Annonce
Aarhus

Se billederne: Stiften fejrede fødselsdag på toppen af Aarhus

Både selve regnbuen og taget på Aros blev brugt i danseopvisningen.Foto: Axel Schütt
Aros dannede rammen, da avisen fejrede sin 225 års fødselsdag med Michelin-mad og danseshow

Når man fylder 225 år, må man godt gøre lidt ekstra ud af festen. Så alle sejl var sat, da Århus Stiftstidende i går fejrede sin fødselsdag.

Regnbuen på toppen af Aros dannede rammen om festen, der blev skudt i gang med et forrygende danseshow, hvor 50 dansere fra Studie 43 ved Peter og Kristina Stokkebroe gav opvisning både inde i selv regnbuen og på taget af Aros.

Herefter kunne de 225 gæster nyde mad kreeret af Michelin-kokken Wassim Hallal og sang leveret af Ann-Mette Elten.

Annonce
Vores overdrevne brug af sociale medier var omdrejningspunktet i danseopvisningen.Foto: Axel Schütt
Foto: Axel Schütt
Foto: Axel Schütt
Publikum kunne også nyde en flot tango i den 20 minutter lange opvisning. Foto: Axel Schütt
Foto: Axel Schütt
Smuk dans i fantastiske rammer. Foto: Axel Schütt
TV2s basketekspert og studievært Thomas Bilde var blandt gæsterne til festen. Foto: Axel Schütt
Karin Salling var blandt gæsterne til fødselsdagen. Foto: Axel Schütt
De 225 gæster startede festen med et glas champagne med udsigt til byens tage. Foto: Axel Schütt
Michelin-kokken Wassim Hallal sørgede selv den sidste finish, inden maden blev serveret for gæsterne. Foto: Axel Schütt
Foto: Axel Schütt
Foto: Axel Schütt
At lave mad til 225 gæster kræver god plads. Foto: Axel Schütt
Ann-Mette Elten leverede smuk operasang til fødselsdagen. Foto: Axel Schütt
Aros dannede fantastisk ramme om fødselsdagsfesten. Foto: Axel Schütt
Foto: Axel Schütt
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce