Annonce
Aarhus

Se billederne: Kongeskibet lagde til i Aarhus

Hendes Kongelige Højhed får her blomster af Ingrid Kirk Elkjær på 10 år, der bød kronprinseparret velkommen til Aarhus sammen med borgmester Jacob Bundgaard og stadsdirektør Niels Højbjerg. Se flere billeder ved at klikke dig videre. Foto: Axel Schütt

Store som små var mødt talstærkt frem, da Kongeskibet Dannebrog onsdag formiddag lagde til ved havnepladsen i Aarhus.

Annonce

AARHUS: Ofte vælger mange at fejre deres runde fødselsdage med manér og det må man i sandhed også sige, at H.K.H Kronprins Frederik har valgt at gøre.

Kronprinsen fylder 50 år lørdag 26. maj, og mandag blev fejringen skudt i gang med afviklingen af Royal Run, der blandt andet i Aarhus trak 12.000 interesserede til, der alle ville være med til at fejre ham.

Onsdag var det så tid til endnu et besøg i Smilets By. Her skulle de blandt andet besøge Filmbyen, og Kronprinsen skulle indvie både Sejlsportscentret på havnen og Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse ved den tidligere handelshøjskole.

Inde på Havnepladsen var folk stimlet sammen for at få et glimt af parret, når de steg af båden, og flere havde taget flag med i anledningen af kronprins Frederiks 50 års fødselsdag på lørdag.

- Kommer de ikke snart, lød det fra en par forventningsfulde børnehavebørn, der havde planlagt dagens udflugtsmål efter Kronprinseparrets besøg.

De var alle udstyret med et flag i hånden, og enkelte af dem havde også iført sig diademer og kongekroner i dagens anledning.

Som en del af fejringen af kronprins Frederiks 50 års fødselsdag ankom kongeskibet Dannebrog onsdag morgen til Aarhus. Foto: Axel Schütt
Annonce

Spændt blomsterpige

Selvom trappen fra skibet hurtigt blev sænket på plads, fik de forventningsfulde fremmødte fik dog lov til at vente til 09.30, før parret gik til lands.

Her blev de budt velkommen af borgmester Jacob Bundsgaard (S) og stadsdirektør Niels Højbjerg sammen med blomsterpigen Ingrid Kirk Elkjær på 10 år.

Folk viftede begejstret med de medbragte flag og flere råbte højt tillykke til kronprins Frederik, der venligt vinkede tilbage. Både kronprins Frederik og kronprinsesse Mary tog en runde og hilste på flere af de fremmødte, inden de steg ind i kronebilen for at køre videre til dagens næste stop: Et besøg i Filmbyen.

Kronprinsessen var rundt og hilse på nogle af de fremmødte. Foto: Axel Schütt
Inden kronprins Frederik steg ind i kronebilen, der skulle fragte ham til Filmbyen, nåede han at hilse på et par af de fremmødte. Foto: Axel Schütt
Kongeskibet ankom til byen kort før klokken 09. Foto: Axel Schütt
Børnehaven her havde fundet flagene frem i dagens anledning. Foto: Axel Schütt
Skibet lagde til foran Havnepladsen ved 09-tiden onsdag morgen. Foto: Axel Schütt
Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Aarhus

Dagens coronatal for Aarhus: Fortsat lille stigning i antallet af nysmittede

Annonce