et ferskentræ, der er sat ned fra 200 kroner, så det nu kan erhverves for en halvtredser. Men tvillingerne er også på tilbudsjagt efter påskeliljer og hornvioler.

Køen strækker sig 20 minutter lang bag dem, da den gyldne saks klipper start. Der er også et bord med morgenmad, så det gælder om at komme første.

Flere af de morgenduelige, er lidt grå i toppen - forstås, det er jo midt i arbejdstiden. Bag den lukkede dør står personalet, klar til at klappe kunderne ind, når Victor klipper båndet over.

Esther Lauridsen lyser op i sin hvide kittel. Når hun har et stetoskop om halsen, er det ikke fordi, Plantorama frygter ofre i kampens hede. Hun er den nye dyrlæge, der har åbnet klinik her.

- Det er mest de firbenede, jeg tager mig af, siger Esther Lauridsen.

Men hun lover at gribe ind, hvis det skulle komme så vidt.

Parkeringspladsen var fyldt med biler, og ejerne stod klar, da Plantorama slog dørene op fredag morgen. Foto: Jens Thaysen
Annonce

Endnu mere Plantorama

Men faktisk er der slet ingen grund til at mase, der er både rigelig med plads og masser af planter til alle.

- I gamle dage var vi et blomstercenter, men tre fjerdedele planter og blomster, nu er vi et oplevelsescenter, fortæller farfar Søren Vang Christensen, der har taget opstilling ved indgangen for at sige goddag og farvel til de mange gæster.

Oplevelser er der nok af på de mere end 9.000 kvadratmeter.

Den mindste kan parkeres i legelandet, mens junior sætter kurs mod de levende dyr. Her er både mus, rotter, reptiler og levende slanger. Og mens mor kigger på blomster, kan far se sit snit til at luske ind i den meget indbydende Espresso Café, hvor det gamle Plantoramas - nå ja, knap så magelige café stole er udskiftet med den rene luksus og afslapning, der fuldstændig gør de gamle visdomsord "kun en tåbe frygter ikke havecenteret" til skamme.

Det lyder måske lidt sexistisk, men ifølge direktøren, er det sådan, det er.

- Det her center er model for den måde, vi gerne vil udvide de eksisterende plantecentre på - eller bygge nye, siger Peter Vang Christensen.

Der findes 11 Plantorama havecentre, og der er flere på vej.

- Planen er at komme op på 25 centre. Blandt andet kommer der et i Tilst, og på længere sigt også et i den sydlige del af Aarhus, siger han.

Klip, og velkommen i Plantorama.

Der er højt til loftet, lyst og venligt. Foto: Jens Thaysen
Forårsstemning på årets første forårsdag. Foto: Jens Thaysen
Plantorama sælger ikke kun blomster og planter. Her er alt mellem havemøbler og økologisk frugt. Foto: Jens Thaysen
Her kunne man såmænd godt sidde en times tid med en kop kaffe, mens konen kigger på planter. Foto: Jens Thaysen
Vi havde slet ikke behøvet, at være her så tidlig. Jonna (th) og Jette Mondrup fik det, de kom efter. Foto: Jens Thaysen
Plantorama er for hele familien. Foto: Jens Thaysen
Foto: Jens Thaysen
Foto: Jens Thaysen
Foto: Jens Thaysen
Foto: Jens Thaysen
Foto: Jens Thaysen
Foto: Jens Thaysen
Foto: Jens Thaysen
Foto: Jens Thaysen
Foto: Jens Thaysen
Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce