Annonce
Aarhus

Se listen: Syv af de ti dyreste villaer i Aarhus ligger i Risskov

AARHUS: En 260 kvadratmeter stor villa på Prins Knuds Vej i Risskov med en beliggenhed i første parket til Aarhus Bugt er netop blevet solgt for den svimlende sum af 30 millioner gode danske kroner. Handlen er den næststørste i Aarhus nogensinde kun overgået af en handel tilbage i 2008, hvor et 350 kvadratmeter stort hus i Egå skiftede ejer for 35 millioner kroner.

Den gennemsnitlige pris på en villa i Aarhus handles for et sted mellem 3 og 3,5 millioner kroner. Herunder får du en liste udarbejdet af Boliga.dk over de ti dyreste villaer i Aarhus, der er til salg lige nu. En liste, der igen er spækket med Risskov-villaer.

Som med den slags lister begynder vi med tiendepladsen og arbejder os frem mod førstepladsen.

Annonce

10. Vinkelvej 6A, Risskov - 14.700.000 kr.

Vinkelvej 6A. Foto: Lilienhoff

Den 425 kvadratmeter store Risskov-villa beskrives som en stor, stemningsfuld patricierejendom i Risskov med udsigt til Aarhus Bugt.

Villaen, der er bygget på en 1.773 stor grund ligger så højt i terrænet, at der både er fuldstændig ugeneret og behageligt fredeligt inde i boligen og ude på de smukt anlagte og sydlandsk inspirerede arealer omkring huset. Der er udsigt til Aarhus Bugt fra både første og anden sal.

Den blev bygget i 1905. Oprindeligt opført for Theodor Julius Funch Thomsen, der var ejer af Århus Stiftstidende, og siden har den blandt andet været anvendt som rekreations- og feriehjem for danske præster og deres nære. Også den berømte forsvarsadvokat Bent Nielsen boede her med sin familie fra 1965 til 1999.

9. Skolevangs Alle 55, Risskov - 14.750.000 kr.

Skolevangs Alle 55. Foto: EDC

Denne 271 kvadratmeter store villa har udsigt over Aarhus Bugt og med Riis Skov som baggrund.

Den kommende køber får kun få minutter til en af byens bedste badestrande og meget kort afstand til enten at gå en tur i skoven, handle eller gå på restaurant på Nordre Strandvej.

Villaen er bygget i 1913 og ombygget i 2008.

8. Lindevangsvej 9B, Risskov - 15.495.000 kr.

Lindevangsvej 9B. Foto: Nybolig

Igen en villa fra Risskov. På Lindevangsvej 9B ligger denne ifølge ejendomsmægleren rummelige og stemningsfulde villa, som egner sig perfekt til familien med både små og store børn. Huset ligger ugeneret og tilbagetrukket fra vejen og er på hele 402 etagemeter fordelt på tre plan.

Opført i 1932, men ombygget i 1968.

7. Ildervej 24, Højbjerg - 15.995.000 kr.

Ildervej 24. Foto: Lokalt Liebhaveri

Dejlig ugeneret ligger denne Skåde-perle på Ildervej.

Den 13 værelser store villa er opført i 1898 og ombygget 90 år senere.

Den kommende køber kommer til at bo midt i naturen, hvor både rådyr og egern færdes hjemmevant i haverne. Og de er så vant til mennesker, at de ikke lader sig skræmme så let. Grunden er stadig stor med mere end 4.000 kvadratmeter park og ligger højt hævet over alle andre. Villaen lever dermed i den grad op til sit navn, Bakken, lover ejendomsmægleren.

6. Lindevangsvej 3D, Risskov - 16.250.000 kr.

Lindevangsvej 3D. Foto: EDC

Denne arkitektoniske perle i Risskov ligner ikke den gennemsnitlige villa. Den nybyggede villa byder på spændende buet arkitektur, flotte facadesten og imponerende rum, ligger samtidig kun en flot cykeltur er en kort tur med letbanen fra midtbyen i Aarhus.

247 kvadratmeter på en 965 kvadratmeter stor grund.

5. Rampen 1, Risskov - 17.500.000 kr.

Rampen 1. Foto: Nonbo & Eland

Denne liebhaverejendom er beliggende i det attraktive stationsgadekvarter ved Riis Skov.

Her er højloftede rum, pudsede lofter med stuk, Dinesen plankegulve, Uno Form interiør samt masser af andre lækre detaljer.

Boligen, der blev bygget i 1908 blev totalrenoveret i 2011/2014 og er på 254 kvadratmeter.

4. Rønnevej 9, Risskov - 19.000.000 kr.

Rønnevej 9. Foto: Danbolig

304 kvadratmeter og som de fleste Risskov-villaer i den dyre ende af prisskalaen er der ikke langt til stranden.

Ejendommen er opført i 1928 og gennemrenoveret i 2011. Den fremstår derfor yderst moderne, men samtidigt charmerende med flere klassiske detaljer såsom stukkatur, loftrosetter og sildebensparketgulve, lover salgsopstillingen.

3. Holtevej 13, Aarhus C - 19.500.000 kr.

Holtevej 13. Foto: Lokalt Liebhaveri

Så er vi kommet til listens eneste villa med adresse i Aarhus C, hvor denne 261 kvadratmeter store villa kan erhverves for lige under 20 millioner kroner.

Villaen er opført i 1920 og renoveret i 2017.

Med en placering på Holtevej er det lige før, at en kommende ejer kan gå ud af døren, når spillerne løber på banen på Ceres Park og så stadig nå ind på tribunen, inden dommeren fløjter kampen i gang.

2. Elsdyrvej 4, Højbjerg - 19.900.000 kr.

Elsdyrvej 4. Foto: Aarhusmæglerne

Den næstdyreste villa til salg i Aarhus lige nu ligger på Elsdyrvej i Højberg. En kommende køber skal have det meste af 20 millioner kroner op af lommen for at blive ejer af denne arkitekttegnede funkisvilla.

Villaen er tegnet af Vision arkitekter og haven er tegnet og anlagt af DesignHaver.

Salgsopstillingen lover udsigt ud over områdets trætoppe og kig til Aarhus Bugt.

1. Skrænten 2A, Risskov - 24.500.000 kr.

Skrænten 2A. Foto: Nybolig

Så er vi nået til den dyreste villa, der i øjeblikket er til salg i Aarhus. Selv om vi ikke når op på de 30 millioner kroner, som en Risskov-villa for nylig er blevet solgt, er det stadig den store tegnebog, der skal frem, hvis du vil flytte ind på Skrænten 2A i Risskov.

For de 24,5 millioner kroner den koster, får en kommende ejer ifølge ejendomsmægleren en smuk, æstetisk og helt særlig, ældre villa med udsøgte detaljer, der er renoveret og istandsat med respekt for den oprindelige byggestil. Nå ja, og så er der naturligvis udsigt over Aarhus Bugt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Gaslugt fra restaurant: Politi og brandvæsen rykket talstærkt ud til Jægergårdsgade

Aarhus

Så skete det igen: Kvinde snydt af falsk bank-sms

Annonce