Annonce
Aarhus

Se de ikoniske plakater: Aarhuus Stiftstidende gennem tiden

Flere kendte kunstnere har i tidens løb tegnet plakater for Århus Stiftstidende.

Annonce

Aage Rasmussen

Den mest kendte må være Aage Rasmussens plakat fra 1938 med den flyvende fotojournalist, som er"først med det sidste" - et slogan, som i øvrigt var forud for sin tid. Det var tilsyneladende først i 1950, at avisen begyndte at bruge det i egenannoncer, viser opslag i vores digitale arkiv.

Plakaten har avisens tegner Jens Nex ladet sig inspirere af til forsiden af avisens jubilæumstillæg. Her har reporteren fået iPhone i stedet for kamera og en bærbar computer i stedet for skrivemaskinen. Desuden har han selskab af en flyvende drone - et vigtigt værktøj for dagens pressefotografer.

Aage Rasmussen er mest berømt for sin DSB-plakat fra (1937) med det frembusende lyntog og speedometernålen, som står på svimlende 120 km/t oppe i himlen.

Otto Nielsen

Tegneren Otto Nielsen var tilknyttet avisen 1937-53. I midten af 1940'erne rettede han fokus mod at lave plakater. Han lavede flere varianter over dette tema omkring 1949.

Arne Ungermann

Arne Ungermann tegnede for avisen i 1946 i sin umiskendelige streg, som går igen i børnebogsklassikeren "Palle alene i Verden" og i vignetterne til tv-serien Matador.

Henrik Hansen

Henrik Hansen tegnede rytteren med sandhedsfakkel i formentlig 1947. Den gule baggrund i plakaten blev siden avisens signaturfarve.

Julemanden

Hvornår plakaten med den glade julemand er fra, og hvem der har tegnet den, vides ikke.

Ib Antoni

Ib Antonis astronaut tog avisen med på rumfærd i 1958, da rumkapløbet mellem USA og Sovjetunionen lige var startet og derfor var genstand for stor fascination.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce