Annonce
Sport

Se listen: Sådan ser Århus Håndbold ud i den kommende sæson

Erik Veje Rasmussen og Simon Sørensen skal igen styre begivenheder fra sidelinjen. Foto: Ole Nielsen
Der har ikke været de store udskejelser i Århus Håndbold til den nye sæson. Holdet har sagt farvel til en del spillere, mens det kun er Emil Jessen og Frederik Krarup, som er kommet til udefra.

HÅNDBOLD: Århus Håndbold tager tirsdag aften hul på grundspillet i herrernes håndboldliga, når de møder KIF Kolding på hjemmebane i Ceres Arena.

Klubben har sagt farvel til en del profiler over sommeren. Her kan du få et overblik over hvem der egentlig er i den århusianske spillertrup lige nu.

Jens Fredsgaard

Jens Fredsgaard, Århus Håndbold. Foto: Ole Nielsen

Det umiddelbare førstevalg i målet. Jens Fredsgaard blev hentet til klubben i sommeren 2015 som afløser for Jan "Tromle" Nielsen, da han indstillede sin aktive karriere og i stedet blev direktør i klubben. Fredsgaard understregede sin vigtighed på holdet i den forgangne sæson, hvor han stod med en redningsprocent på 34 og i flere kampe lukkede helt ned for modstanderen.

Forlængede sin kontrakt med klubben sidste år, så den løber frem til sommeren 2021.

Christoffer Bonde

Christoffer Bonde, Århus Håndbold. Foto: Ole Nielsen

Den talentfulde målmand kom til Aarhus sidste sommer som supplement til Jens Fredsgaard i målet. Havde flere gode indhop gennem sæsonen og er uden tvivl en mand for fremtiden, hvilket han senest viste ved sommerens U21-VM. Han blev ramt i hovedet af en bold i en af opstartens første træningskampe og blev tildelt en måneds karantæne af trænerteamet. Forventes dog hurtigt at træde ind i en duo med Fredsgaard.

Rene Villadsen

Rene Villadsen, Århus Håndbold Foto: OLE NIELSEN

Det var ikke meningen, at Rene Villadsen skulle vende tilbage til Aarhus. Målmanden var udlejet til tysk håndbold i sidste sæson og tanken var, at man skulle finde en ny klub til den rutinerede keeper efter sommerferien. Sådan er det ikke gået og derfor er Villadsen tilbage i Århus Håndbold, som han har kontrakt med i yderligere to sæsoner. Han er dog reserve for de to andre.

Peter Lund

Peter Lund, Århus Håndbold. Foto: Ole Nielsen

Klubbens forsvarsdirigent nummer et og anfører for ligaholdet. Peter Lund er manden, der neutraliserer modstanderens bedste mand og binder den århusianske defensiv sammen. I år kommer forsvarseksperten til at spille mere i angrebet end normalt, da han skal supplere på stregpositionen, når Besard Hakaj skal have pause.

Besard Hakaj

Besard Hakaj, Århus Håndbold. Foto: Ole Nielsen

Norsk granit med en imponerende vilje og en spilletrøje i XL gange tre. Han fik sit gennembrud i den orange spilletrøje i den forgangne sæson, hvor han for alvor blev fodret med bolde fra sine medspillere og ikke mindst fandt sin rolle i forsvaret. I år bliver den norske muskelmand endnu vigtigere for sit hold, da han er eneste reelle mand på stregen.

Torben Petersen

Torben Petersen, Århus Håndbold. Foto: Ole Nielsen

Venstre back. Torben Petersen har efterhånden været en del år i Ceres Arena. På sine bedste dage kan han skyde modstanderens keeper vind og skæv, når kanonen brager afsted. Tilbragte en del tid på bænken i sidste sæson, men efter Sebastian Hennebergs skifte til Norge, vil bagspilleren være en af tre profiler i bagkæden, der for alvor skal byde sig til.

Nikolaj Læsø

Nikolaj Læsø, Århus Håndbold. Foto: Ole Nielsen

Nikolaj Læsø er som en tyr der ser rødt, når han træder ind på banen. Sådan har en af holdkammeraterne beskrevet ham. Århusianernes største profil i bagkæden er altid garant for en stor arbejdsindsats og udgør konstant en skudtrussel, når læderet havner i hans hænder. Den unge bagspiller bliver nøglen i det århusianske angreb i denne sæson og kommer til at spille rigtigt mange minutter i år.

Anders Kragh Martinusen

Anders Kragh Martinusen, Århus Håndbold. Foto: Ole Nielsen

Højrebacken Anders Kragh Martinusen fuldender trioen i Århus Håndbolds bagkæde. Han er en fast del af startsyveren og bliver endnu en af profilerne, der skal have gang i sin venstre arm, hvis Århus Håndbold skal have succes. Har udviklet sig fra år til år, men mangler stadig at ramme et konstant stabilt niveau. Når Martinusen er på toppen, hamrer han dog bolden i mål fra alle vinkler.

Fredrik Schilling

Fredrik Schilling, Århus Håndbold. Foto: Ole Nielsen

Venstre fløjen er efterhånden blevet en af de mest rutinerede i truppen, hvor han har en stor rolle både på og udenfor banen. Ruller kontrafasen i højeste gear, er Schilling altid først fremme og en habil målscorer, når han rammer formen. En skade har holdt ham ude i opstarten til den nye sæson, men forhåbentligt snart klar igen, da Århus får brug for sin hurtigløber.

Tobias Torpegaard Møller

Tobias Torpegaard Møller, Århus Håndbold. Foto: Ole Nielsen

Det andet kort på venstre fløj. Han blev hentet til klubben som fløjspiller, men fynboen, som er et produkt af den fynske kontraskole i GOG, har også vist, at han kan styre og dirigere spillet inde på midten af banen. En opgave, han har løst flere gange i sin tid i Ceres Arena og formentlig kommer til at gøre igen i denne sæson, hvor hans rutine og overblik bliver nødvendig, hvis Nikolaj Læsø skal have pause. Fast straffeskytte for holdet.

Nikolai Vinther

Nikolai Skovmand Vinther, Århus Håndbold. Foto: Ole Nielsen

Fløjen med det store svæv ind i feltet. Det århusianske svar på Luc Abalo. U21-landsholdsspilleren har ikke haft meget sommerferie, da han var med landsholdet til VM. Vinther ligner dog ikke en spiller, der mangler ferie og har i opstarten holdt fast i sit niveau. Kommer igen i år til at deles om spilletiden med sin makker på højre fløj. Et makkerpar, der tydeligvis nyder godt af, at de konstant kan presse hinanden og lægge nye lag på deres spil.

Mads Peter Lønborg

Mads Peter Lønborg, Århus Håndbold. Foto: Ole Nielsen

Mads-Peter Lønborg vendte inden sidste sæson tilbage til Århus Håndbold efter at have overstået sin læretid i Odder Håndbold i 1. division. Et ophold, en del Århus-spillere har været igennem med stor succes gennem årene. MP har også hurtigt fundet sig til rette i hjembyen og udgør en stærk duo med Vinther på højre fløj. Han har forholdsvis hurtigt fundet sig til rette i ligaen og er i konstant udvikling på sin position.

Anton Laursen

Anton Laursen, Århus Håndbold. Foto: Ole Nielsen

Den store venstre back bliver en af de unge spillere, der skal byde sig til, når startkæden skal have pause. Erik Veje Rasmussen har igennem de seneste år arbejdet intensivt med den høje spiller, der regerer i et andet luftlag end de fleste. Den 214 centimeter høje bagspiller valgte at blive hjemme denne sommer og forberede sig til den kommende sæson, hvor han uden tvivl vil få sine chancer i løbet af grundspillet. Kan blive en joker i den nye sæson.

Frederik Krarup

Frederik Krarup, Århus Håndbold. Foto: Ole Nielsen

Er vendt tilbage til Aarhus efter et længere ophold i Fredericia HK. Har trænet sammen med Århus Håndbold i hele opstarten og det forventes, at de kan komme frem til en aftale. I sin første periode i Århus Håndbold var Krarup ofte manden, der blev sendt på banen, hvis de andre ikke kunne få angrebet i gang. Med sine hurtige fødder og gode overblik kan han blive et godt supplement til truppen.

Emil Jessen (intet billede)

Ny mand i Århus-trøjen og nykåret bronzevinder ved U19 VM. Er hentet til klubben i Bjerringbro-Silkeborg og skal bruges som playmaker i den nye sæson.

Jon Katballe

Den unge U19-landsholdsspiller skulle oprindeligt bruge sæsonen til at finde sig til rette i truppen og bare træne med ligaholdet, men med salget af Jonas Langerhuus til Lemvig/Thyborøn, så bliver højrebacken et fast integreret medlem af ligatruppen, hvor han skal supplere Anders Kragh Martinussen. Det bliver spændende at følge hvordan han klarer skiftet fra U-håndbold til liga.

Annonce
AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Midttrafiks formand om billetsnydere: - Jeg har svært ved at tro, det skulle være rigtigt, at så mange ikke betaler for turen

Østjylland For abonnenter

Forældre nægtede at sende deres børn på kæmpeskole 15 kilometer væk: Nu har de skabt deres egen friskole

Aarhus

Afstemning - du bestemmer: Skal vi tjekke op på de hylende tog eller rådden cykelkultur?

Alarm 112

Mystisk tyveri af landsbys bogautomat: Den er tung, stort set værdiløs og pist væk

Aarhus For abonnenter

Holy shit: Stiften tjekker byens automatiske toiletter -  sarte sjæle bedes klikke på en anden artikel

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport

Jojo, Anne-Marie: Sejlsportsstjernen skal fortsætte de gode takter mandag

Østjylland

Massakre på naturen: Hvad skete der lige med de vilde blomster, der gjorde mig glad på mine gåture?

Debat For abonnenter

Rådmand og politi må finde en løsning på balladen på Aarhus Ø

Erhverv

Var på fallittens rand: Århusiansk spilfirma sælger for halv milliard kroner

Aarhus For abonnenter

Se her, Aarhus: I Odder findes det gode eksempel på et godt liv som voksen-handicappet

Aarhus

Kedelig førsteplads: Aarhus topper corona-barometer

Annonce