Annonce
Aarhus

Se her: Lyset er tændt over Aarhus

Casper Neergaard har foreviget lysstålerne over byens tage fra sin placering i Ceres Byen. Foto: Casper Neergaard
Annonce

AARHUS: Solen giver ikke meget lys i december her på de nordlige breddegrader. Der går ikke meget mere end syv timer fra den står op til den går ned igen. Heldigvis sørger julebelysningen for, at december alligevel ikke er mørk, og i år er der endnu mere lys over Aarhus, end der har været tidligere år. Hver aften er himlen over byen nemlig oplyst af et 'lystag'.

Det fik flere undrende århusianere til at kontakte Århus Stiftstidende for at høre, om vi havde et bud på, hvad det kraftige lys skyldes.

- Jeg har henover weekenden bemærket, der har været nogle lysstråler fra blandet andet rådhustårnet, på toppen af Bestseller, toppen af hotel Atlantic og DLG bygningen på havnen. Hvad er det i anledning af, spørger en læser blandt andet og fik naturligvis en forklaring.

Patrick Imanuel Holst har også fanget det smukke lys over Aarhus. Foto: Patrick Imanuel Holst

Lysbokse er placeret på en stribe markante bygninger, og de spreder lys over byen og tager sig ud som et sandt lystag. Flere århusianere har efterfølgende fotograferet strålerne, og vi har fået tilsendt et par stykker, som viser lystaget over Aarhus.

Initiativet er et af flere nye tiltag fra det ”Mere gang i Aarhus-udvalg”, Aarhus Kommune i foråret nedsatte for at skabe mere liv i byen under corona-krisen.

Foto: Patrick Imanuel Holst

Borgmester Jacob Bundsgaard glæder sig over lyset over byen:

- Livet i byen er helt afgørende både for byens erhverv og vores alle sammens trivsel. Derfor har vi også en bunden opgave med at gøre det nødvendige for skabe mest muligt liv under trygge forhold og jage de mørke skygger bort, som corona-virusset i øjeblikket kaster over vores detailhandel, hoteller, caféer, restauranter og natteliv. Jeg glæder mig over de nye initiativer fra vores udvalg, der helt bogstaveligt kaster lys over byen og nok skal tænde julesmilet i Aarhus, fortæller han.

Hvis du som læser ligger inde med fotos af lyset over Aarhus, som du synes andre læsere skal have gavn af, er du mere end velkommen til at sende dem til red@stiften.dk.

Her ses lyset over Aarhus fra Trøjborg. Foto: Signe Schildt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Lige nu kan du blive testet hele 16 steder i Aarhus Kommune: Få overblikket her

Aarhus

Dagens coronatal for Aarhus og omegn: Antallet af smittede stiger en smule igen

Annonce