Annonce
Sport

Se listen: Sådan ser Århus Håndbold ud i den kommende sæson

Erik Veje Rasmussen og Simon Sørensen skal igen styre begivenheder fra sidelinjen. Foto: Ole Nielsen
Der har ikke været de store udskejelser i Århus Håndbold til den nye sæson. Holdet har sagt farvel til en del spillere, mens det kun er Emil Jessen og Frederik Krarup, som er kommet til udefra.

HÅNDBOLD: Århus Håndbold tager tirsdag aften hul på grundspillet i herrernes håndboldliga, når de møder KIF Kolding på hjemmebane i Ceres Arena.

Klubben har sagt farvel til en del profiler over sommeren. Her kan du få et overblik over hvem der egentlig er i den århusianske spillertrup lige nu.

Annonce

Jens Fredsgaard

Jens Fredsgaard, Århus Håndbold. Foto: Ole Nielsen

Det umiddelbare førstevalg i målet. Jens Fredsgaard blev hentet til klubben i sommeren 2015 som afløser for Jan "Tromle" Nielsen, da han indstillede sin aktive karriere og i stedet blev direktør i klubben. Fredsgaard understregede sin vigtighed på holdet i den forgangne sæson, hvor han stod med en redningsprocent på 34 og i flere kampe lukkede helt ned for modstanderen.

Forlængede sin kontrakt med klubben sidste år, så den løber frem til sommeren 2021.

Christoffer Bonde

Christoffer Bonde, Århus Håndbold. Foto: Ole Nielsen

Den talentfulde målmand kom til Aarhus sidste sommer som supplement til Jens Fredsgaard i målet. Havde flere gode indhop gennem sæsonen og er uden tvivl en mand for fremtiden, hvilket han senest viste ved sommerens U21-VM. Han blev ramt i hovedet af en bold i en af opstartens første træningskampe og blev tildelt en måneds karantæne af trænerteamet. Forventes dog hurtigt at træde ind i en duo med Fredsgaard.

Rene Villadsen

Rene Villadsen, Århus Håndbold Foto: OLE NIELSEN

Det var ikke meningen, at Rene Villadsen skulle vende tilbage til Aarhus. Målmanden var udlejet til tysk håndbold i sidste sæson og tanken var, at man skulle finde en ny klub til den rutinerede keeper efter sommerferien. Sådan er det ikke gået og derfor er Villadsen tilbage i Århus Håndbold, som han har kontrakt med i yderligere to sæsoner. Han er dog reserve for de to andre.

Peter Lund

Peter Lund, Århus Håndbold. Foto: Ole Nielsen

Klubbens forsvarsdirigent nummer et og anfører for ligaholdet. Peter Lund er manden, der neutraliserer modstanderens bedste mand og binder den århusianske defensiv sammen. I år kommer forsvarseksperten til at spille mere i angrebet end normalt, da han skal supplere på stregpositionen, når Besard Hakaj skal have pause.

Besard Hakaj

Besard Hakaj, Århus Håndbold. Foto: Ole Nielsen

Norsk granit med en imponerende vilje og en spilletrøje i XL gange tre. Han fik sit gennembrud i den orange spilletrøje i den forgangne sæson, hvor han for alvor blev fodret med bolde fra sine medspillere og ikke mindst fandt sin rolle i forsvaret. I år bliver den norske muskelmand endnu vigtigere for sit hold, da han er eneste reelle mand på stregen.

Torben Petersen

Torben Petersen, Århus Håndbold. Foto: Ole Nielsen

Venstre back. Torben Petersen har efterhånden været en del år i Ceres Arena. På sine bedste dage kan han skyde modstanderens keeper vind og skæv, når kanonen brager afsted. Tilbragte en del tid på bænken i sidste sæson, men efter Sebastian Hennebergs skifte til Norge, vil bagspilleren være en af tre profiler i bagkæden, der for alvor skal byde sig til.

Nikolaj Læsø

Nikolaj Læsø, Århus Håndbold. Foto: Ole Nielsen

Nikolaj Læsø er som en tyr der ser rødt, når han træder ind på banen. Sådan har en af holdkammeraterne beskrevet ham. Århusianernes største profil i bagkæden er altid garant for en stor arbejdsindsats og udgør konstant en skudtrussel, når læderet havner i hans hænder. Den unge bagspiller bliver nøglen i det århusianske angreb i denne sæson og kommer til at spille rigtigt mange minutter i år.

Anders Kragh Martinusen

Anders Kragh Martinusen, Århus Håndbold. Foto: Ole Nielsen

Højrebacken Anders Kragh Martinusen fuldender trioen i Århus Håndbolds bagkæde. Han er en fast del af startsyveren og bliver endnu en af profilerne, der skal have gang i sin venstre arm, hvis Århus Håndbold skal have succes. Har udviklet sig fra år til år, men mangler stadig at ramme et konstant stabilt niveau. Når Martinusen er på toppen, hamrer han dog bolden i mål fra alle vinkler.

Fredrik Schilling

Fredrik Schilling, Århus Håndbold. Foto: Ole Nielsen

Venstre fløjen er efterhånden blevet en af de mest rutinerede i truppen, hvor han har en stor rolle både på og udenfor banen. Ruller kontrafasen i højeste gear, er Schilling altid først fremme og en habil målscorer, når han rammer formen. En skade har holdt ham ude i opstarten til den nye sæson, men forhåbentligt snart klar igen, da Århus får brug for sin hurtigløber.

Tobias Torpegaard Møller

Tobias Torpegaard Møller, Århus Håndbold. Foto: Ole Nielsen

Det andet kort på venstre fløj. Han blev hentet til klubben som fløjspiller, men fynboen, som er et produkt af den fynske kontraskole i GOG, har også vist, at han kan styre og dirigere spillet inde på midten af banen. En opgave, han har løst flere gange i sin tid i Ceres Arena og formentlig kommer til at gøre igen i denne sæson, hvor hans rutine og overblik bliver nødvendig, hvis Nikolaj Læsø skal have pause. Fast straffeskytte for holdet.

Nikolai Vinther

Nikolai Skovmand Vinther, Århus Håndbold. Foto: Ole Nielsen

Fløjen med det store svæv ind i feltet. Det århusianske svar på Luc Abalo. U21-landsholdsspilleren har ikke haft meget sommerferie, da han var med landsholdet til VM. Vinther ligner dog ikke en spiller, der mangler ferie og har i opstarten holdt fast i sit niveau. Kommer igen i år til at deles om spilletiden med sin makker på højre fløj. Et makkerpar, der tydeligvis nyder godt af, at de konstant kan presse hinanden og lægge nye lag på deres spil.

Mads Peter Lønborg

Mads Peter Lønborg, Århus Håndbold. Foto: Ole Nielsen

Mads-Peter Lønborg vendte inden sidste sæson tilbage til Århus Håndbold efter at have overstået sin læretid i Odder Håndbold i 1. division. Et ophold, en del Århus-spillere har været igennem med stor succes gennem årene. MP har også hurtigt fundet sig til rette i hjembyen og udgør en stærk duo med Vinther på højre fløj. Han har forholdsvis hurtigt fundet sig til rette i ligaen og er i konstant udvikling på sin position.

Anton Laursen

Anton Laursen, Århus Håndbold. Foto: Ole Nielsen

Den store venstre back bliver en af de unge spillere, der skal byde sig til, når startkæden skal have pause. Erik Veje Rasmussen har igennem de seneste år arbejdet intensivt med den høje spiller, der regerer i et andet luftlag end de fleste. Den 214 centimeter høje bagspiller valgte at blive hjemme denne sommer og forberede sig til den kommende sæson, hvor han uden tvivl vil få sine chancer i løbet af grundspillet. Kan blive en joker i den nye sæson.

Frederik Krarup

Frederik Krarup, Århus Håndbold. Foto: Ole Nielsen

Er vendt tilbage til Aarhus efter et længere ophold i Fredericia HK. Har trænet sammen med Århus Håndbold i hele opstarten og det forventes, at de kan komme frem til en aftale. I sin første periode i Århus Håndbold var Krarup ofte manden, der blev sendt på banen, hvis de andre ikke kunne få angrebet i gang. Med sine hurtige fødder og gode overblik kan han blive et godt supplement til truppen.

Emil Jessen (intet billede)

Ny mand i Århus-trøjen og nykåret bronzevinder ved U19 VM. Er hentet til klubben i Bjerringbro-Silkeborg og skal bruges som playmaker i den nye sæson.

Jon Katballe

Den unge U19-landsholdsspiller skulle oprindeligt bruge sæsonen til at finde sig til rette i truppen og bare træne med ligaholdet, men med salget af Jonas Langerhuus til Lemvig/Thyborøn, så bliver højrebacken et fast integreret medlem af ligatruppen, hvor han skal supplere Anders Kragh Martinussen. Det bliver spændende at følge hvordan han klarer skiftet fra U-håndbold til liga.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

Annonce