Annonce
Mad

Se listen: De bedste af de 'dyre' vine?

Kåring af årets julevin på Frederikshøj i AarhusFoto: Kim Haugaard

Ti vinimportører er blevet bedt om at komme med deres bud på den vin, er passer bedst til julemaden, hvorefter efter ekspertpanelet smager vinene blindt og giver point fra 1 til 10.

Annonce

1: Chateauneuf Du Pape Domaine Giraud - 51 point

Kåring af årets julevin på Frederikshøj i AarhusFoto: Kim HaugaardVin nr. 18

Hagelsquist vin. 279 kroner

En suveræn vinder. En vin i super balance med den helt rigtige mængde syre og sødme. Modne bær i massevis med en lang dyb eftersmag. Perfekt til julemad.

2: Chateauneuf Du Pape Les Cailloux - 44 point

Kåring af årets julevin på Frederikshøj i AarhusFoto: Kim HaugaardVin nr. 11

Mahlers Vinhandel. 300 kroner

Endnu en Chateauneuf på andenpladsen. Masser hindbær og blommer, men også nuancer af skovbund og lakrids i både smag og duft. God balance.

3: Chateauneuf Du Pape La Bastide San Dominique - 42 point

Kåring af årets julevin på Frederikshøj i AarhusFoto: Kim HaugaardVin nr. 20

Jysk Vin. 225 kroner

Tredjepladsen blev også besat af Chateauneuf, og præcis som i den billige kategori var det Jysk Vin, der stod bag. En flot vin med den rette sødme og god frugt. Hindbær og lakrids med en skøn lang eftersmag. Passer virkelig godt til juleanden.

4: Chateauneuf Du Pape La Banardine - 41 point

Kåring af årets julevin på Frederikshøj i AarhusFoto: Kim HaugaardVin nr. 17

Kjær og Sommerfelt. 299 kroner

Sandelig om ikke også nummer fire på listen er en Chateauneuf. God bærsmag og passende mængde syre. Når den ikke kravlede helt til tops, så skyldes det, at den mangler en smule sødme. Men igen en god makker til and eller gås.

5: Inkblot Michael David - 37 point

Kåring af årets julevin på Frederikshøj i AarhusFoto: Kim HaugaardVin nr. 12

Kvickly Odder. 229 kroner

Den vin, der delte dommerpanelet mest. Alle anerkendte kvaliteten i vinen, men der var stor uenighed om, hvorvidt den passede til julemaden. Massiv frugt men for anmassende mente nogen, mens andre talte om en fantastisk balance og kraft til at klare det søde i julemåltidet.

6: Holy Moly Schneider - 36 point

Kåring af årets julevin på Frederikshøj i AarhusFoto: Kim HaugaardVin nr. 13

Tinghusets Bistro og Vinbar. 268 kroner

Dommerpanelet talte om et af dagens bedste glas, men flere kaldte vinen malplaceret i forhold til julemaden. En bulderbasse med masser af kraft og en meget lang eftersmag, men med lidt for lidt frugt og sødme til de flestes smag.

7: Penfolds Ben 138 - 36 point

Kåring af årets julevin på Frederikshøj i AarhusFoto: Kim HaugaardVin nr. 19

Menu Langenæs. 249 kroner

En klassisk Rhonevin med masser af solbær, peber og vanilje. En anelse for tør til at kunne klare kampen med julemaden, men et dejligt glas vin.

8: Carlisle Sonoma County - 34 point

Kåring af årets julevin på Frederikshøj i AarhusFoto: Kim HaugaardVin nr. 15

Chas E. 299 kroner

En enkelt af dommerne havde denne vin helt i top, men flere mente den manglede krop og balance. En intens duft af bær, bolcher og med masser af vanilje i eftersmagen.

9: Wallace by Ben Glaetzer - 33 point

Kåring af årets julevin på Frederikshøj i AarhusFoto: Kim HaugaardVin nr. 14

Pinot Butik og Vinbar. 269 kroner

Vinen manglede sødme og fylde til at matche det fede julemad. En lidt lukket vin, der trods en god duft af bær aldrig for alvor foldede sig ud i munden.

10: Cascina Galarin Monferfato - 28 popint.

Kåring af årets julevin på Frederikshøj i AarhusFoto: Kim HaugaardVin nr. 16

Sps Wine. 169 kroner

Feltets billigst viste sig også var være den mindst populære hos dommerne. En enkelt dommer kaldte den afbalanceret og fin, men hovedparten fandt, at den manglede både krop og sødme til for alvor at gøre sig gældende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Gå - lad Aarhus bliver Danmarks gå-by nr. 1

Bølgerne går højt omkring byudviklingen i Aarhus, og denne avis har sammen med FO netop afholdt et offentligt møde derom på rådhuset. Der var mødt omkring 500 op til mødet (om det er mange i en by med 300.000 indbyggere, skal jeg ikke kunne sige), og det har allerede forårsaget et par læserbreve. I dag (21. ds.) et af Svend Carstensen, der anbefaler at bygge boliger i midtbyen uden parkeringspladser. Man må så købe sig til en parkeringsplads eller/og cykle. Begge synspunkter – boliger uden parkeringspladser og at cykle – var fremme på mødet. Det at cykle blev fremhævet igen og igen og bliver det i øvrigt meget ofte alle steder. Og det er helt sikkert også sundt og ikke miljøbelastende. Men hvorfor er der aldrig én, der nævner, at man kan gå. Det er da helt uden mekanisk hjælpemiddel af nogen art og lever på den måde fuldstændig op til ønskerne om at nedsætte køb af al industrielt fremstillet. At vi så ikke når målet (i fht. CO2-udledning, red.) alligevel, er noget helt andet. Der skal globale krav om indskrænkninger på flyrejser, al godstrafik over på bane, og næste bilkøb skal være en el- eller hybridbil. Men det at gå er dejligt, sundt, og du ser og oplever meget mere, end hvis du sidder i egen bil eller i et offentligt transportmiddel. Selv bor jeg på Langenæs og bruger aldrig bilen, hvis jeg skal ind til midtbyen. Det tager et kvarter til tyve minutter, så er du ved banegården eller rådhuset, og fem minutter mere, så er du ved domkirken. GÅ-GÅ-GÅ. Lad Aarhus bliver Danmarks gå-by nr. 1, og lad København, som vi alligevel ikke kan nå, forblive Danmarks cykelby nr. 1.

Annonce