Annonce
Aarhus

Se billederne: Nyt fra stadsarkivet

AARHUS: Aarhus Stadsarkivs arkivportal www.aarhusarkivet.dk bliver hele tiden opdateret med nye spændende arkivalier og billeder. Vi bringer her et lille udpluk af nogle af de nyeste indkomster på arkivet.

Hvis du ligger inde med billeder, som du mener kan bidrage til byens samlede historier, kan du aflevere dem via www.smartarkivering.dk.

Annonce

Nørregade 1985

Ejendomme på Nørregades syd-østlige side ned mod havnen nedrives i 1985, for at gøre plads til et nyt etagebyggeri, hvor 20 lejligheder var afsat til ældre og handicappede.

Fotograf Lars Kristian Olesen, 1985 Aarhus Stadsarkiv.

Bestseller Aarhus City Halvmarathon 2018

Amalie Haughuus fra løbeklubben Runaar kommer i mål som vinder hos kvinderne ved Bestseller Aarhus City Halvmarathon 2018 i tiden 1:16:54.

Fotograf Ib Nicolajsen, 2018, Aarhus Stadsarkiv.

Aarhus Stadion 1918

Aarhus Stadion under opførelse i sommeren 1918. Billedet er taget Ane Thørring, der sammen med sin familie tog spadsereturen fra boligen på Frederiksbjerg Torv 5 for at bese byggepladsen.

Ane Thørring, 1918, Aarhus Stadsarkiv, 1918.

Ny Banegårdsgade 1962

Ny Banegårdsgade set mod Banegårdspladsen omkring 1962. Forrest i billedet ses en parkeret Rover og til højre i billedet ses trambus nummer 3 mod Brendstrupvej.

Stadsingeniørens Kontor, ca. 1962, Aarhus Stadsarkiv.

Risskov Skole 1982

Elever på Risskov Skole træner til cyklistprøve i skolegården omkring 1982.

Fotograf Verner Mogensen, ca. 1982, Aarhus Stadsarkiv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce