Annonce
Aarhus

Se listen: Syv af de ti dyreste villaer i Aarhus ligger i Risskov

AARHUS: En 260 kvadratmeter stor villa på Prins Knuds Vej i Risskov med en beliggenhed i første parket til Aarhus Bugt er netop blevet solgt for den svimlende sum af 30 millioner gode danske kroner. Handlen er den næststørste i Aarhus nogensinde kun overgået af en handel tilbage i 2008, hvor et 350 kvadratmeter stort hus i Egå skiftede ejer for 35 millioner kroner.

Den gennemsnitlige pris på en villa i Aarhus handles for et sted mellem 3 og 3,5 millioner kroner. Herunder får du en liste udarbejdet af Boliga.dk over de ti dyreste villaer i Aarhus, der er til salg lige nu. En liste, der igen er spækket med Risskov-villaer.

Som med den slags lister begynder vi med tiendepladsen og arbejder os frem mod førstepladsen.

Annonce

10. Vinkelvej 6A, Risskov - 14.700.000 kr.

Vinkelvej 6A. Foto: Lilienhoff

Den 425 kvadratmeter store Risskov-villa beskrives som en stor, stemningsfuld patricierejendom i Risskov med udsigt til Aarhus Bugt.

Villaen, der er bygget på en 1.773 stor grund ligger så højt i terrænet, at der både er fuldstændig ugeneret og behageligt fredeligt inde i boligen og ude på de smukt anlagte og sydlandsk inspirerede arealer omkring huset. Der er udsigt til Aarhus Bugt fra både første og anden sal.

Den blev bygget i 1905. Oprindeligt opført for Theodor Julius Funch Thomsen, der var ejer af Århus Stiftstidende, og siden har den blandt andet været anvendt som rekreations- og feriehjem for danske præster og deres nære. Også den berømte forsvarsadvokat Bent Nielsen boede her med sin familie fra 1965 til 1999.

9. Skolevangs Alle 55, Risskov - 14.750.000 kr.

Skolevangs Alle 55. Foto: EDC

Denne 271 kvadratmeter store villa har udsigt over Aarhus Bugt og med Riis Skov som baggrund.

Den kommende køber får kun få minutter til en af byens bedste badestrande og meget kort afstand til enten at gå en tur i skoven, handle eller gå på restaurant på Nordre Strandvej.

Villaen er bygget i 1913 og ombygget i 2008.

8. Lindevangsvej 9B, Risskov - 15.495.000 kr.

Lindevangsvej 9B. Foto: Nybolig

Igen en villa fra Risskov. På Lindevangsvej 9B ligger denne ifølge ejendomsmægleren rummelige og stemningsfulde villa, som egner sig perfekt til familien med både små og store børn. Huset ligger ugeneret og tilbagetrukket fra vejen og er på hele 402 etagemeter fordelt på tre plan.

Opført i 1932, men ombygget i 1968.

7. Ildervej 24, Højbjerg - 15.995.000 kr.

Ildervej 24. Foto: Lokalt Liebhaveri

Dejlig ugeneret ligger denne Skåde-perle på Ildervej.

Den 13 værelser store villa er opført i 1898 og ombygget 90 år senere.

Den kommende køber kommer til at bo midt i naturen, hvor både rådyr og egern færdes hjemmevant i haverne. Og de er så vant til mennesker, at de ikke lader sig skræmme så let. Grunden er stadig stor med mere end 4.000 kvadratmeter park og ligger højt hævet over alle andre. Villaen lever dermed i den grad op til sit navn, Bakken, lover ejendomsmægleren.

6. Lindevangsvej 3D, Risskov - 16.250.000 kr.

Lindevangsvej 3D. Foto: EDC

Denne arkitektoniske perle i Risskov ligner ikke den gennemsnitlige villa. Den nybyggede villa byder på spændende buet arkitektur, flotte facadesten og imponerende rum, ligger samtidig kun en flot cykeltur er en kort tur med letbanen fra midtbyen i Aarhus.

247 kvadratmeter på en 965 kvadratmeter stor grund.

5. Rampen 1, Risskov - 17.500.000 kr.

Rampen 1. Foto: Nonbo & Eland

Denne liebhaverejendom er beliggende i det attraktive stationsgadekvarter ved Riis Skov.

Her er højloftede rum, pudsede lofter med stuk, Dinesen plankegulve, Uno Form interiør samt masser af andre lækre detaljer.

Boligen, der blev bygget i 1908 blev totalrenoveret i 2011/2014 og er på 254 kvadratmeter.

4. Rønnevej 9, Risskov - 19.000.000 kr.

Rønnevej 9. Foto: Danbolig

304 kvadratmeter og som de fleste Risskov-villaer i den dyre ende af prisskalaen er der ikke langt til stranden.

Ejendommen er opført i 1928 og gennemrenoveret i 2011. Den fremstår derfor yderst moderne, men samtidigt charmerende med flere klassiske detaljer såsom stukkatur, loftrosetter og sildebensparketgulve, lover salgsopstillingen.

3. Holtevej 13, Aarhus C - 19.500.000 kr.

Holtevej 13. Foto: Lokalt Liebhaveri

Så er vi kommet til listens eneste villa med adresse i Aarhus C, hvor denne 261 kvadratmeter store villa kan erhverves for lige under 20 millioner kroner.

Villaen er opført i 1920 og renoveret i 2017.

Med en placering på Holtevej er det lige før, at en kommende ejer kan gå ud af døren, når spillerne løber på banen på Ceres Park og så stadig nå ind på tribunen, inden dommeren fløjter kampen i gang.

2. Elsdyrvej 4, Højbjerg - 19.900.000 kr.

Elsdyrvej 4. Foto: Aarhusmæglerne

Den næstdyreste villa til salg i Aarhus lige nu ligger på Elsdyrvej i Højberg. En kommende køber skal have det meste af 20 millioner kroner op af lommen for at blive ejer af denne arkitekttegnede funkisvilla.

Villaen er tegnet af Vision arkitekter og haven er tegnet og anlagt af DesignHaver.

Salgsopstillingen lover udsigt ud over områdets trætoppe og kig til Aarhus Bugt.

1. Skrænten 2A, Risskov - 24.500.000 kr.

Skrænten 2A. Foto: Nybolig

Så er vi nået til den dyreste villa, der i øjeblikket er til salg i Aarhus. Selv om vi ikke når op på de 30 millioner kroner, som en Risskov-villa for nylig er blevet solgt, er det stadig den store tegnebog, der skal frem, hvis du vil flytte ind på Skrænten 2A i Risskov.

For de 24,5 millioner kroner den koster, får en kommende ejer ifølge ejendomsmægleren en smuk, æstetisk og helt særlig, ældre villa med udsøgte detaljer, der er renoveret og istandsat med respekt for den oprindelige byggestil. Nå ja, og så er der naturligvis udsigt over Aarhus Bugt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nu bliver det alternativt: Byrådet diskuterer ældrepolitik for træer

Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Aarhus

Midtby-parkering udløser debat i byrådssalen: Venstre vil ændre nye regler, før de reelt er indført

Aarhus For abonnenter

Søskende i skyggen: Børn med syge søskende føler sig overset af forældrene

Annonce