Annonce
Se Danmark

Se Danmark: Strøm til byen

Horsens: 1914 terajoule. Så meget strøm brugte vi i hele Horsens kommune ifølge Region Midtjyllands energiregnskab for 2017, som er de seneste tal, man har. Det svarer til 531.666.667 kilowatt-timer. Det svarer til den mængde strøm, 53 enorme 3MW-havvindmøller, som kun står langt ude til havs, kan producere på et år. Foto: Morten Pape
Som læsernes øjne i den jyske og fynske virkelighed, rapporterer avisens fotografer hver dag verden omkring os. Se nogle af deres bedste billeder i dette daglige fotogalleri.

Horsens: Vi bruger svimlende mængder strøm. Noget af det går til belysning, og det får man et ganske godt billede af fra dronehøjde på denne tid af året. Fotojournalist Morten Pape fortæller historien om Horsens Kommunes elforbrug, som i 2017 svarede til, hvad 53 kæmpestore havvindmøller på tre MW producerer om året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Læserbrev

Læserbrev: Håber på borgerlige stemmer imod udstykning på Rolighedsvej

For nylig kom de to konservative byrådsmedlemmer i Aarhus Mette Skautrup og Peter Sporleder med nogle udmeldinger i byens aviser om, at de fremover i højere grad vil vægte arbejdet med byens hjemløse, sikre byens kulturværdier og de grønne områder. Hvor skønt med et par borgerlige politikere, der endelig tør tale om traditionelle konservative værdier og ikke overlader hele denne vigtige værdidiskussion til socialisterne på den yderste venstrefløj og Dansk Folkeparti. I alt for lang tid har Venstre fået lov til at dominere byens dagsorden med deres evindelige snak om nybyggeri, så vi snart ikke kan genkende byen, og det i sådan en grad at man kan komme i tvivl om, hvor man skal sætte krydset ved næste valg. Især en sag foruroliger, nemlig hele diskussionen om Rolighedsvej 16A. Selvfølgelig skal vi stå vagt om den private ejendomsret, og selvfølgelig ønsker vi, at det offentlige skal blande sig så lidt som muligt, men vores gamle land skal ikke være en bananstat, hvor kun jungleloven og pengene hersker. Hensynet til to bygherrer skal aldrig overtrumfe hensynet til det skønne, grønne område, det kønne, fredede hus, naboerne og byens borgere i øvrigt. Så vil vi svigte vores borgerlige værdier. Jeg sætter min lid til, at Mette Skautrup og Peter Sporleder står ved deres ord og vil være med til at sikre denne lille oase for vores børn og børnebørn, men hvad med alle Venstre-byrådsmedlemmerne, hvor er de henne? Har de alle sammen parkeret anstændigheden bag lås og slå og smidt nøglen væk? Jeg håber så sandelig, at et flertal af vores borgerlige byrådsmedlemmer vil stemme klart imod denne udstykning.

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Annonce