Annonce
Alarm 112

Se fotos: 8.500 mistede strømmen efter voldsom eksplosion, hvor taget løftede sig og mur væltede

Skaderne var omfattende efter morgeneksplosionen i det sydlige Tranbjerg. Først sikrede teknikere fra Dinel strøm til 8.500 kunder og så skal årsagen findes. Foto: Ravn
En voldsom eksplosion i en transformerstation i Tranbjerg gav strømsvigt til masser af husstande. Stationen er nærmest sprængt i stykker.

TRANBJERG: Eksplosionen var voldsom, da en transformerstation onsdag morgen eksploderede og var skyld i, at knap 10.000 husstande centreret omkring Tranbjerg stod uden strøm.

Lykkeligvis har Energiselskabet Aura rettet op på de omfattende skader og skaffet el til kunderne andre steder fra. Klokken 09.35 onsdag kunne alle igen sætte tryk på kaffekanden, bage varme boller og tænde lyset på badeværelset inden det varme bad.

På nærmest rekordtid stablede teknikerne fra Dinel, som servicerer Aura og ikke færre end 109.000 elkunder i Østjylland, nye forbindelser på benene.

Annonce
En hel mur væltede. Transformerstationen ligger i udkanten af Tranbjerg ud til Børupvej. På grund af nedstyrtningsfare går der tid, før teknikere kan gå ind og finde ud af, nøjagtig, hvad der skete. Foto: Ravn

Murbrokker var slynget op til 20 meter væk, da taget omkring klokken 06.00 løftede sig fra den 60/10 store kilowatt transformerstation i udkanten af Tranbjerg på Børupvej på vejen mod Hasselager.

Overtryk på ledninger væltede stationen

Skaderne er omfattende. Taget løftede sig fra konstruktionen, en mur væltede, så alle murbrokker lå i en stor bunke, så det er synligt for enhver, at der var tale om store kræfter.

Der er sandsynligvis tale om, at der er kommet et såkaldt overtryk i den forholdsvis store transformerstationen, hvorefter der er sket en kortslutning, som efterfølgende har udløst det store brag.

Mursten blev slynget 20 meter væk fra transformerstationen. Her ses den store bunker sten, der måtte lade livet i muren, som væltede. Foto: Ravn

Der er - ifølge en tekniker på stedet - ikke tidligere sket en tilsvarende stor eksplosion i en transformer i Aarhus-området. Det er dog set andre steder. Det er endnu ikke med fuld sikkerhed fastslået, hvad der nøjagtig udløste eksplosionen.

- Det har i sådan en situation første prioritet hos Din El at få strøm ud til husstandene igen og efterfølgende finde årsagen til nedbruddet, siger kommunikationschef Claus Blem fra Aura.

Annonce

Stort held: Et øde område

Teknikerne arbejdede onsdag på højtryk på at finde årsagen, men da der er stor fare for nedstyrtning, kunne de ikke gå ind i selve transformerstationen, før den var sikret.

Skaderne var til at forholde sig til. Elledningerne var blæst af tranformerstationen. Foto: Ravn

Det er ikke tilfældigt, at stationen ligger i det nærmest øde skovområde tæt på Børupvej - og et godt stykke fra de nærmeste beboelser, som tegner udkanten af Tranbjerg.

Eksplosionen sprængte et ordentligt hul i væggen. Foto: Peter Eilertsen

Netop på grund af eksplosionsfare er der ingen tætte naboer - og godt det samme efter den voldsomme energi, der blev udløst onsdag morgen.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ny by på landet: Stor boligforening er vild med planer om en lav by på markerne

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere ni er døde - 4290 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Henrik husker da bugten var fuld af fisk: Nu må han rejse langt efter dem

Aarhus For abonnenter

Franske finesser: Restaurant ET har gennem 13 år holdt højt niveau

Kultur

- Vi snakkede aldrig om det hos os: Pårørende og skuespillere besøgte grave inden gallapremieren på 'Hvidstengruppen II'

Aarhus For abonnenter

Liv i det døde hav: Sådan får Aarhus igen fisk i sin bugt

Odense-skole lukker midlertidigt efter fund af ukendt coronavariant

AGF For abonnenter

Kommentar: Skulle vi ikke lige få bolden med? AGF-efteråret har været en skuffende rodebutik

Alarm 112

Voldsomt uheld i Aarhus: Bilist ramt af bus

Aarhus

Cykelbuddet Emma giver drengene baghjul: Derfor er hun så hurtig

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

Aarhus

Jul i pandemiens skær: Træet blev tændt med coronapas og uden fællessang

Aarhus For abonnenter

Parcelhuse med særlige historier: Søren og Jettes hus er på forsiden af en ny bog om arkitektur

Aarhus For abonnenter

Enhedslistens store stemmesluger: Vi skal have grøn, kollektiv trafik - og erhvervslivet skal betale regningen

Annonce