Annonce
Aarhus

Se de nye tegninger: Konferencehotel på Aarhus Ø er vokset i volumen

Det kommende konferencehotel (til venstre) er vokset i størrelse og skubber dermed almene boliger væk fra Bassin 7. Visualisering: BIG

Et kommende hotel og kongrescenter ved Bassin 7 på Aarhus Ø bliver større end først antaget. Det betyder, at de 80 almene boliger, der efter planen skulle bygges der, må flyttes.

Annonce

AARHUS: I 2022 er Bassin 7 på Aarhus Ø efter planen bygget færdigt.

Dermed har Aarhus Ø fået sit hotel og kongrescenter ind mod Bernhardt Jensens Boulevard, et boligtårn og to karrébebyggelser i midten og AARhus yderst mod bugten. Med havnebad, caféer, skybar og udkigspost i 76 meters højde derudover.

Det er Scandic, der skal stå for driften af hotellet, som får 500 værelser. Visualisering: BIG

Onsdag diskuterede magistraten i Aarhus Kommune de sidste detaljer og tilpasninger omkring projektet, inden den endelige forvandlig af Bassin 7 kan gå i gang.

Det oprindelige projekt har nemlig ændret sig, og byggeriet på byggefelt 4, der tæller det kommende hotel og kongrescenter, er vokset i volumen.

Som krav til byggeriet har Aarhus Kommune, at det kommende konferencecenter får plads til minimum 2.000 mennesker, og for at få plads til det og samtidig sikre byliv omkring de nye byggerier, er projektet vokset fra 29.000 til 33.500 etagemeter.

Kommunen har som krav til byggeriet ved Bassin 7, at der minimum skal være plads til 2.000 mennesker i det kommende konferencecenter. Visualisering: BIG
Annonce

Boliger flyttes

Vokseværket på det kommende hotel på 500 værelser, som Scandic bliver operatør på, betyder, at man ikke får plads til de 80 almene boliger, som det hele tiden har været planen at opføre, så man når sit mål om, at 25 procent af boligerne på Aarhus Ø er almene.

- Det har været målsætningen, at der skulle være 80 almene boliger ved Bassin 7, men som volumen er steget på hotel og kongrescenter, er det ikke længere realistisk. Derfor vil vi flytte dem til indre Aarhus Ø, siger Bente Lykke Sørensen, chef for Bolig og Projektudvikling ved Aarhus Kommune.

Hvor præcis boligerne skal ligge finder man ud af, når planen for indre Aarhus Ø bliver klar.

Isoleret set skønnes udvidelsen af konferencehotellet samt flytningen af de almene boliger at medføre en indtægt for kommunen på 20 millioner kroner mindre end forventet. Penge man forventer at finde andre steder, så det samlede projekt for Aarhus Ø ender i økonomisk balance.

Der bliver offentlig adgang til udkigsposten i 76 meters højde. Visualisering: BIG
Annonce

Trappe skal samle folk op

Konferencehotellet er tegnet af BIG, med Rune Kilden og Bestsellerejer Anders Holch Povlsen som ejere og investorer.

Visionen er at bygge det som en trappe, der samler folk op og leder hen til en café i 20 meters højde med udendørsservering, hvor der bliver offentlig adgang fra gadeplan. Derudover bliver der også adgang til toppen af hotellet, hvor der cirka 76 meter oppe etableres en udkigspost med skybar, mens der i stueplan skal være restauranter og andre tilbud.

- Ambitionsniveauet fra bygherre og arkitekt har været tårnhøjt. Det handler ikke kun om hotellet, men om hvordan man kan udnytte udearealerne, så det bidrager til at understøtte Havnebadet, så der kommer mest muligt liv, siger Bente Lykke Sørensen.

Den samlede plan for Bassin 7 og en ny lokalplan for hotellet er på byrådets dagsorden 6. marts.

Bassin 7 består af AARhus til højre, et boligtårn i midten sammen med to karrébyggerier og konferencehotellet ind mod boulevarden. Visualisering: Sleth Arkitekter
Hotellet er tænkt som en trappe, der binder livet på Bassin 7 sammen med toppen af hotellet. Visualisering: BIG
Visualisering: BIG
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Annonce