Annonce
Aarhus

Se billederne: Universitetsparken forvandlet fra kaos til idyl

Dette syn mødte Ulrik Myrtue, da han lørdag morgen cyklede gennem universitetsparken. Foto: Ulrik Myrtue.
Lørdag morgen afsløredes et ufatteligt svineri i universitetsparken efter fredagens kapsejlads. Seks timer senere var der ryddet op igen.

AARHUS: En svag dunst af festivalplads dagen efter dagen derpå er den eneste indikation af, at universitetsparken fredag eftermiddag lagde græs - og sø - til Nordeuropas største studenterarrangement, Kapsejladsen "Kampen om det Gyldne Bækken."

Lørdag morgen så det ellers ud som om, en del af Roskilde Festival var dumpet ned fra himlen. Flere læsere har postet billeder på Facebook, hvor man kan se et utroligt svineri efterladt af de flere end 25.000 tilskuere til festlighederne.

Ulrik Myrtue cyklede forbi parken med sit kamera.

- Jeg vidste godt, det ville se sådan ud. Problemet er ikke kun, at de unge sviner og lader andre rydde op, det er et billede på, hvor langt der er igen, siger Ulrik Myrtue.

Det er miljøet, han tænker på. De mange spildte ressourcer.

- De kunne godt gøre noget mere fra arrangørernes side. Der har været fokus på klimaet i mange år. Det skærer i mit hjerte, især fordi det er unge mennesker, der burde vide bedre, siger han.

250 frivillige fra de 14 studenterforeninger, der deltog i arrangementet, deltog i oprydningen – på én gang.

- Vi begyndte oprydningen fredag, lige da kapsejladsen var afsluttet. Først fjernede vi de største og mest værdifulde ting. Hver forening har sit eget mindre område. Det er lidt af en udfordring. Vi arbejdede tre timer fredag, og så gik vi i gang igen lørdag klokken 12, hvor det tog lige i nærheden af seks timer, før vi var færdige, siger Mads Brögger Klausen, der er en af arrangørerne.

Annonce

Jeg vidste godt, det ville se sådan ud. Problemet er ikke kun, at de unge sviner og lader andre rydde op, det er et billede på, hvor langt der er igen.

Ulrik Myrtue.

Flere toiletter end Northside

Så da ansatte på og studerende ved universitetet mødte op mandag morgen, lignede universitetsparken igen sig selv.

Arrangørerne havde i år opsat nogle nye miljøvenlige skraldespande, Dropbuckets, der skulle tage noget af affaldet.

Med et lokumsbudget på hele 200.000 kroner skulle der, ifølge arrangørerne, have været flere toiletter end til Northside Festival, der ellers er kendt for at være velforsynet i den forstand.

14 store containere blev fyldt med skrald. Og ikke mindre end 2.700 campingstole havde de festglade unge mennesker ladet stå tilbage i parken.

- Dem har vi samlet sammen, og vil nu prøve at genbruge ved at sælge dem her op mod festivalsæsonen, siger Mads Brögger Klausen.

Der var ikke strandvejr fredag, så gæsterne i parken havde pakket sig så godt ind, som de kunne. Røde Kors kan se frem til at modtage en masse varme tæpper.

- Jeg syntes faktisk, det er gået rigtig godt – nå ja, vejret kunne havde været bedre, siger han.

Arrangøren har haft særlig fokus på stoffer.

- Politiet var her med en mobil politistation, men det virker ikke, som om det var et stort problem. Der var heller ikke slagsmål, så folk kunne godt finde ud af at opføre sig ordentligt, siger Mads Brögger Klausen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Vanvidskørsel ved vejarbejde: Ung mand kan vinke farvel til nyerhvervet kørekort

112

Skabte stor utryghed hos børn: Politiet vil gerne i kontakt med mand med skæg og bamser i bilen

Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

Annonce