Annonce
Aarhus

Se kortet: Her er kommende og nuværende kunstgræsbaner i Aarhus

VRI i Risskov er en af de klubber, der har en kunstgræsbane i Aarhus Kommune. Arkivfoto: Martin Ballund

Der skal fart på udbredelsen af fodboldbaner med kunstgræs, og nye ideer bringes på bane.

Annonce

AARHUS: Politikerne i Aarhus Byråd har for alvor fået øjnene op for betydningen af fodboldbaner af kunstgræs, og nye og kreative forslag kommer på bordet for at skaffe flere baner og for at få dem i særlige områder.

Sagen er drøftet på et møde i byrådets kulturelle udvalg. Rådmand Rabih Azad-Ahmad (R) mener, det haster med en afgørelse på at fordele de 9,3 millioner kroner, der blev afsat til tre baner i budgetforliget, og herefter skal der laves en helhedsplan for fremtidige baner.

- Der kan laves forskellige samarbejder, hvis klubberne kan finde ud af det, siger rådmanden.

Kortet herunder viser klubber med kunstgræsbaner i Aarhus Kommune. De tre hvide cirkler er baner på vej.

To politikere og to fodboldledere fra klubber, der gerne vil have kunstgræs, på Aarhus' nyeste fodboldbane af kunstgræs. Den ligger i Egå hos HEI. Fra venstre Hans Skou, Morten Mølgaard fra AIA-Tranbjerg, Morten Højen Larsen fra Skødstrup SF Fodbold og Gert Bjerregaard. Foto: Hans Petersen

Kunstgræsbaner i omegnskommunerne

I omegnskommunerne er der kunstgræs i:
Odder, Skanderborg, Hørning, Galten, Hammel, Hinnerup, Hornslet, Rønde.
Annonce

Grundsalg i Kolt

Konservatives Gert Bjerregaard og Venstres Hans Skou mener, at nogle af de penge, der kan hentes ind ved at sælge de nuværende baner ved den nedlagte Kolt Skole, bør bruges til at lave en bane af kunstgræs ved Hasselager Skole, hvor der i forvejen er fodboldbaner.

De bruges af Kolt-Hasselager IF, der er kommet med forslaget, og det har været fremsat som et beslutningsforslag fra V, K og DF.

Klubben vurderer, at salget af det grønne område kan indbringe 15 millioner kroner, men det er muligvis lavt sat. Under alle omstændigheder er der penge nok til en kunstbane, der koster fem-seks millioner kroner.

Selve Kolt Skole skal også sælges, og derfor er der et samarbejde med Afdelingen for Børn og Unge om sagen, oplyser rådmanden.

- De penge, der bliver til overs, bør bruges af Børn og Unge og til baner af kunstgræs andre steder, mener både Gert Bjerregaard og Hans Skou.

De har den opfattelse, at tingene skal holdes adskilt, og at pengene fra et grundsalg skal bruges ud over de 9,3 millioner, der i budgetforliget blev afsat til tre nye baner, der hver får 3,1 millioner kroner i tilskud.

Resten skal brugerne normalt skaffe selv, ligesom de skal stå for driften af banen med et årligt tilskud på 50.000 kroner fra kommunen.

Annonce

En by i balance

Socialdemokratiet mener, at nye kriterier bør bringes ind, fordi der er udsatte boligområder, hvor den lokale klub hverken er i stand til at skaffe de resterende penge eller stå for driften.

- Vi vil gerne have andre parter med, for eksempel boligforeninger, der har byggeri op til banerne. Vi skal tænke ud af boksen, så ikke kun de ressourcestærke områder får baner af kunstgræs, men at vi får en by i balance, siger Steen B. Andersen fra S.

Han peger også på, at bygherrer ved udstykning af grunde kan være med til at betale ved at lægge et beløb oven i prisen, eller at der kan byttes jord.

Der kan også være tale om at koble flere idrætsgrene på en bane.

Gert Bjerregaard og Hans Skou mener, det også er vigtigt at tage i betragtning, at kommende boligområder også skal have kunstgræs, og at der hele tiden skal tænkes på driften.

Klubberne skal søge om penge til kunstgræsbaner senest 12. marts. Aarhus Fodbold Forum og Idrætssamvirket er med, når pengene fordeles.

Lige nu arbejder Brabrand IF, Viby IF og Åbyhøj IF på at lave kunstgræsbaner for penge, de er tildelt. Derudover har ti klubber i Aarhus kunstgræs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Alkoholregler får Netto og Føtex til at lukke tidligere

Annonce