Annonce
Kultur

Se den her: Kabler bygger bro på årets festugeplakat

Rose Eken står bag årets festugeplakat, der runder det 3-årige tema 'bridging' af. Foto Søren E. Alwan

Det bliver billedkunsteren Rose Eken, der fortolker det treårige tema 'Bridging' på plakaten for dette års Festuge og i den forbindelse sætter både strøm og lys til begivenheden.

Annonce

AARHUS: Siden 1984 har Aarhus Festuge hvert år fået en kunstner til at fortolke det pågældende års tema, og i år er det den danske kunstner Rose Eken, der har skabt plakaten.

Hun er særlig kendt for sine keramik-efterligninger af cigaretskodder, kapsler fra flasker og senest en stor udstilling på Horsens Kunstmuseum, der tager udgangspunkt i hendes mangeårige interesse for populærkultur og for rockmusikkens univers, og nu står hun altså bag plakaten til dette års festuge.

Plakaten har taget udgangspunkt i et af hendes foretrukne motiver - kabler:

- Kabler er jo strømførende; de leder noget, de danner kredsløb, de danner broer mellem to forskellige punkter, så for mig var det oplagt at bruge kablet som udgangspunkt. Kabler leder også lyd, lys og liv, som er essentielle i Aarhus Festuge, så på den måde bliver det et billede på al den bevægelse, der ligger underneden og danner grundsten for de mange oplevelser, siger Rose Eken i en pressemeddelelse.

Rose Ekens plakat kommer til at præge bybilledet i løbet af 2019
Annonce

Temaet rundes af

Rose Eken er bosat på Vesterbro i København, men Aarhus har flere gange haft fornøjelsen af hendes kunst. Hun har blandt andet udsmykket Frederiksbjergskolen indvendigt og udstillet på Aros, Aarhus Kunstmuseum i 2016. Derudover har hendes værker været vist i blandt andet Berlin, New York og San Francisco.

Rose Eken er den tredje kunstner, der fortolker temaet 'Bridging', efter finske Annu Kilpeläinen i 2017 og Martin Bigum i 2018, og med plakaten rundes temaet af.

- Med temaet "Bridging" skaber vi over tre år nye forbindelser. Vi udforsker, hvordan kultur bringer os sammen og fungerer som indgang til nogle af de emner, der er vigtige at tale om, siger direktør Rikke Øxner i en pressemeddelelse.

Rose Ekens kommer til at præge Aarhus op til og under Festugen, som i år finder sted 30. august til 8. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce