Annonce
Aarhus

Se hvad vi laver i Sydhavnens rå værksteder

Her udstiller de, Jægergårdsgade 160. Fra venstre Anne Zidore, Emil Brahe og Aske Krammer. Foto: Hans Petersen
15 kunstnere går sammen om udstilling og byder indenfor i deres arbejdsrum.

AARHUS: 15 kunstnere i Sydhavnens rå område og lokaler er gået sammen om at vise, hvad de går og laver i deres værksteder på slagterigrunden i Aarhus.

- Der er både maleri, skulptur og installation, og det er meget forskelligt, siger Anne Zidore, der er en af udstillerne.

De 15 kuraterer udstillingen selv. Det vil sige, de finder ud af, hvor der er plads i virksomheden Wahlbergs lokaler på adressen Jægergårdsgade 160 og hænger op og lader en stak andre værker stå til gennemsyn for gæsterne.

- Samtidig vil nogle af kunstnerne åbne deres værksteder, så gæsterne ikke bare kan se udstillingen, men også opleve dette spændende område. Vi synes, at festugen er en god anledning til at invitere byens borgere indenfor, siger Anne Zidore.

Der er fernisering søndag 1. september kl. 14, og værkerne kan derefter ses fra mandag 2. til lørdag 7. september kl. 12-18.

Annonce

Udstillingen

Galleri Sydhavnen, Jægergårdsgade 160, Aarhus. 15 kunstnere udstiller. Fernisering søndag 1. september kl. 14. Kan ses dagligt til lørdag 7. september kl. 12-18.
Lars Høygaard laver blandt andet abstrakt maleri og er også med i udstillingen. Her er han i sit værksted. Foto: Hans Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Tak for at alle magistrater og borgmesterens afdeling tager medansvar på det sociale område

Det sociale område i Aarhus Kommune skulle spare 90 millioner kroner i 2020. Det ville blandt andet gå ud over mennesker, som bor på bosteder, psykisk syge, unge hjemløse. 18. februar var der møde mellem budgetforligspartierne fra 2019, hvor partierne skulle indgå aftale om, hvorledes man skulle forholde sig til de 90 millioner kroners besparelser på det sociale område. Besparelserne blev i politisk sprog kaldt ”Balanceplan”. Inden da var der kommet ikke færre end 102 høringssvar fra privat personer, foreninger mv. Og 18. februar var der indkaldt til demonstration med sloganet ”En værdig balance ja tak! Balanceplan/besparelser nej tak”. Flere handicaporganisationer og fagforeninger var enten medarrangør eller støttede op om demonstrationen, og selvom det blæste og regnede, dukkede cirka 250 deltagere op. De 102 høringssvar og demonstrationen imod besparelserne må have gjort indtryk på forligspartierne, som dækker Enhedslisten, SF, Socialdemokratiet, Alternativet, Radikale Venstre, Konservative og Venstre, for i løbet af aftenen blev de enige om at lette på besparelserne på cirka 45 millioner kroner. Der skal altså ”kun” spares det halve af de 90 millioner kroner, som ellers var udgangspunktet. Det, som jeg er mest glad for, er, at alle Aarhus Kommunes magistrater samt borgmesterens afdeling hjælper til. Hvorfor skriver jeg det? Fordi der er tradition for, at magistraterne ikke hjælper hinanden, men har nok i deres egen magistrat. Nu har jeg boet i Aarhus Kommune siden 1993 og fulgt med i byrådsarbejdet siden 2000. For mig er det første gang, at alle magistrater og borgmesterens afdeling medfinansierer på et bestemt område – i dette tilfælde det sociale område. Desværre kan alle, som er under det sociale område, ikke friholdes for besparelser, og nogle vil nok også mene, at det kunne være gjort bedre. Men når jeg ser, at alle syv partier i forligskredsen har skrevet under, og der dermed ”kun” skal spares cirka 45 millioner kroner i stedet for de oprindelige 90, så gør det mig glad – også selvom jeg ikke har sat mig 100 procent ind i, hvor man på det sociale område skal spare de 45 millioner. Tusind tak, for at alle Aarhus Kommunes magistrater og borgmesterens afdeling tager medansvar og medfinansierer for at undgå for store huller på det sociale område.

Danmark

Podcast: Politik med Funding og Løvkvist - Mette F flygter fra venstreorienteret helvede i Fælledparken

Annonce