Annonce
Aarhus

Se listen over skilte-bommerter: Branbrand, Lysstrup og nu også Aahus

Branbrand, Lysstrup, Aahus og å'erne der blev væk.
Annonce

AARHUS: Ja, vi ved det godt her på Århus Stiftstidende. Vi gør, hvad vi kan, og alligevel sniger der sig fejl ind hist og her. Som en person skrev i Facebook-gruppen 8520 Lystrup: "Stavefejl er menneskelige og en ærlig sag - men man behøver ikke skilte med dem."

Men det var lige præcis det, der skete i forbindelse med et par stavefejl på vejskilte i Aarhus. Altså at der blev skiltet med stavefejlene.

Først blev der klukket over et vejskilt, der viste mod Branbrand Nord. Dernæst var den gal i Lystrup, hvor et helt nyt skilt viste retningen mod Lysstrup St. Men det er åbenbart ikke kun Aarhus-forstæderne, som kan være svære at stave til. En læser har nemlig gjort Århus Stiftstidende opmærksom på, at der vest for Stavtrup, i forbindelse med Brabrandstien, står to skilte, der begge viser vej - ikke til Aarhus Havn, men til Aahus Havn.

Andre læsere har derudover sendt en række eksempler på skilte fra det århusianske, hvor det er gået galt med stavningen. Her får du listen over skilte-bommerterne.

Aahus Havn 11 kilometer

To skilte vest for Brabrand Sø viser begge retningen mod Aahus Havn. Foto: Cecilie Damsgaard Krogh

- Man kan undre sig over, at der ikke læses bedre korrektur på så lidt tekst, skriver en læser, hvis datter opdagede to skilte ved Brabrandstien og Søskovvej, der viser vej til Aarhus Havn. Problemet er bare, at på begge skilte mangler der et r i Aarhus, så der i stedet står Aahus Havn. Det første skilt står på hjørnet af Søholmvej og Søskovvej, mens det andet skilt med samme stavefejl, står bare 100 meter længere væk - nemlig på stien, der løber langs med Søskovvej i retning mod Brabrand.

Fejlene på skiltene ærgrer driftschef for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune Kim Gulvad Svendsen, men han erkender, at det kan være svært helt at undgå fejl.

- Det er ikke nye skilte. De har stået der i nogle år, men det viser bare, at det kan være svært at opdage stavefejlene, når de ligger så tæt på den rigtige stavemåde, forklarer driftschefen.

Skilte skal ikke indeholde stavefejl, og derfor håber han, at flere borgere vil sende tip ind til kommunen, når de opdager den slags fejl.

- Jeg vil gerne appellere til, at ser man flere eksempler, så kontakt os. Gerne via appen 'Aarhus Borgertip', lyder Kim Gulvad Svendsens råd.

Omr det er overv get

To å'er blev væk, da århusiansk boligforening bestilte et skilt. Privatfoto

Går nogen rundt og tror, at stavefejl på skilte kun er noget, der sker i kommunen, skulle de måske læse med videre her. For en anden læser har sendt et foto af et skilt, som en århusiansk boligforening modtog.

Bestillingen lød på et skilt med ordene 'Området er overvåget'. Da skiltet nåede frem, stod der imidlertid 'Omr det er overv get'. Begge å'er var forsvundet.

- Ingen havde opdaget, at det ikke var korrekt - fra produktion til forsendelse. Helt klart én, der ikke kender vores Å, der har stået for det, skriver læseren.

Hvis der er nogen, der derfor gætter på, at skiltet var bestilt et sted i udlandet, hvor æ, ø og å ikke findes, tager de fejl. Skiltet var såmænd bestilt hos en dansk fabrikant med adskillige års erfaring.

Det hele endte da også med, at boligforeningen fik lavet et nyt skilt. Uden beregning, naturligvis.

NY ADGANG via Vejlby Rinngvej

To år med samme stavefejl. Foto: Mariann Ostenfeld

En skiltebommert har også sneget sig ind på et skilt i Risskov. Her er Vejlby Ringvej blevet til Vejlby Rinngvej.

- Endelig er der nogen, der gør noget ved skilte med stavefejl. Det er så pinligt at se alle de skilte med fejl. Måske nedenstående også kan blive rettet. Det har stået der i mindst to år, skriver læseren i en mail til Århus Stiftstidende, efter at avisen havde bragt artikler om et skilt i Lystrup.

Skiltet står på Møller Meyers Vej og advarer om, at vejen er lukket i retning mod Grenåvej.

Udover stavefejlen springer både skilte og afspærring i øjnene. Det er set kønnere mange andre steder.

BOENHEDERENE Lystrupcentervej 58

To fejl på samme skilt. Privatfoto

Et nyopsat skilt i Lystrup, der viste vej til letbanestationen, viste sig at være temmelig fejlfyldt. Lystrup var stavet forkert, skiltet var et forkert et af slagsen, der ovenikøbet var sat på en forkert stander.

Lystrupbommerten er imidlertid ikke den eneste i Aarhus-forstaden.

- Vi er nok mange, specielt i Lystrup, der morede os over jeres artikel om det vejskilt, der skulle vise vejen til togstationen, og hvor stavemåden var gået helt galt. Vi har endnu et skilt herude, hvor de også har haft lidt problemer med at stave. Her er der dog tale om et flere år gammelt skilt, skrev en læser i en mail og vedhæftede et foto.

Skiltet står på Lystrup Centervej og viser vej til Boenhederne, men der her sneget sig et ekstra e ind, så der i stedet står Boenhederene. Samtidig er Lystrup Centervej blevet til Lystrupcentervej.

Stavefejl på forkert skilt på forkert stander

Stavefejl på forkert skilt, der var sat på forkert stander. Privatfoto

Så er vi nået frem til det føromtalte skilt i Lystrup, der nærmest var én stor fejl.

Forkert stavning, forkert skilt og forkert stander. Det stod dog på den rigtige placering.

Skiltet, der viste vej mod Lysstrup St., er dog allerede nu erstattet med et nyt og forhåbentlig rigtige skilt. I hvert fald var planen, at et nyt skilt skulle være på plads fredag 20. september, forklarede driftschef for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune Kim Gulvad Svendsen til Århus Stiftstidende, da vi tidligere omtalte bommerten.

Skiltebommert: Nyopsat skilt viste mod Branbrand

Skiltet i Brabrand er nu arkiveret. Foto: Axel Schütt

I juni viste et helt nyopsat skilt på J.P. Larsens Vej retningen mod en hidtil ukendt bydel i Aarhus - nemlig Branbrand.

Skiltet blev dog hurtigt skiftet ud med et rigtigt af slagsen, og Aarhus Kommune tog fejlen med en god portion humor.

Således forærede Teknik og Miljø skiltet til Brabrand-Årslev Lokalhistoriske Arkiv, så også eftertiden kan grine lidt med over stavefejlen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Mette Frederiksen om nye corona-tal: - Vi går ind i en mere alvorlig fase

Danmark

Højeste antal nye coronatilfælde siden starten af oktober: Statsministeren er bekymret

Bakken Bears

Bakken Bears tager første skridt i nyt kapitel: - Vi får nok kærligheden at føle

Annonce