Annonce
KOMMUNALVALG

Se kortet: Her bor den nye kommunalbestyrelse i Odder

Over halvdelen af kommunens indbyggere og under halvdelen af den nye kommunalbestyrelse bor i Odder. Saksild og Hundslund er ikke repræsenteret de næste fire år.

Odder: Otte af medlemmerne i Odder Kommunes nye kommunalbestyrelse bor inden for Odders byskilt, mens 11 har adresser andre steder i kommunen.

Umiddelbart er det mange politikere i Odder, men hvis man sammenligner med befolkningsfordelingen i kommunen, skulle der faktisk have været flere.

Ifølge Danmarks Statistiks tal for 2021, der er opgjort ved årsskiftet, bor der 12.397 mennesker i Odder og i alt 22.979 i kommunen. Altså er lidt mere end halvdelen bosat i kommunens klart største by, og baseret på indbyggertal skulle det have givet mindst 10 af de 19 mandater i kommunalbestyrelsen.

Annonce

Nu er det ikke fordi, kommunalbestyrelsen skal afspejle befolkningsfordelingen en til en, men et kig på de 19 folkevalgtes adresser viser alligevel nogle tendenser.

Ingen i Saksild

Bliver vi ved den geografiske fordeling, springer det i øjnene, at kommunens tredjestørste by, Saksild, og området omkring med Rude, Rørt, Bjergager og Dyngby ikke er repræsenteret i den kommende kommunalbestyrelse.

Heller ikke i Hundslund bor der et medlem, men herfra er der ikke langt til Allan Werk (V), som bor mellem Svinballe og Sondrup. Samme kan siges om Boulstrup, hvor den kommende borgmester Lone Jakobi (S) med sin adresse i Over Randlev ikke er langt væk.

Ellers er alle byer med over 200 indbyggere repræsenteret: Finn Thranum (V) og Palle Holsting (S) i Hou, Lene Aagaard (V) i Ørting, Katja Ivesøe (R) i Gylling, Hans Hammann (V) i Torrild og Marianne Hundebøll (SF) i Neder Randlev.

Ingen mandater har adresse på Alrø eller Tunø.

Annonce

V på land, S i by

En anden ting, der kan springe lidt i øjnene, er fordelingen af partierne. Det er ikke nødvendigvis den største overraskelse, at Venstre står stærkere på landet end Socialdemokratiet og omvendt, men om ikke andet bliver det bekræftet i Odder Kommune.

Fem af Venstres syv mandater bor uden for Odder, mens tre af Socialdemokratiets fem bor i Odder.

For tre partier er det lykkes at få et mandat fra Odder ind sammen med et mandat fra resten af kommunen. Det gælder de konservative med Martin Mikkelsen i Odder og Klaus Rafael Jensen i Falling, Enhedslisten med Ditte-Marie Thejsen i Odder og Leif Gjørtz Christensen i Norsminde samt Radikale Venstre med Kresten Bjerre i Odder og Katja Ivesøe i Gylling.

Øverst kan du selv gå på opdagelse i kortet over, hvor kommunalbestyrelsen bor. 

Socialdemokraterne Lone Jakobi og Elvin Hansen kigger her i deres telefoner, men de kigger ikke på kortet over, hvor det nye byråd bor. Sidstnævnte stillede i øvrigt ikke op til dette kommunalvalg, men i hans hjemby Hou blev Palle Holsting i stedet valgt ind for Socialdemokratiet, mens Finn Thranum (V) også blev genvalgt. Foto/kort: Kim Haugaard/Google
Annonce
Aarhus For abonnenter

Uro om kulegravning af omstridt psykolog: Sagen står til at blive skrinlagt - men er alle sten vendt i Aarhus?

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Alvorlig ulykke med hestevogn midt i juletravlt Aarhus

Aarhus For abonnenter

Guide til Michelin-kokkenes favoritspisesteder i Aarhus: Her tager vi hen i vores fritid

Aarhus

Politiker slår i bordet: - Træf beslutning om ny jernbane nu. Alt andet er urimeligt over for Solbjerg

Byudvikling

Så får midtbyen flere idrætsfaciliteter: Den gamle arkitektskole skal tages i brug

Kom med ud i en mørk skov ved Polens grænse, få nyt om de rige, og så er der mere fra kommunalvalget til dig, som ikke kan få nok

Debat For abonnenter

Stiften mener: Sygeplejerskerne har fat i den lange ende

Østjylland

Jørgen har siddet i byrådet siden 1986: - Jeg er blevet spurgt flere gange, om jeg vil være borgmester

Aarhus For abonnenter

Frustrationer står i flammer: Ulovlig strejke og trussel om masse-opsigelser på hospitalet i Skejby

Nu må også femårige vaccineres mod corona, men beslutningen kan være svær for forældre

Aarhus

Dagens corona-tal: Laveste antal smittede i Aarhus i to uger

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Tre AGFere spillede over par mod Silkeborg - to leverede en decideret ringe indsats

Debat

En lærer færdes på en møgbeskidt århusskole: Er der overhovedet en nedre standard for rengøring på byens skoler?

Annonce