Annonce
forside

Se Danmark: Trængsel under ballonporten, da nyt supermarked åbnede

Fredericia: Kl 7.50 bød kædedirektør Kenneth Berlin, købmand Henrik Eriksen og 2. viceborgmester Ole Steen Hansen velkommen til snoreklip og ballonerport i forbindelse med åbningen af Fredericias nye supermarked Meny, på hjørnet af Indre Ringvej og Vesterbrogade. Foto: Peter Leth-Larsen

Hver dag er avisens fotografer på farten for at fortælle historier om livet i lokalområdet. Se nogle af deres bedste billeder i dette daglige fotogalleri.

Fredericia: De første kunder strømmede ind, da supermarkedet Meny torsdag morgen slog dørene op til en helt ny butik i Fredericia. Under ballonporten bevægede pressefotograf Peter Leth-Larsen sig rundt mellem indkøbsvogne og kaffeslubrende kunder, hvor han fotograferede den helt særlige stemning, der er, når en ny forretning åbner.

Annonce
Sønderborg: Hotel Alsik i Sønderborg i måneskin. Foto: Timo Battefeld
Horsens: Frisør Susanne From har 30-års jubilæum med sin salon, Hair Style. Foto: Søren Gylling
Haderslev: Sydbank Park i Haderslev. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.

Annonce