x
Annonce
Østjylland

Se her hvilken spand du skal smide dit sorte plastaffald i

Foto: Renosyd

Odder: Nu kan man også godt putte de sorte plastbakker fra for eksempel kød i emballagecontaineren.

Renosyd går nemlig over til at bruge de fælles regler for affaldssortering, som Dansk Affaldsforening har udviklet. Målet med dem er, at alle landets 98 kommuner får ens sorteringsvejledninger, så det bliver lettere - ikke mindst for kunderne.

Annonce

Stort potentiale

Det betyder altså, at den sorte hårde plast nu må gå i emballagecontaineren, forudsat at plasten er rengjort. Er den for eksempel meget fedtet af kødsaft eller marinade, skal den enten skylles ren, eller den skal fortsat smides i restaffald.

- I Skanderborg og Odder Kommuner sorterer og indsamler vi emballage ude ved husstandene. Glas, metal og plast. Og af den indsamlede emballage ved husstandene er andelen af plast på knap ti procent. Det tal tror vi kan komme højere op, da mere plast har potentiale til genanvendelse fremfor at blive brændt til energi eller som yderste konsekvens at ende i verdenshavene eller i Malaysia, som vi i en TV2-dokumentar for nylig hørte om, skriver Renosyd i en pressemeddelelse.

Foruden at samle det sorte plastaffald ind ude ved borgerne, kan man selv aflevere det i containeren med hård plast på genbrugspladserne. /cak

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen overvejer gradvis åbning af Danmark efter påske - hvis danskerne fortsætter fornuftig adfærd

Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Liveblog: Samfundet kan genåbne efter påske - men det vil ske gradvist og forskudt

Aarhus

Overlæge: - Det er fortrinsvis de unge og raske, vi har i respirator

Annonce