Annonce
Aarhus

Se billederne: Klassiske biler kommer under hammeren på Vilhelmsborg

Et lille udvalg af de ting, du kan byde på til auktionen. Foto: Campen Auktioner
Lørdag bliver der holdt specialauktion på Vilhelmsborg med en masse lækkerbiskener til fans af klassiske biler og motorcykler.

MÅRSLET: Klør det i fingrene, når du hører navne som Chevrolet, BSA eller Oldmobile? Så er det nok en idé at kigge forbi Vilhelmsborg i Mårslet 4. maj, hvor auktionsfirmaet Campen Auktioner holder specialbilauktion.

Men det er ikke kun veteranbiler, der skal have nye ejere til auktionen, fortæller Peter Lund, der er auktionarius ved Campen Auktioner.

- Traditionen tro kommer der mange sjældne specialkøretøjer under hammeren til auktionen. Der er køretøjer af mange forskellige bilmærker og årgange, så der er noget for enhver smag, siger han.

Især fremhæver auktionsfirmaet en VW T1 bus fra 1965, en BSA Royal Blue Star motorcykel og en Volvo BM10 show- og eventbus, som blandt andet har været brugt til Classic Race. Og så er der særligt en bil mere, som Peter Lund gerne lige vil slå et slag for.

- Man kan blandt andet også fremhæve katalognummer 146, en Oldmobile Delta 88 Royale fra 1970, der har været fuldstændig skilt ad og renoveret, og som i dag står næsten fejlfri, selvom den er 49 år gammel, siger han.

Annonce
En VW T1 Bus fra 1965, som er købt i San Diego i 2014. Bussen har nummer 87 i kataloget. Foto: Campen Auktioner

Auktionen starter lørdag klokken 11, men indtil da kan man komme med bud på Campen Auktioners hjemmeside indtil fredag aften klokken 20. Her kan man også se billeder af alle de køretøjer, som kommer under hammeren på lørdagens auktion.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

112

Bevidst påkørsel og knivstikkeri: 22-årig overfaldet af flere mænd

Annonce