Annonce
Aarhus

Se billederne: Nisserne fik tændt rådhusets juletræ

Sådan ser en rødgran på 50 år ud med lys i. Foto: Bo Nørgaard

Traditionen tro var der nissekor og masser af børn og voksne, da det store juletræ foran rådhuset blev tændt søndag.

AARHUS: Sallings julelys er blevet tændt. Det samme er Strøgets. Og søndag eftermiddag kom så den sidste julebebuder i Aarhus: det store juletræ foran rådhuset blev tændt.

Med til den begivenhed var borgmester Jacob Bundsgaard, en god forsamling af både børn og voksne og selvfølgelig et helt kor af nisser. Sammen sang de julen og sørgede for at lysene i juletræet blev tændt på behørig vis.

Træet er 24 meter højt og vejer et sted mellem tre og fire tons. Det ankom tirsdag morgen fra Hjøllund Plantage og er en rødgran på omkring 50 år.

Annonce
Fra rådhusets balkon sang et nissekor julesange for publikum. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Borgmester Jacob Bundsgaard var naturligvis også på pletten med en tale. Foto: Mathias Fredslund Hansen
På trods af det meget lidt julede vejr, var mange århusianere i alle aldre alligevel dukket op. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Bedre neurorehabilitering eller besparelse?

I næste uge skal Region Midtjyllands hospitalsudvalg og udvalg for nære sundhedstilbud igen tage stilling til et forslag om at flytte neurorehabilitering fra Horsens og Randers til Aarhus. Som næstformand i udvalget for nære sundhedstilbud har jeg naturligvis fulgt sagen tæt, for netop spørgsmålet om nærhed og kvalitet i behandlingen betyder meget for Alternativet. Fagligt er der både fordele og ulemper ved at samle neurorehabiliteringen i Aarhus. En samling i Aarhus vil fjerne behovet for overflytning mellem hospitalerne, og det giver mulighed for større specialisering. Desuden vil der også være fordele alene i placeringen tæt ved neurologien. Til gengæld kan placeringen længere væk fra patienternes hjem give mindre støtte fra patienternes pårørende. Der er næppe tvivl om, at fordelene trods alt overstiger ulemperne, og samlingen dermed vil være et kvalitetsmæssigt løft af neurorehabiliteringen. Der er til gengæld heller ikke tvivl om, at det giver en større udgift, end den nuværende løsning. Hvis vi skal lave ændringen, skal vi derfor være klar til at betale mere for det. I den nuværende indstilling skal ændringen finansieres af andre besparelser på de tre hospitaler. Det er ikke i orden! Alternativet kan derfor kun støtte forslaget om at flytte neurorehabiliteringen fra Horsens og Randers til Aarhus, hvis vi kan finde pengene til merudgiften uden at de tre hospitaler skal lave kompenserende besparelser.

Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Annonce