Annonce
Aarhus

Se listen: De 8 nedslagspunkter på Den Blå Promenade

Illustration: Den Blå Promenade
Annonce

AARHUS: Aarhus får ny havnepromenade.

Salling Fondene donerer 15 millioner kroner til en ny promenade ved Marselisborg Lystbådehavn. Den Blå Promenade, som den nye attraktion hedder, bliver et smukt rekreativt åndehul, der forbinder Tangkrogen og Lystbådehavnen.

Her er otte punkter i havnepromenaden.

Annonce

SLÆBESTEDET - Naturlige rammer

Med en af Danmarks smukkeste havne som baggrund, kan besøgende her altid få underholdning og stort overblik. Her skabes der mulighed for at sidde og iagttage at havkajakkerne går til og fra, samtidig med at trailerbåde søsættes til trollingtur eller leg på vandet.

Slæbestedet danner en naturlig ramme for begyndelsen af Den Blå Promenade, og havnens fascinerende liv.

Annonce

HAVNETORVET - Det maritime mødested

Havnetorvet er centralt for det summende havneliv. De hyggelige randhuse skaber rammer om mange aktiviteter og oplevelser. Et socialt mødested for roere, sejlere og alle andre som kommer forbi.

Det er her besøgende kommer tæt på havnen, og de yngste kan fange krabber på et bredt og tilgængeligt aktivitetsdæk.

Målet med havnetorvet er at sikre havnen en aktiv plads, der fremstår indbydende hele året.

Annonce

TIDEVANDSHAVEN - Duftende og spiselige vandhaver

Tidevandshaven er sanselige vandhaver med særlig spiselig vegetation, samt farver og dufte, der ændres i takt med årstiderne og skiftende vandstande. Trædestier, blandet med fuldt tilgængelige stier som et legende element gennem haverne, giver alle mulighed for at komme helt tæt på det grønne. Grillpladser i tæt kontakt med vandhaven.

Rekreativt areal. På promenaden, langs tidevandshaven, etableres opholdsnicher med borde/bænke, liggestole, samt siddeplinte hvor man kan sidde ”i” haverne med kig ud over havnen.

Annonce

BRYGGEN - Tilgængelighed for alle

På Bryggen skal læring og maritimt klubliv gå hånd i hånd. Bryggen skal invitere børn og unge til at møde havet, både over- og under overfladen. Her er læringslokale direkte ud til den brede promenade og vandet, og plads til at skoleklassen kan komme til, i og på vandet. Foreningslivet skal blandes med det blå skoleliv.

Annonce

GALLERIET - Kunstner Jan Norman

I dette atelier byder vi billedkunstner, skulptør og fotograf, Jan Norman, velkommen til Marselisborg Lystbådehavn. Jan Norman har igennem mange år arbejdet i Aarhus, men har også tilbragt 10 år i udlandet, hvor han har sat sit præg på særligt den århusianske kunstverden.

Fremover vil Jan berige havnen med sin fantastiske evne til at iscenesætte og skabe kunstoplevelser.

Annonce

UDSIGTEN - Målet for gåturen

Som afslutning på promenaden fortsættes trædækket ud gennem stenkastningen, og der skabes et gennemgående kig til Aarhusbugten - porten til vandet.

Fra opholdsplateauet kan man nyde udsigten og solen på den sydvendte siddetrappe, fiske fra fiskepladserne eller komme helt tæt på vandet yderst ved brodækket. En stormport aktiveres ved høj vandstand, og gør oplevelsen af naturens skift helt konkret.

Annonce

STRANDENGEN - Den Grønne Havn

Nye overordnede forbindelseslinjer skaber bedre sammenhæng mellem Tangkrogen og havnens ankomstarealer. Slyngede stiforløb gennem opstammede solitære træer der sammen danner en lund. Mulighed for at etablere forskellige aktiviteter såvel som træningsfaciliteter, hængekøjer, naturleg, ophold mv.

I modsætning til det tætte buskads, der i dag lukker helt af for udsyn, skaber Lunden en større åbenhed og transparens mod bysiden. Strandengen, med kystens særlige vegetation, skaber et sanseligt oplevelsesrum, der ændres med årstidernes skiften.

ANKOMSTEN - En indbydende velkomst

En indbydende markering af overgangen fra de store parkeringsarealer ved Tangkrogen til den grønne havn og kystens åbne landskab. Mulighed for kortere ophold og parkering (handicapparkering) med udsigt over havnen som kan bruges af gangbesværede. Det hurtige pausested tæt på bilerne. Et sted at sætte cyklen.

Siddeplinte skaber en tydelig ramme, et samlingspunkt, med et fint kig og overblik over havnens sydlige del.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Coronaen har stadig godt fat i Aarhus: Ny stor stigning i antal smittede

Aarhus

Kæmpe smitteudbrud på populær bar: Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Annonce