Annonce
Aarhus

Se kortet: Disse butikker holder åbent mellem jul og nytår

En del dagligvarebutikker holder åbent i helligdagene. Se hvilke i kortet herunder. Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Har du glemt at købe kirsebærsauce til desserten eller fløde til den brune sovs? Fortvivl ikke, for en række butikker holder åbent både juleaftensdag og mellem jul og nytår.

AARHUS: Selvom julefreden har sænket sig over byen, er der stadig en del butikker, hvor du kan handle mellem jul og nytår.

Så har du glemt en enkelt vigtig ingrediens eller to, så fortvivl ikke.

Avisen har herunder forsøgt at give et overblik over, hvornår dagligvarebutikkerne i og omkring Aarhus holder åbent mellem jul og nytår.

En del Fakta-butikker holder åbent både 24., 25. og 26. december, heriblandt butikkerne i Viby, Risskov og Hinnerup. Også hos Netto i Åbyhøj, Risskov og Højbjerg kan du købe ind den 25. og 26. december.

Se herunder, hvilke butikker, der holder åbent mellem jul og nytår:

Annonce

Bemærk venligst, at kortet ikke er udtømmende. Der kan derfor være åbne butikker, som ikke er nævnt på kortet. Der tages desuden forbehold for fejl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce