Annonce
forside

Se kortet: Her er efterårsferiens indbrud faldet med 90 procent

Det er det laveste antal indbrud i 10 år i en efterårsferie. Arkivfoto: Lars Rievers/Scanpix

Østjyllands Politi har noteret 40 procent færre anmeldelser om indbrud i efterårsferien i forhold til sidste år. Det er det laveste antal indbrud i 10 år.

ØSTJYLLAND: Efterårsferien har budt på et rekordlavt antal indbrud i østjyske hjem. Det viser en opgørelse fra Østjyllands Politi.

Traditionelt er ferieuger ellers et oplagt tidspunkt for tyve til at gennemrode skuffer og skabe i de tomme hjem, når familien er taget af sted på efterårsferie.

Ifølge politiets tal er indbrudstallet for efterårsferien 2018 det laveste i 10 år.

Samlet set har Østjyllands Politi modtaget 77 anmeldelser om indbrud i private hjem for hele politikredsen. Det er knap 40 procent færre end efterårsferien sidste år.

Det glæder vicepolitiinspektør Lennart Glerup:

- 77 indbrud er stadig 77 for mange, men tallet er faldende, og vi har aldrig haft så få indbrud i efterårsferien, som vi har haft i år. Det er enormt utrygt og ubehageligt at komme hjem til et hus, hvor der har været indbrud, så det er meget positivt, at 51 færre borgere har måttet opleve det i år, siger han i en pressemeddelelse.

Annonce

På kortet herunder kan du se tallene for anmeldte indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds i efterårsferien de seneste fem år.

Det største fald i indbrud har man oplevet i Norddjurs Kommune. I år er det blevet til én enkelt anmeldelse om indbrud, og dermed har man oplevet et fald på godt 90 procent. Naboerne mod syd i Syddjurs Kommune kan glæde sig over et fald på næsten 79 procent.

I Aarhus ligger tallet på knap 24 procent.

Indbrud er et vigtigt fokusområde for politiet, og Østjyllands Politi arbejder målrettet med at få efterforsket indbruddene, så tyvene kan blive fanget og dømt. Her viser borgerne sig som god hjælp.

- Borgerne er til stor hjælp i vores arbejde med at opklare indbrud. Vi kan mærke, at man er blevet bedre til at holde øje med hinandens huse, og vi får ofte tip om mistænkelige personer eller mistænkelig adfærd, fortæller vicepolitiinspektør Lennart Glerup.

5 gode råd til at undgå indbrud


  • Lav en aftale med naboerne om at holde øje med dit hus – evt. via Nabohjælp
  • Sørg for, at dit hus ser beboet ud – få en til at parkere sin bil i din indkørsel og lad opvasken stå
  • Gem det dyre kamera og Ipad'en væk, så man ikke kan se dem fra gaden
  • Sikr dine døre med en ordentlig lås og skift de slidte vinduer ud
  • Ring til politiet på 114, hvis du vil give et tip om en mistænkelig person eller bil i kvarteret - ring 112 hvis du ser et igangværende indbrud
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce