Annonce
Aarhus

Se de nominerede: 15 naturperler kæmper om pladsen i århusiansk naturkanon

Aarhus er omgivet af smuk natur. Men hvor findes det smukkeste sted?
Alle århusianere inviteres til at stemme deres stykke yndlingsnatur ind i Aarhus’ Naturkanon.
Annonce

AARHUS: Der er ingen tvivl om, at århusianerne er heldige. De bor i en by, der byder på storbyens vifte af kulturtilbud - samtidig lever langt hovedparten i tæt afstand til den smukke natur, som omgiver byen.

Skovene, engsøerne, parkerne og alle de andre grønne områder tiltrækker dagligt tusinder af århusianere, men hvilke stykker århusiansk natur bør være med i en kommende lokal naturkanon?

Det skal nu afgøres, og derfor har Teknik og Miljø sammen med Det Grønne Råd nomineret 15 unikke naturområder. Nu er det op til århusianerne at stemme på deres yndlingsnatur og sikre stedet en plads i den endelige kanon.

- Der findes allerede en landsdækkende naturkanon, men i Aarhus er vi så privilegerede, at vi har fantastisk natur nok til at have vores helt egen kanon, forklarer Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø.

Om Riis Skov er smukkere end Marselisborgskovene, om Egå Engså slår Årslev Engsø, eller om Skjoldhøjkilen er mere fredfyldt end Holme Bjerge, er en smagssag. Naturkvaliteten på de 15 nominerede steder er dog i alle tilfælde noget helt særligt, samtidig med at stederne er en oplevelse at besøge.

Annonce

Plads til 10

Der er naturperler i alle afkroge af kommunen, som bare venter på at blive udforsket. Nogle ligger i udkanten af Aarhus, mens andre er placeret tættere på byen.

- Mange har fået øjnene op for kvaliteten i naturen i dette forår. Jeg håber, at Aarhus’ Naturkanon kan være med til at inspirere endnu flere århusianere til at komme ud og opleve den unikke natur, vi er så heldige at være omgivet af alle steder i kommunen, siger Bünyamin Simsek.

Ud over at skabe opmærksomhed om kommunens spændende natur er formålet med Aarhus’ Naturkanon også at få århusianernes øjne op for, at jo bedre vi passer på og værner om naturen, jo flere oplevelser venter der på os derude.


Jeg håber, at Aarhus’ Naturkanon kan være med til at inspirere endnu flere århusianere til at komme ud og opleve den unikke natur, vi er så heldige at være omgivet af alle steder i kommunen

Bünyamin Simsek, rådmand


Læs mere om de 15 nominerede steder, og stem på dine favoritter på aarhus.dk/naturkanon. Her kan alle stemme på op til fem steder, de ønsker skal indgå i Aarhus’ Naturkanon. Afstemningen er allerede åben nu. Hvilke 10 - der ender i den århusianske naturkanon - offentliggøres i august.

De 15 nominerede

 • Brabrand Sø og Årslev Engsø i Aarhus Ådal umiddelbart vest for Aarhus by
 • Egå Engsø i Egå Ådal umiddelbart syd for Lystrup og vest for Egå.
 • Forstbotanisk Have bag Marselisborg Slot
 • Geding-Kasted Mose vest for Aarhus
 • Giber Å fra sit udspring mellem Tranbjerg og Mårslet og frem mod udløbet i Aarhus Bugt ved Moesgaard Strand
 • Holme Bjerge danner et mægtigt bakkedrag hvorfra der er udsigt i alle fire verdenshjørner
 • Jeksendalen der starter vest for Hørning by og strækker sig mod nord, hvor den rammer Aarhus Ådal
 • Lisbjerg Skov med sin blanding af gammel og ung skov brudt af åbne landskaber med overdrev og bugtede veje
 • Mariendal Strand helt tæt på skoven syd for Aarhus
 • Marselisborgskovene der strækker sig langs kysten syd for Aarhus
 • Riis Skov med sit tætte net af stier, der går gennem skoven på kryds og tværs
 • Skjoldhøjkilen der udgør en vigtig grøn forbindelse fra True Skov i vest til Ringvej 2 i øst inklusive Brabrand Bakker
 • Skæring Hede der ligger på sandet jord helt ud til havet nord for Skæring Strand og syd for Kaløvig Bådelaug
 • Tåstrup Mose og Lillering Skov der ligger omtrent 8 kilometer vest for Aarhus mellem Harlev, Stjær, Lillering og Tåstrup
 • Vestereng der udgør et cirka 60 ha stort naturområde umiddelbart syd for Skejby Universitets Hospital. Vestereng fungerer i dag som et bynært rekreativt område
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Plantekød og pølsesnak

Aarhus

Corona-epicenter på Aarhus Ø: 18 sejlere smittet efter træningslejr i Aarhus

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Aarhus

Corona-syge sejlere: De fleste føler det som en influenza

Annonce