Annonce
Aarhus

Se kort: Her er Aarhus' dyreste gader

Vand er godt. Det er i hvert fald med til at hæve kvadratmeterprisen på din bolig. Arkivfoto: Scanpix

Humlevej i Risskov - med havudsigt i bugtens vandkant - har Aarhus' og Region Midtjyllands dyreste kvadratmeterpris lige nu.

42.768 kroner. Så meget skal du hoste op med i gennemsnit per kvadratmeter, hvis du vil købe en af de tre villaer, der er til salg på Humlevej i Risskov.

Humlevej er dermed den dyreste adresse i Aarhus - og Region Midtjylland - lige nu. Adressen ligger ud til Aarhus Bugtens vandkant, og det er netop vandet og havet, der trækker boligpriserne op - uanset, hvor du bor i Danmark.

Det er boligsiden Boliga, som har lavet et øjebliksbillede på hele Danmarks boligmarked med de dyreste og billigste adresser målt på kvadratmeterprisen.

I top 10 for Region Midtjylland hitter Aarhus i svær grad. Nummer to på listen er også en Risskovvej: Nemlig Havgårdsvej, hvor kvadratmeterprisen ligger på 40.922 kroner. På en tredjeplads sniger Hørhavevej i Højbjerg sig ind med en pris på 39.090 kroner.

Topscorer på listen er dog 8270 postnummeret sammen med Silkeborg. Højbjerg tæller nemlig tre veje på Top 10-listen, hvilket ud over Hørhavevej er Skåde Søpark med en gennemsnitlig pris på 35.724 kroner. Her er fem villaer er til salg. Den sidste vej i Højbjerg er Elmehøjvej.

Annonce

Skanderborg Sø trækker op

Skanderborg er også med på listen, og her er det Nørregade med en pris på 38.229, der rammer top 10 i regionen.

I det hele taget gælder - også på den landsdækkende liste for vejenes toppriser - at hav- og vandudsigt får priserne i vejret. Det er også tilfældet for Nørregade i Skanderborg med udsigt ud over og adgang til søen.

I øvrigt topper Humlevej i Risskov ikke prisen i Jylland. Det gør Østerbyvej i Skagen, hvor de tre huse til salg løber op i en kvadratmeterpris på knap 54.000 kroner, har Boliga.dk regnet sig frem til.

I øvrigt er den dyreste vej i Danmark ikke med havudsigt.

Abildgaardsgade på Østerbro topper listen med en udbuds-kvadratmeterpris på 79.668 kroner.

Gaden ligger hverken ud til Øresund eller bølgerne i Københavns Havn, derimod i de attraktive Kartoffelrækker.

Kartoffelrækkerne har dog et lille vandskvulp indenfor rækkevidde i form af Søerne.

Klik på husene på kortet herunder for at se kvadratmeterpriserne på de 10 dyreste gader i region Midtjylland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce