Annonce
Erhverv

Se listen: Her er de 10 største overskud i Skanderborg

Kamstrup A/S kunne se tilbage på et godt 2017 i det seneste regnskab. Foto: Axel Schütt

Energimålere, mode og indkøb til landbrug topper listen over virksomhederne bag de 10 største overskud i driftsmæssig forstand i Skanderborg inden for det seneste regnskabsår. Det viser denne opgørelse, som den digitale platform Ownr har udarbejdet for Erhverv+.

Annonce

SKANDERBORG: Kamstrup A/S, der leverer intelligente løsninger til verdensmarkedet inden for måling af energi- og vandforbrug, havde et særledes godt 2017.

Teknologivirksomheden i Stilling toppede både omsætning og bundlinje med hele 304 mio. kroner i resultat før skat. Dermed topper det OK-ejede datterselskab også listen over de 10 største driftsoverskud i Skanderborg inden for det seneste regnskabsår.

Resultatmæssigt var der tale om tæt på en fordobling af 2016-tallet. Derfor var det heller ikke uden grund, at selskabets nye administrerende direktør, Kim Lehmann, havde det helt store smil fremme ved præsentationen af sit første regnskab som Kamstrup-CEO i marts.

Nummer to på den aktuelle liste er Bestseller-selskabet Vila A/S med et resultat på 217 mio. kroner før skat per 30. juli 2018, mens DLA Agro, der hører under Danish Agro-koncernen i Galten, på en lokal tredjeplads nåede 205 mio. kroner før skat ligeledes i 2017.

Listen indbefatter også metalgrossisten Damstahl A/S, sømmaskine-producenten Enkotec og webhosting-selskabet Zitcom A/S, som i 2017 blev købt af belgiske Intelligent, der i forvejen også havde styrket sine danske aktiviteter med opkøbet af Randers-baserede DanDomain. De to virksomheder er i dag integreret i hinanden.

Endelig ligger AVK International også en del af den lokale Top-10 liste. Der er tale om produktionsselskabets resultat og ikke den samlede ventil-koncerns udbytte, da denne liste fokuserer på driftsregnskaber.

Ownr

Ownr.dk er et nyt dansk opslagsværk over danske virksomheder og virksomhedsejere etableret i 2014 og med en målsætning om at blive en international platform.

Ownrs opslagsværk kaldet "udforsk" er gratis og giver via unikke værktøjer brugerne mulighed for med få klik at opnå dyb indsigt i de virksomheder og virksomhedsejere, som interesser den enkelte bruger. Det er også muligt at se koncerndiagrammer, tidslinjer, strukturerede regnskabstal, ledelses- og ejerhistoriker mm. Platformen er i stadig udvikling, og der tilføjes løbende nye værktøjer og features.

Ownr er ejet og drevet af Frederik Friche, Jesper Krogh Støttrup, Thomas Frost og Mick Stjernelykke. Jesper og Frederik er advokater og indehavere af den digitale advokatvirksomhed NEMADVOKAT. Thomas og Mick har til sammen arbejdet 30 år med teknologi, opbygning af hjemmesider og digitale platforme.

Top-10 Skanderborg

Det fortæller tallene

I denne top 10 har vi valgt at fokusere på de 10 bedste driftsvirksomheder, målt på deres resultat før skat i seneste årsregnskab. Med andre ord, har vi sorteret holding- og andre investeringsvirksomheder fra, hvis resultat i overvejende grad kommer fra tilknyttede og associerede virksomheder.

Koncernresultater er ligeledes sorteret fra, hvorved der kun ses på de enkelte virksomheders resultat.

Resultat før skat i seneste regnskab i mio. kr. (året før)

Kamstrup A/S, Skanderborg 303,7 (160,5)

Vila A/S, Skanderborg 217,4 (142,27) afsluttet juli 2018

Dla Agro A.M.B.A, Galten 205 (205,2)

HTMJ Invest A/S, Skanderborg 61,4 (5,8) afsluttet juni 2018

Damstahl A/S, Skanderborg 60 (35,4) afsluttet juni 2018

Enkotec A/S, Skanderborg 49,6 (38,2)

Zitcom A/S, Skanderborg 49,2 (48,9)

AVK International A/S
, Galten 47,2 (32,8) afsluttet september 2017

Bigadan A/S, Skanderborg 45,6 (45,7)

Dansk Nordenta A/S, Hørning 43,2 (39,3)

(Regnskabet er lukket 31. december 2017, hvor intet andet er nævnt)

Kilde: Ownr

Annonce
Annonce
Aarhus

De unge tager mundbindene til sig

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Krav om mundbind bliver indført i offentlig transport i Aarhus  

Debat

Zoo som p-plads

Aarhus

Corona-smitten med ny voldsom stigning i Aarhus: Højeste antal smittede på et døgn

Aarhus For abonnenter

Kampen mod corona er et kapløb med tiden:  - Vi har ikke sovet i timen i arbejdet med at teste

Annonce