Annonce
Østjylland

Se, hvor de nye testcentre er: Hurtigtest klar fra mandag

Hurtigtest, kviktest, lyntest, antigentest. Nu kan sådan en fås fra mandag i Randers, Favrskov, Nord- og Syddjurs og Mariagerfjord kommuner. Det er SOS International, der står bag. Foto: Rune Borre-Jensen, Region Midtjylland
Mandag morgen er SOS International klar til at lave lyntest på borgerne fra Randers, Favrskov, Nord- og Syddjurs og Mariagerfjord kommuner. Se, hvor de nye testcentre er.

Randers: Hurtigtest, lyntest, kviktest og antigentest - kært barn har mange navne, men fra mandag 1. februar tilbydes den hurtige måde at blive testet for covid-19 på her på vores breddegrader af det private firma SOS International.

På landsplan er der nu to firmaer, der har fået opgaven af regionerne med at lynteste danskerne, nemlig SOS International og Carelink.

Mens Carelink hurtigtester i region Syddanmark, tager SOS International sig af  Region Hovedstaden, Region Midtjylland, Region Sjælland og Region Nordjylland.

Aftalen blev skrevet under lørdag eftermiddag.

- Det er gået stærkt, næsten som kviktesten, men vi har skrevet under, fordi vi er overbevist om, at kvaliteten er i orden og leverandørerne kan leve op til deres ansvar for datasikkerhed, siger koncerndirektør i Region Midtjylland Anders Kjærulff, der underskrev kontrakterne på vegne af regionerne.

Annonce

Et supplement

Antigentest eller hurtigtest er et supplement til smitteopsporingen.

Hurtigtestene er et gratis supplement til test i det offentlige, og sker ved opsamling af eventuel virus fra næsen og giver svar indenfor 15-20 minutter.

De nye hurtigtest er mindre sikre end de PCR-test, regionen tilbyder gratis på teststeder og hospitaler, og som tager længere tid at få svar på.

Det er vigtigt, at personer med symptomer på covid-19, nære kontakter til smittede og personer, der skal på hospitalet, fortsat bliver testet med de mere præcise PCR-test.

Fra mandag 1. februar 2021 tilbydes der hurtigtest i alle kommuner i Region Midtjylland og åbningstiden er alle steder klokken 8 til klokken 20.

Børn fra 12 år kan testes. Dog skal 12-14-årige testes i følgeskab med en voksen.

I Herning, Holstebro, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg og Aarhus er der faste steder, og disse steder er der mulighed for tidsbestilling. I de øvrige byer er der midlertidige teststeder.

Her kan du blive hurtigtestet:

Randers Kommune:  Randers Storcenter, Merkurvej 55, Randers SØ. Med tidsbestilling.

Favrskov Kommune: Rønbæk Idrætscenter, Ådalsvej 96, Hinnerup. Uden tidsbestilling.

Norddjurs Kommune: Auning Idræts- og kulturcenter, Sdr. Fællesvej 5C, Auning. Uden tidsbestilling.

Syddjurs Kommune: Kom-bi Bio, Nyvej 3, Hornslet. Vær opmærksom på, at her åbnes der først onsdag 3. februar. Uden tidsbestilling.

Mariagerfjord Kommune: Meny, Søndre Ringvej 12, Hobro.

Annonce

Flest mobile kviktest

Opgaven med at hurtigteste bliver fordelt, så 60 procent bruges mobilt (testpersonalet kommer ud til borgerne), 40 procent anvendes stationært (borgerne kommer til fast testlokalitet).

Mobile beredskaber kan sendes ud til eksempelvis plejehjem, ungdomsuddannelser, kommunale institutioner, universiteter eller andre steder, hvor det i tråd med den nationale test strategi er relevant med øget screening og smitteopsporing.

Aftalerne træder i kraft 1. februar og varer til udgangen af april 2021.

Forventet antal daglige test fordelt pr. region ved 100.000 test om dagen:

Region Nordjylland: 11.000, Region Midtjylland: 17.000, Region Syddanmark: 17.000, Region Sjælland: 14.000 og Region Hovedstaden: 41.000.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt plejehjem for demensramte borgere åbner i Aarhus

Aarhus

Livet i en fredet bygning: - Vi lever på husets præmisser

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce