Annonce
Mad

Se listen: Hvilken er bedst af de 'billige' vine?

Kåring af årets julevin på Frederikshøj i AarhusFoto: Kim Haugaard

Som altid var det Michelinkokken Wassim Hallal, der lagde lokale til og sørgede for and og gås, da Stiftens dommerpanel kårede årets julevin.

Annonce

1: Little Black Book - 41 point

Kåring af årets julevin på Frederikshøj i AarhusFoto: Kim HaugaardVin nr. 1

Hagelsquist Vine. 89 kroner.

Et super godt glas vin til prisen. Med en duft af skovbær og trøfler og en sødmefyldt lang smag er det et virkelig godt match til julemaden.

2: La Bete a Bon Dieu - 41 point

Kåring af årets julevin på Frederikshøj i AarhusFoto: Kim HaugaardVin nr. 10 (Blev nr to med samme antal point)

Pinot Butik og Vinbar. 100 kroner

Den ene af feltets to økologiske vin var uhyre tæt på at vinde, men tabte efter omsmagning. En smag og duft af moden frugt og tobak. Den mest komplekse af de billige vine men stadig i fin balance. Sikkert valg til julemaden.

3: Esprit D'argiles - 37 point

Kåring af årets julevin på Frederikshøj i AarhusFoto: Kim HaugaardVin nr. 3

Jysk vin. 100 kroner

På en sikker tredjeplads kom den Rasteau fra Jysk vin. Masser af frugt i smagen, lakrids og bær i duften, og samtidig en vin med en forfriskende syre og god mineralitet.

4: Apollonio Primitivo - 30 point

Kåring af årets julevin på Frederikshøj i AarhusFoto: Kim HaugaardVin nr. 7

Chas E. 119 kroner

Chas E har vundet flere gange tidligere, men i år blev det til en fjerdeplads. En vin som dommerne var begejstrede for, men som flere dog ikke mente matchede maden ret god. Spændende duft med lang god eftersmag af moden frugt og brændte noter.

5: La Chasse de Pinces - 27 point

Kåring af årets julevin på Frederikshøj i AarhusFoto: Kim HaugaardVin nr. 9

Kvickly Odder 119 kroner

En vin, der virkelig delte vandene. Et par af dommerne havde vinen i top, mens enkelte mente den savnede balance. En mørk vin med en tung duft af lakrids, vanilje.

6: Red Diamond Washington Estate - 23 point

Kåring af årets julevin på Frederikshøj i AarhusFoto: Kim HaugaardVin nr. 4

Kjær og Sommerfelt. 99 kroner

Skovbund i næsen og masser af frugtsødme men også med for høje tanniner. En vin, der tidligere har vundet konkurrencen men som i år ikke for alvor faldt i dommernes smag.

7: Bertrand Stehelin Sablet - 21 point

Kåring af årets julevin på Frederikshøj i AarhusFoto: Kim HaugaardVin nr. 8

Tinghusets Bistro og Vinbar. 120 kroner

Ifølge dommerne manglede vinen frugt og sødme til at matche maden. Serveret kølig på en dommerdag kunne den måske fungere, men her manglede den fylde for at kunne stå distancen.

8: Cune Rioja - 20 point

Kåring af årets julevin på Frederikshøj i AarhusFoto: Kim HaugaardVin nr. 2

Menu Langenæs. 89 kroner.

En alt for neutral vin til at tage kampen op med julemaden. Den manglede rigtig meget af det, en julevin skal have. En udmærket duft men generelt for tyndbenet.

9: Columbia Crest - 18 point

Kåring af årets julevin på Frederikshøj i AarhusFoto: Kim HaugaardVin nr. 5

Mahlers vinhandel. 99 kroner.

En anden tidligere vinder Mahlers vinhandel havde skudt helt ved siden af denne gang. En fin duft af modne bær og læder men smagen manglede dybde og fylde.

10: Domaine Duseigneur Odyssee - 14 point

Kåring af årets julevin på Frederikshøj i AarhusFoto: Kim HaugaardVin nr. 6

Sps Wine. 109 kroner.

Uha en fejlskud og beviset på at ikke alt biodynamisk vin er godt. En vin, der i den grad var ude af balance, og som manglede både sødme og kraft til at matche maden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Gå - lad Aarhus bliver Danmarks gå-by nr. 1

Bølgerne går højt omkring byudviklingen i Aarhus, og denne avis har sammen med FO netop afholdt et offentligt møde derom på rådhuset. Der var mødt omkring 500 op til mødet (om det er mange i en by med 300.000 indbyggere, skal jeg ikke kunne sige), og det har allerede forårsaget et par læserbreve. I dag (21. ds.) et af Svend Carstensen, der anbefaler at bygge boliger i midtbyen uden parkeringspladser. Man må så købe sig til en parkeringsplads eller/og cykle. Begge synspunkter – boliger uden parkeringspladser og at cykle – var fremme på mødet. Det at cykle blev fremhævet igen og igen og bliver det i øvrigt meget ofte alle steder. Og det er helt sikkert også sundt og ikke miljøbelastende. Men hvorfor er der aldrig én, der nævner, at man kan gå. Det er da helt uden mekanisk hjælpemiddel af nogen art og lever på den måde fuldstændig op til ønskerne om at nedsætte køb af al industrielt fremstillet. At vi så ikke når målet (i fht. CO2-udledning, red.) alligevel, er noget helt andet. Der skal globale krav om indskrænkninger på flyrejser, al godstrafik over på bane, og næste bilkøb skal være en el- eller hybridbil. Men det at gå er dejligt, sundt, og du ser og oplever meget mere, end hvis du sidder i egen bil eller i et offentligt transportmiddel. Selv bor jeg på Langenæs og bruger aldrig bilen, hvis jeg skal ind til midtbyen. Det tager et kvarter til tyve minutter, så er du ved banegården eller rådhuset, og fem minutter mere, så er du ved domkirken. GÅ-GÅ-GÅ. Lad Aarhus bliver Danmarks gå-by nr. 1, og lad København, som vi alligevel ikke kan nå, forblive Danmarks cykelby nr. 1.

Annonce