Annonce
Aarhus

Se hvad vi laver i Sydhavnens rå værksteder

Her udstiller de, Jægergårdsgade 160. Fra venstre Anne Zidore, Emil Brahe og Aske Krammer. Foto: Hans Petersen
15 kunstnere går sammen om udstilling og byder indenfor i deres arbejdsrum.

AARHUS: 15 kunstnere i Sydhavnens rå område og lokaler er gået sammen om at vise, hvad de går og laver i deres værksteder på slagterigrunden i Aarhus.

- Der er både maleri, skulptur og installation, og det er meget forskelligt, siger Anne Zidore, der er en af udstillerne.

De 15 kuraterer udstillingen selv. Det vil sige, de finder ud af, hvor der er plads i virksomheden Wahlbergs lokaler på adressen Jægergårdsgade 160 og hænger op og lader en stak andre værker stå til gennemsyn for gæsterne.

- Samtidig vil nogle af kunstnerne åbne deres værksteder, så gæsterne ikke bare kan se udstillingen, men også opleve dette spændende område. Vi synes, at festugen er en god anledning til at invitere byens borgere indenfor, siger Anne Zidore.

Der er fernisering søndag 1. september kl. 14, og værkerne kan derefter ses fra mandag 2. til lørdag 7. september kl. 12-18.

Annonce

Udstillingen

Galleri Sydhavnen, Jægergårdsgade 160, Aarhus. 15 kunstnere udstiller. Fernisering søndag 1. september kl. 14. Kan ses dagligt til lørdag 7. september kl. 12-18.
Lars Høygaard laver blandt andet abstrakt maleri og er også med i udstillingen. Her er han i sit værksted. Foto: Hans Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Islændinge pillede brodden af Århus

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Annonce