Annonce
Aarhus

Se billederne: Nisserne fik tændt rådhusets juletræ

Sådan ser en rødgran på 50 år ud med lys i. Foto: Bo Nørgaard

Traditionen tro var der nissekor og masser af børn og voksne, da det store juletræ foran rådhuset blev tændt søndag.

AARHUS: Sallings julelys er blevet tændt. Det samme er Strøgets. Og søndag eftermiddag kom så den sidste julebebuder i Aarhus: det store juletræ foran rådhuset blev tændt.

Med til den begivenhed var borgmester Jacob Bundsgaard, en god forsamling af både børn og voksne og selvfølgelig et helt kor af nisser. Sammen sang de julen og sørgede for at lysene i juletræet blev tændt på behørig vis.

Træet er 24 meter højt og vejer et sted mellem tre og fire tons. Det ankom tirsdag morgen fra Hjøllund Plantage og er en rødgran på omkring 50 år.

Annonce
Fra rådhusets balkon sang et nissekor julesange for publikum. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Borgmester Jacob Bundsgaard var naturligvis også på pletten med en tale. Foto: Mathias Fredslund Hansen
På trods af det meget lidt julede vejr, var mange århusianere i alle aldre alligevel dukket op. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hellere nedrivning end alibi-bevaring: Randersvej-eksemplet er komisk

Se nu den stakkels ensomme røde murermestervilla på Kalmargade ved Randersvej. Alene tilbage på en kæmpe byggegrund står den bevaringsværdige villa fra 1933 og vidner om et spøjst forløb fyldt med kompromiser. Hærget, brændt, grafittiovermalet. Fire andre bevaringsværdige bygninger på samme byggegrund måtte lade livet, så omdannelsen af området kunne gå i gang og 171 nye lejligheder og 15 rækkehuse snart kan begynde at vokse op af jorden. Men DEN villa skulle blive, så man ikke fra kommunen gav en bygherre grønt lys til uden videre at fjerne fem boliger, som var udpeget som bevaringsværdige. Men var det nu også den rigtige beslutning? Ingen er i hvert fald særligt tilfredse med resultatet, der er spøjst og en smule fjollet, som formand for foreningen Bykultur Aarhus også tidligere har kaldt det. Den omtalte villa er nemlig bevaringsværdig i kraft af den kontekst, den var opført i. Men når hele konteksten forsvinder, og den i stedet bliver omringet af højt nybyggeri, så er bevaringen decideret komisk. Og nu skal den endda død og pine opføres igen, selvom en brand har spist hele 1. sal, loft og tag og den kommer til at fremstå ny og langt fra original.

Annonce