Annonce
Aarhus

Se listen: Sådan får du 9 kanaler for licensen

<br>

Om blot to uger går hele Danmark over til digitalt tv. Ved den lejlighed kan du blive hele 9 kanaler rigere uden at betale mere i licens. Se dem her.

Du kan inden længe få op til ni kanaler for din licensbetaling.

Først skal du tjekke dine modtagerforhold, så du kan få tv-signalet ind til tossekassen. Det kan du gøre på digi-tv.dk, hvor du ved at indtaste adressen kan finde frem til dine modtagerforhold. Dit signal skal blot komme fra enten en tagantenne eller stueantenne.

Og hvis du vil modtage alle de digitale kanaler, skal dit tv foruden antennen have en mpeg4-modtager, som kan være indbygget i fjernsynet eller koblet til eksternt.

Uanset om du vil have samtlige kanaler, der kan opnås via licensen og ved blot at opgradere modtagerforholdene eller blot de største som DR og TV2, kan det derfor betale sig at kigge forbi hjemmesiderne detnyetv-signal.dk og digi-tv.dk.

På de næste sider kan du se, hvilke kanaler, du kan modtage for licensen på en stueantenne eller tagantenne ved at skifte modtager.

DR1 og DR2
Først og fremmest vil licensbetalere beholde DR1 - den ældste tv-kanal i landet.

Fremover vil det også blive muligt for alle at få DR2, hvis man blot får styr på modtagerforholdene omkring tv'et. Sammen med de nye kanaler fra DR, som du kan se på de næste sider, hører DR2 nemlig med i det digitale sortiment.

DR Ramasjang
Børnene kan for alvor blive svære at få ud i kulden og lege, når DR Ramasjang går i luften.

Fra klokken 6.00 til klokken 20.00, hver dag og året rundt vil kanalen målrette sig til børn mellem tre og 10 år med alle de kendte DR-figurer som Bamse og Kylling og Bjørnen Bruno.

DR Update og Folketings-tv
DR Update er DR's pendant til TV 2 News. Kanalen sender nyheder med små intervaller døgnet rundt. Samtidig er det en nettv-kanal, der leverer nyheder, når det passer dig.

Du kan se mere på dr.dk/nyheder/update.

Desuden sender Folketinget live fra debatter i folketingssalen på tv og på net - det kan du læse mere om på direktetv.folketinget.dk.

DR HD
Fra 1. november 2009 tilbyder DR også en kanal, som kun sender i den famøse HD-kvalitet. HD står for High Definition og fremstår som et meget klart signal i broadcast-kvalitet.

DR HD vil bestå af programmer i genrerne fakta, fiktion og sport, og underholdning.

DR K
Selvom DR2 er kendt som kulturkanalen, kommer DR med en ny kanal, der udelukkende skal sende programmer til de, der har interesse for kultur og historie.

Kultur- og historiekanalen DR K vil fokusere på alt lige fra opera, billedkunst og litteratur til design, mode og arkitektur.

TV 2
Ligesom det er tilfældet med DR1 er det ikke nogen nyskabelse, at licensbetalerne kan se TV 2, men ikke desto mindre skal den tælles med i de kanaler, man får for licensen og som man kan modtage sammen med de nye kanaler fra 1. november.

Lokal/regional kanal
Den sidste kanal, der kan tilføjes serien af kanaler, der kan fås 'gratis', er den lokale af slagsen.

I den århusianske sendefladehar blandt andet Århus Folkekirkelige TV og TVAarhus bidraget med udsendelser om, hvad der rører sig i det lokale.

Annonce
Foto: Colourbox
<br>
<br>
<br>
<br>
Foto: Colourbox
Screendump
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) går i glemmebogen som kæmpe succes

Alt imens de nye, store FGU-institutioner (FGU = Forberedende Grund Uddannelse) kæmper for at finde fodfæste, viser det sig, at forløberen, Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU), har været en stor succes (https://www.uvm.dk/aktuelt/nyheder/uvm/2019/sep/190927-syv-ud-af-ti-unge-kommer-godt-videre-efter-kombineret-ungdomsuddannelse). FGU-institutionerne er opbygget som meget store institutioner (Aarhus ca. 700 elever) og skal løse opgaven med at hjælpe unge uden forudsætninger for at gennemføre en anden ungdomsuddannelse. KUU havde samme målsætning, men uddannelsen var baseret på institutionssamarbejder og dermed mindre pædagogiske miljøer med plads til individuelle forskelle. I Aarhus havde vi gennem pilotforsøg gjort positive erfaringer, med at forskellige mindre institutioner (bl.a. produktionsskoler og daghøjskoler) arbejdede sammen i respekt for indbyrdes forskelligheder og med plads til forskelligheden i målgruppen. Det førte naturligt frem til et forbilledligt samarbejde omkring den KUU, der nu viser sig at have været en stor succes, og hvor syv ud af ti unge er kommet godt videre. Lovgivningsprocessen bagved KUU var desværre præget af politisk uenighed, så opbakningen var ikke bred. Derfor blev KUU-lovgivningen tidsbestemt med udløb i 2021. Lovgiverne på Christiansborg købte sig tid til at blive enige om en løsning på den udfordring, man vidste var der. Resultatet blev FGU, en stor og samlende lovgivning med bred opbakning, hvilket naturligvis er positivt og helt nødvendigt. Desværre levner FGU-loven umiddelbart ikke plads til undervisningssamarbejder med mindre, selvstændige institutioner (f.eks. daghøjskoler), der dermed afskæres fra at bidrage med massiv erfaring og kompetencer, der nu ses dokumenteret gennem den succes, som KUU har været. Politiske ønsker om indflydelse og styrbarhed gik forud for hensynet til den sårbare målgruppe; systemkrav trumfer menneskehensyn og sund fornuft. Alt imens vi slikker sårene og kæmper for at holde os på benene, efter at have investeret massivt i at gøre det godt til gavn for målgruppen, ønsker vi FGU-institutionerne held og lykke med at løse opgaven. Men vi savner en forklaring på, hvorfor eksempelvis daghøjskolerne i Aarhus, der nu gennem fem år har bidraget massivt til en sjælden set succes på uddannelsesområdet, atter skal kæmpe for overlevelse efter at have spillet rollen som nyttige idioter. Når det så viser sig, hvor FGU oplever problemer, er vi naturligvis klar til at indgå i samarbejder, til glæde for de mange, der ikke lige er skabt til at trives på kæmpe institutioner.

Annonce