x
Annonce
Aarhus

Se billederne: Så smattet var der på Ceres Park

Kasper Marker fra Canal 9, der skulle have sendt kampen, og AGF-træner David Nielsen tester den sumpede bane. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
AGF fik aflyst forårspremieren i Superligaen. Billederne viser, hvorfor.

AARHUS: Alt for rigelige mængder nedbør betød aflysningen af forårspremieren på Ceres Park. Superligakampen mellem AGF og Randers FC søndag kl. 16 kunne ikke spilles på den smattede bane - og græstæppet kunne næppe heller have holdt til det.

Det østjyske superliga-opgør er udsat, og der er endnu ikke sat dato på, hvornår kampen så skal spilles.

Udsættelsen skyldes de store mængder regn, der er faldet over Aarhus det seneste døgn, hvilket betyder, at banen på Ceres Park ikke er blevet klar. Banen er simpelthen ikke i en stand, så kampen kan gennemføres.

– Vi beklager meget de gener, denne aflysning påfører vores publikum, sponsorer, modstandere og alle andre involveret i kampen. Men efter en grundig vurdering – og i tæt samråd med Divisionsforeningen og Randers FC – har vi vurderet, at det ikke vil være muligt at gennemføre kampen i dag, siger direktør i AGF, Jacob Nielsen, i en pressemeddelelse.

Kampen er aflyst og udsat, til sumpen er blevet til en fodboldbane igen. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.
Vandet stod så højt på banen, at dagens superligakamp på Ceres Park måtte aflyses. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.
Kastegraven var fuld af vand. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.
Sidst en kamp måtte aflyses på Ceres Park var i december 2013. Det var på grund af orkanen Bodil. Denne gang var det ikke blæsten men masser af regnvand på banen, der var årsag til aflysningen. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Regeringen overvejer gradvis åbning af Danmark efter påske - hvis danskerne fortsætter fornuftig adfærd

112

Kampklædt politi med våben i Aarhus C: Mand ført ud fra opgang med hætte trukket op over hovedet

Annonce