Annonce
Østjylland

Se video: 3F demonstrerede for at hjælpe unge på Jensens Bøfhus - Men vi har det godt, siger de unge

Konflikten var til at tage og føle på, da cirka 15 medlemmer af 3F Horsens torsdag tog opstilling foran Jensens Bøfhus på Åboulevarden for at demonstrere mod, at restauranten i 2020 trak sig ud af overenskomsten.

Horsens:  Under sloganet ’Store bøffer, små hjerter’ demonstrerede 3F torsdag imod, at Jensens Bøfhus i overenskomstforhandlingerne i 2020 valgte at opsige den eksisterende overenskomst for at indgå en anden, mens 3F ønskede at bibeholde den 30 år gamle aftale.

21-årige Sara Jensen i midten af billedet har været ansat som tjener på Jensens Bøfhus i tre et halvt år. Hun er træt af at 3F demonstrerer foran restauranten, for der er ikke noget galt med tjenernes løn og forhold, lyder det. Foto: Dorthea Dittmer

Dermed står restaurantkæden nu uden for en overenskomst, da det ikke siden er lykkedes de to parter at blive enige siden. Og selvom løsningen skal findes på landsplan, så drager de lokale 3F-foreninger rundt og demonstrerer foran en række Jensens Bøfhus-restauranter rundt om i landet.

Nu var turen så kommer til Horsens, og ifølge Sune Nielsen, faglig sekretær i 3F Horsens vejrer de røde faner især for de unge.

Annonce

- Vi står her for at vise, at vi er bekymrede for de unge tjenere. Vi vil gerne have dem ind i en aftale igen og sikre dem den rigtige løn og vilkår, lød det torsdag eftermiddag fra Sune Nielsen.

Cirka 15 medlemmer af den lokale 3F-afdeling i Horsens havde taget opstilling foran Jensens Bøfhus på Åboulevarden for at demonstrere mod, at at restaurantkæden ikke siden 2020 har været organiseret i 3F. Foto: Dorthea Dittmer

Vi har det godt

Men spørger man 21-årige Sara Jensen, cheftjener på Jensens Bøfhus i Horsens, så er der ingen grund til bekymring. De unge har det godt, faktisk bedre end så mange andre steder, mener hun.

Derfor gik Sara Jensen og et par stykker flere i bedste boksestævnestil rundt foran de demonstrerende 3F’ere med store papskilte løftet over hovederne. På skiltene stod blandt andet tjener-lønningerne på en række af byens andre restauranter og på et af skiltene lød teksten "3F lyver".

- Vi vil gerne have en overenskomst, men den skal være konkurrencedygtig. Vi vil ikke have den gamle overenskomst, som 3F tilbyder, tilbage. Det passer ikke, at vi ikke at vi ikke har det godt. De forhold, vi har nu, er gode, og vi får faktisk mere i løn end mange af de andre restauranter i byen.

Dermed var linjerne trukket skarpt op og ingen udsigt til forsoning i horisonten i Horsens. 3F har allerede demonstreret foran blandt andet Jensens Bøfhus i Viborg og Holstebro og vil fortsætte demonstrationerne rundt i landet.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se videoen: Alle EM-hold sender hilsen til Christian Eriksen

AGF

Europæisk modstander ligegyldig for AGF-chef: - Over to kampe er det hold, vi skal slå, uanset hvem det bliver

Annonce