Annonce
Aarhus

Se billederne: Stiften fejrede fødselsdag på toppen af Aarhus

Både selve regnbuen og taget på Aros blev brugt i danseopvisningen.Foto: Axel Schütt
Aros dannede rammen, da avisen fejrede sin 225 års fødselsdag med Michelin-mad og danseshow

Når man fylder 225 år, må man godt gøre lidt ekstra ud af festen. Så alle sejl var sat, da Århus Stiftstidende i går fejrede sin fødselsdag.

Regnbuen på toppen af Aros dannede rammen om festen, der blev skudt i gang med et forrygende danseshow, hvor 50 dansere fra Studie 43 ved Peter og Kristina Stokkebroe gav opvisning både inde i selv regnbuen og på taget af Aros.

Herefter kunne de 225 gæster nyde mad kreeret af Michelin-kokken Wassim Hallal og sang leveret af Ann-Mette Elten.

Annonce
Vores overdrevne brug af sociale medier var omdrejningspunktet i danseopvisningen.Foto: Axel Schütt
Foto: Axel Schütt
Foto: Axel Schütt
Publikum kunne også nyde en flot tango i den 20 minutter lange opvisning. Foto: Axel Schütt
Foto: Axel Schütt
Smuk dans i fantastiske rammer. Foto: Axel Schütt
TV2s basketekspert og studievært Thomas Bilde var blandt gæsterne til festen. Foto: Axel Schütt
Karin Salling var blandt gæsterne til fødselsdagen. Foto: Axel Schütt
De 225 gæster startede festen med et glas champagne med udsigt til byens tage. Foto: Axel Schütt
Michelin-kokken Wassim Hallal sørgede selv den sidste finish, inden maden blev serveret for gæsterne. Foto: Axel Schütt
Foto: Axel Schütt
Foto: Axel Schütt
At lave mad til 225 gæster kræver god plads. Foto: Axel Schütt
Ann-Mette Elten leverede smuk operasang til fødselsdagen. Foto: Axel Schütt
Aros dannede fantastisk ramme om fødselsdagsfesten. Foto: Axel Schütt
Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) går i glemmebogen som kæmpe succes

Alt imens de nye, store FGU-institutioner (FGU = Forberedende Grund Uddannelse) kæmper for at finde fodfæste, viser det sig, at forløberen, Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU), har været en stor succes (https://www.uvm.dk/aktuelt/nyheder/uvm/2019/sep/190927-syv-ud-af-ti-unge-kommer-godt-videre-efter-kombineret-ungdomsuddannelse). FGU-institutionerne er opbygget som meget store institutioner (Aarhus ca. 700 elever) og skal løse opgaven med at hjælpe unge uden forudsætninger for at gennemføre en anden ungdomsuddannelse. KUU havde samme målsætning, men uddannelsen var baseret på institutionssamarbejder og dermed mindre pædagogiske miljøer med plads til individuelle forskelle. I Aarhus havde vi gennem pilotforsøg gjort positive erfaringer, med at forskellige mindre institutioner (bl.a. produktionsskoler og daghøjskoler) arbejdede sammen i respekt for indbyrdes forskelligheder og med plads til forskelligheden i målgruppen. Det førte naturligt frem til et forbilledligt samarbejde omkring den KUU, der nu viser sig at have været en stor succes, og hvor syv ud af ti unge er kommet godt videre. Lovgivningsprocessen bagved KUU var desværre præget af politisk uenighed, så opbakningen var ikke bred. Derfor blev KUU-lovgivningen tidsbestemt med udløb i 2021. Lovgiverne på Christiansborg købte sig tid til at blive enige om en løsning på den udfordring, man vidste var der. Resultatet blev FGU, en stor og samlende lovgivning med bred opbakning, hvilket naturligvis er positivt og helt nødvendigt. Desværre levner FGU-loven umiddelbart ikke plads til undervisningssamarbejder med mindre, selvstændige institutioner (f.eks. daghøjskoler), der dermed afskæres fra at bidrage med massiv erfaring og kompetencer, der nu ses dokumenteret gennem den succes, som KUU har været. Politiske ønsker om indflydelse og styrbarhed gik forud for hensynet til den sårbare målgruppe; systemkrav trumfer menneskehensyn og sund fornuft. Alt imens vi slikker sårene og kæmper for at holde os på benene, efter at have investeret massivt i at gøre det godt til gavn for målgruppen, ønsker vi FGU-institutionerne held og lykke med at løse opgaven. Men vi savner en forklaring på, hvorfor eksempelvis daghøjskolerne i Aarhus, der nu gennem fem år har bidraget massivt til en sjælden set succes på uddannelsesområdet, atter skal kæmpe for overlevelse efter at have spillet rollen som nyttige idioter. Når det så viser sig, hvor FGU oplever problemer, er vi naturligvis klar til at indgå i samarbejder, til glæde for de mange, der ikke lige er skabt til at trives på kæmpe institutioner.

Aarhus

26-årig dansker var i virkeligheden 45-årig inder: Falsk tandlægepatient afsløret af sit eget tandsæt

Annonce