Annonce
Danmark

Se Danmark: Sminket efter alle kunstens regler

Sønderborg: Sønderborg Statsskole har musical-år, og eleverne har tre gange været på scenen med musicalen "Grease". Foto: Timo Battefeld
Hver dag er avisens fotografer på farten for at fortælle historier om livet i Jylland og på Fyn. Se nogle af deres bedste billeder i dette daglige fotogalleri.

Sønderborg: Duften af hårspray og brylcreme strømmer ud af omklædningsrummet i kælderen under Sønderborg Statsskole, hvor 15 elever er ved at gøre sig klar til at gå på scenen med forestillingen Grease. Journalist Tage Christensen og fotojournalist Timo Battefeld besøgte forleden gymnasiet, som for en stund forvandler sig til Rydell High School.

Annonce
Aarup: Jan og Trine Cederfeld bor på Erholm Gods. Foto: Robert Wengler
Langå: Indvielse af ny stibro i Langå. Foto: Anne Myrup Pedersen
Haderslev: Da Haderslev Kommune i 2004 præsenterede en stor masterplan for Haderslev Havn, var det visionen, at der skulle også være et kulturelt kraftcenter. En kulturø skulle huse friluftsbiograf, teater, udstillinger og koncerteraktiviteter. Altsammen omgivet af kanaler, så enkelte politikere dristede sig til at kalde projektet for Nordens Venedig. Nogle af idéerne blev til virkelighed - andre ikke. Men her 15 år senere har havnefronten fået en ny skyline med boliger, fritidsaktiviteter, en uddannelsesinstitution og statslige arbejdspladser. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce