Annonce
Alarm 112

Se fotos: Flag blev brændt af til uanmeldt demonstration

Fredag aften har en ny Aarhus-demonstration mod Israel samlet sig i Gellerup i det vestlige Aarhus. Århus Stiftstidende forsøger at indhente en kommentar fra Østjyllands Politi. Foto: Presse-fotos.dk
Fredag eftermiddag forløb en anmeldt demonstration for Palæstina i centrum af Aarhus roligt. Men fredag aften har en større forsamling samlet sig Gellerup. I København skabte en lignende demonstration tumult tidligere på aftenen, hvor politiet måtte bruge stave og tåregas.

AARHUS: Fredag eftermiddag vajede de palæstinensiske flag i luften foran Rådhuspladsen i Aarhus, da en række borgere var mødt op til demonstration for Palæstina.

Demonstrationen fandt sted i kølvandet på den opblussede konflikt mellem Israel og Palæstina, som udspiller sig i disse dage. Klokken 16.00 var den anmeldte demonstration slut, og pladsen tømt for mennesker.

Kort tid efter udspillede der sig dramatiske scener ved den israelske ambassade i København, hvor en lignende demonstration måtte opløses af politiet, der brugte stave og tåregas mod "urolige elementer" i demonstrationen.

Annonce

Reaktion på uroligheder i Israel

Fredag aften ser det så ud til, at en ny Aarhus-demonstration har samlet sig i Gellerup i det vestlige Aarhus, hvor et optog går gennem gaderne og flag afbrændes.

Århus Stiftstidende forsøger at indhente en kommentar fra Østjyllands Politi.

Demonstrationerne fredag var arrangeret som en reaktion på de igangværende uroligheder i Israel og de palæstinensiske områder.

Israelsk militær har siden mandag bombet mål i Gazastriben, mens militante palæstinensere har skudt raketter mod Israel.

Siden mandag er mindst 122 mennesker dræbt i Gaza, og 900 andre er såret. I Israel er otte personer dræbt – seks af dem var civile.

Opdateres ...

Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus

Sygeplejerskerne strejker: De første aflysninger er på vej til patienterne

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce