Annonce
Danmark

Se Danmark: I fornyelse

Skydstrup: Tirsdag ankom 200 lastbiler med asfalt til Fighter Wing Skrydstrup, da landingsbanen skulle have ny asfalt. Det betyder, at der ankom en lastbil cirka hvert tredje minut. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Med kameraet i hånden, holdt stædigt foran øjet, er vores fotografer hver dag på rundt i det halve rige for at dokumentere, hvad der sker. Vi har samlet de bedste skud i dette daglige fotogalleri.

Skrydstrup: Alfa. Sierra. Foxtrot. Alfa. Lima. Tango.

Det staver asfalt. Og det er asfalt, som der bliver snakket om på Fighter Wing Skrydstrup for tiden. Om det fonetiske alfabet bliver benyttet på arbejdspladsen, melder historien intet om, men sikkert er det, at hele hovedbanen på Fighter Wings landingsbane for tiden er ved at blive renoveret. Avisens fotograf Hans Chr. Gabelgaard var med rundt, da landingsbanen, som er 45 meter bred, blev asfalteret på samme tid. Det kræver, at syv asfaltudlæggere konstant kører side om side. Det er første gang, det sker i Danmark.

Annonce
Haderslev: De stod tavse side og side med orange gladiolus mellem hænderne, mens deres blikke gled ned over mindestenen på Damhalvøen til minde om de 57 mennesker, der en varm sommerdag 60 år tidligere mistede livet i en inferno af ild og panik. Foto: Ludvig Dittmann
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Skanderborg-fløj præsenteret i Aalborg

Leder For abonnenter

Selvfølgelig skal de møde til tiden, men...

En del af børn og unges opdragelse er at lære at møde til aftalt tid. Det handler ikke kun om skolen, men også når man laver aftaler med andre. Vi skal kunne stole på hinanden. Derfor skal unge lære at møde til tiden. Også når de er nået i gymnasiet. At de ikke altid gør det, er en kendt sag. Men der kan være gode forklaringer på, at en elev ikke er til stede, når klokken ringer ind til en times undervisning. Ved dagens begyndelse kan bus eller tog være forsinket, og hvis eleven er taget hjemmefra i passende tid til at nå frem til første time, har det ingen mening, at han eller hun skal have fravær for for sent fremmøde, hvis forklaringen ligger i, at den offentlige transport ikke fungerer som lovet. Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) kommer eleverne i møde, når hun har besluttet at afskaffe den bekendtgørelse om fravær, som den tidligere regering indførte i oktober sidste år. Hun vil lade landets gymnasier og deres lærere vurdere, hvornår en elev skal noteres for fravær. Hun mener, at lærerne fuldt ud er i stand til at vurdere, hvornår der er tale om en elev, som kommer for sent sammen med 300 andre, fordi busserne er forsinkede, og hvornår det handler om elev, der er sløv i optrækket. For de findes også. Der er sikkert også dem, der regner på, om de kan holde sig inden for grænsen for advarsler og lignende og tager sig en ekstra fridag på den konto. For slet ikke at tale om dem, der kan finde på at gå hjem før skoledagen slutter eller dem, der ikke sørger for at være i klassen, når frikvarteret slutter. Her skal gymnasiet og lærerne selvfølgelig gribe ind. Sløvhed, slendrian og ligegyldighed skal ikke tolereres. Men den sunde fornuft skal råde, når en elev, der kommer for sent, har en forklaring, som lyder plausibel. Systemet med at notere fravær bør heller ikke afskaffes, for det giver skolen en mulighed for at gribe ind, hvis en elev har brug for støtte i det faglige eller på trivsel i skolen. Så skal der sættes ind på andre måder, og ikke alle elever er lige åbenmundede om deres eventuelle problemer.

Annonce