Annonce
Aarhus

Se billederne: Kongeskibet lagde til i Aarhus

Hendes Kongelige Højhed får her blomster af Ingrid Kirk Elkjær på 10 år, der bød kronprinseparret velkommen til Aarhus sammen med borgmester Jacob Bundgaard og stadsdirektør Niels Højbjerg. Se flere billeder ved at klikke dig videre. Foto: Axel Schütt

Store som små var mødt talstærkt frem, da Kongeskibet Dannebrog onsdag formiddag lagde til ved havnepladsen i Aarhus.

AARHUS: Ofte vælger mange at fejre deres runde fødselsdage med manér og det må man i sandhed også sige, at H.K.H Kronprins Frederik har valgt at gøre.

Kronprinsen fylder 50 år lørdag 26. maj, og mandag blev fejringen skudt i gang med afviklingen af Royal Run, der blandt andet i Aarhus trak 12.000 interesserede til, der alle ville være med til at fejre ham.

Onsdag var det så tid til endnu et besøg i Smilets By. Her skulle de blandt andet besøge Filmbyen, og Kronprinsen skulle indvie både Sejlsportscentret på havnen og Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse ved den tidligere handelshøjskole.

Inde på Havnepladsen var folk stimlet sammen for at få et glimt af parret, når de steg af båden, og flere havde taget flag med i anledningen af kronprins Frederiks 50 års fødselsdag på lørdag.

- Kommer de ikke snart, lød det fra en par forventningsfulde børnehavebørn, der havde planlagt dagens udflugtsmål efter Kronprinseparrets besøg.

De var alle udstyret med et flag i hånden, og enkelte af dem havde også iført sig diademer og kongekroner i dagens anledning.

Annonce
Som en del af fejringen af kronprins Frederiks 50 års fødselsdag ankom kongeskibet Dannebrog onsdag morgen til Aarhus. Foto: Axel Schütt

Spændt blomsterpige

Selvom trappen fra skibet hurtigt blev sænket på plads, fik de forventningsfulde fremmødte fik dog lov til at vente til 09.30, før parret gik til lands.

Her blev de budt velkommen af borgmester Jacob Bundsgaard (S) og stadsdirektør Niels Højbjerg sammen med blomsterpigen Ingrid Kirk Elkjær på 10 år.

Folk viftede begejstret med de medbragte flag og flere råbte højt tillykke til kronprins Frederik, der venligt vinkede tilbage. Både kronprins Frederik og kronprinsesse Mary tog en runde og hilste på flere af de fremmødte, inden de steg ind i kronebilen for at køre videre til dagens næste stop: Et besøg i Filmbyen.

Kronprinsessen var rundt og hilse på nogle af de fremmødte. Foto: Axel Schütt
Inden kronprins Frederik steg ind i kronebilen, der skulle fragte ham til Filmbyen, nåede han at hilse på et par af de fremmødte. Foto: Axel Schütt
Kongeskibet ankom til byen kort før klokken 09. Foto: Axel Schütt
Børnehaven her havde fundet flagene frem i dagens anledning. Foto: Axel Schütt
Skibet lagde til foran Havnepladsen ved 09-tiden onsdag morgen. Foto: Axel Schütt
Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Prøve afkræfter mistanke: Dansk mand indlagt i Aarhus er ikke smittet med coronavirus

Leder

Kære Kina: Forstå det nu - vores ytringsfrihed kan ikke trues til tavshed

En satiretegning igen. Fra Jyllands-Posten igen. Og fordømmelser igen. Hvis ikke vi allerede vidste det her i Danmark, så er der lande og regeringer, der ikke ser på ytringsfrihed, som vi gør her i landet. Ytringsfriheden er en grundlovssikret ret, som gør, at vi kan udtrykke vores meninger og holdninger gennem bogstaver, ord, streger og tegninger om alt, hvad vi måtte mene noget om. Det være sig religion, sport, mad, dans og livet i helhed. Vi skal ikke spørge nogen om lov, før vi sætter bogstaver sammen til ord og holdninger, eller før vi får streger og farver til at udtrykke en holdning. Det er vores ret i Danmark at ytre os. Og den står nedfældet i grundlovens §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Og hvorfor nu denne påmindelse om vores rettigheder? Fordi vores rettigheder ikke deles af alle andre lande og regeringer, hvilket Kina nu for fuld udblæsning minder os om med kravet om en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten og dens tegner, Niels Bo Bojesen, der i en tegning af det kinesiske flag har udskiftet den ene store stjerne og de fire små med gule coronavirusser som en tegnet kommentar til den verdensomspændende sygdomstrussel, der lige nu er højaktuel. Det er meget svært med danske øjne at se tegningen som en kritisk kommentar til Kina, men med kinesiske regeringsøjne er det lige præcist, hvad tegningen udtrykker; kritik af Kina og dermed åbenbart også en ydmygelse. Den slags er svært for Kina at acceptere - og svært for os at forstå. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke skal ytre os om eksempelvis coronavirussens udgangspunkt i netop Kina. Jyllands-Posten - og vi danskere - skal ikke bøje sig for pres fra hverken Kina eller andre lande. Jyllands-Posten skal stå fast på sin ret, og vi danskere skal bakke Jyllands-Posten op. Ingen tvivl om det. At det officielle Kina har lige så svært ved at forstå vores ytringsfrihed og vide rammer for at udtrykke holdninger gennem ord og streger, som vi danskere har ved at forstå deres følelse af æreskrænkelser og ydmygelser. Danmark og Kina rummer to vidt forskellige kulturer, hvilket flertallet af vi danskere godt kan se og forstå, men som det - set fra Danmark - tyder på, så har Kina meget svært ved at se, forstå og acceptere det forhold. Så hvad kan man gøre ved det? Man kan fortsætte med at tale sammen, at argumentere og fortsat gøre alt muligt for at få Kina til at indse, at i Danmark kommer vi ikke til at ændre på ytringsfriheden for at gøre andre lande og dets regeringer glade. Sådan fungerer ytringsfrihed ikke - ikke i Danmark og ikke i de andre lande, der benytter sig af samme form for demokrati, hvor borgerne frit kan tale og tegne.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce