Annonce
Sport

Se video: AGF tabte og så rødt i Brøndby

Oscar Whalley havde flere redninger i kampen mod Brøndby, han fik dog også det røde kort. Foto Lars Møller / Ritzau Scanpix

AGF fik ikke brudt deres dårlige stime, da de fredag aften besøgte Brøndby. Hjemmeholdet vandt til gengæld deres første kamp siden midt i august.

FODBOLD: Fredag aften skulle AGF forsøge at få klubbens første sejr i syv kampe. Sidst de fik tre point i en superligakamp, var i september, da de hjemme slog Brøndby. Den klarede de dog ikke og Brøndby endte med at vinde 2-0.

I kampens indledning var det tydeligt at se, at det var længe siden et af de to hold havde vundet en kamp. Der var flere hårde tacklinger. Jesper Juelsgård lavede en på Mukhtar og Casper Højer en på Kaiser. Brøndbyerne var dog heller ikke blide ved gæsterne.

Brøndby startede bedst, men AGF fik spillet sig mere ind i opgøret, som tiden gik i første halvleg, mod slutningen af den, var de endda holdet, der var mest farlige i modstanderens ende. Flere gange udfordrede de Brøndbys forsvarsspillere ved at spille bolden i bagrummet, noget der tydeligt ikke behagede de store og tunge stoppere fra Brøndby.

Efter 34 minutter fik AGFerne underkendt et mål. Casper Højer Nielsen smækkede et indlæg ind foran efter en smart hjørnesparkskombination. Til sidst stod Jens Stage på stregen og ekspederede bolden det sidste stykke. Linjevogterens flag fløj dog i vejret, selvom det ikke helt var til at se, hvem der skulle have stået i offside.

Igen i anden halvleg startede Brøndby bedst. De var mest på bolden, og AGF havde svært ved at få fart på bolden når de havde den. På trods af, at Brøndby havde bolden mest, fik de ikke rigtig spillet sig frem til oplagte scoringsmuligheder. Bortset da Hany Mukhtar fik kombineret sig udenom Jesper Juelsgård og kom frem til en chance. Oscar Whalley stod dog i vejen og fik reddet AGF fra en scoring imod sig.

Ud af det blå kom scoringen så pludseligt. Efter et par afleveringer udenfor århusianernes felt trykkede Dominik Kaiser af. Hårdt og helt ude ved stolpen havnede afslutningen - langt udenfor Oscar Whalleys rækkevidde.

Herefter pressede AGF på. De sendte flere folk frem ad banen og efter et hjørnespark gik det galt for århusianerne. Brøndby fik sendt en kontra afsted, hvor AGFerne var en smule på hælene. Til sidst måtte Oscar Whalley trække i nødbremsen. Det gav en udvisning og sparket fra pletten blev omsat til scoring.

I slutminutterne var Brøndby tættere på at score end AGF, men kampen sluttede alligevel 2-0 til Brøndby.

Annonce

BRØNDBY - AGF 2-0 (0-0)Brøndby: Marvin Schwäbe - Johan Larsson, Paulus Arajuuri, Benedikt Röcker, Anthony Jung - Josip Radosevic - Lasse Vigen Christensen, Dominik Kaiser (Simon Tibbling, 89) - Hany Mukhtar (Besar Halimi, 76) - Kamil Wilczek, Ante Erceg (Mikael Uhre, 59)

AGF: Oscar Whalley - Dino Mikanovic, Pierre Kanstrup, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen - Martin Spelmann, Jens Stage (Mustafa Amini, 46), Adama Guira, Jakob Ankersen (Mustapha Bundu, 76) - Tobias Sana - Ryan Mmee (Kasper T. Kristensen, 86)

Mål: Brøndby: Dominik Kaiser, Kamil Wilczek

Advarsler: Brøndby: Paulus Arajuuri, Lasse Vigen Christensen - AGF: Adama Guira, Oscar Whalley, Casper Højer Nielsen

Udvisninger: Oscar Whalley

Tilskuere: 12.452

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Gå- og cykelgader i midtbyen

Søren Kierkegaard har sagt: ”Af alle latterlige Ting forekommer det mig at være det allerlatterligste at have travlt.” Mit ærinde er at få person-mobilitet i midtbyen til at glide på en god måde. Og derfor foreslår jeg kombinerede gå- og cykelgader i store dele af det centrale Aarhus. Det skal omfatte midtbyens gamle og smalle gader, hvor der ikke er plads til at etablere cykelstier og reelt heller ikke til gennemgående biltrafik, hvis gående skal kunne færdes sikkert her. Det omfatter ikke de nuværende gågader, som fortsat skal være forbeholdt gående. Ej heller nuværende cykelstier. Men de erstatter de nuværende ’cykelgader’, som ikke rigtigt fungerer, fordi trafikken her fortsat foregår på bilernes præmisser og skaber farlige situationer. Se på Mejlgade. Kun de bløde trafikanter har adgang. Fodgængere, løbehjul, skateboard, cykler og måske andre små el-køretøjer blander sig mellem hinanden. Området og gaderne er markeret og utvetydigt skiltet, så selv de mest retningsforvirrede turister forstår det. Fodgængerne har som den ’svageste’ gruppe fortrinsret. Ellers er konceptet, at alle tager hensyn til hinanden – det er den eneste regel. Og det indbefatter naturligvis, at der kun må køres eller cykles i et beskedent tempo. Beboerne kan sive ind og ud med deres biler. Ligesom den nødvendige varetransport. Desuden kan der være adgang for små grønne el-taxaer med en særlig tilladelse, så alle har mulighed for adgang. Og naturligvis skal der være nogle få større trafikårer ind i centrum til den øvrige bil-, bus- og cykeltrafik. Som vi kender det i dag. Kan denne ’sammenblanding’ nu lade sig gøre? JA. Jeg har set det fungere i Bergen, som har en masse bycykler, som kører overalt uden problemer. Og jeg mener, at når vi blot ved, hvad betingelsen er, nemlig at der her skal være plads til alle, så får vi dét til at fungere. Det er vores ansvar, hver især. Det kræver, for det første, at vi tager ansvaret på os og viser hensyn, og for det andet, at vi giver os tid – og her kommer Søren Kierkegaard ind – da det ikke lader sig gøre, hvis vi er fortravlede og stressede. Vi kan godt tage 10 minutter tidligere afsted. Vi kan godt tage det roligt, når der opstår uforudsete ting og forhindringer - for det gør der altid, før eller siden - det er et vilkår i trafikken. Vi kan anerkende, at vi ikke hjælper nogen som helst – og da slet ikke os selv - ved at fare sted og konstant have travlt. Tværtimod. Det hindrer os i at være til stede og omgås andre på en god, rummelig og hensynsfuld måde. Udover hensynsfuldheden gælder trafikkens gyldne hovedregel selvfølgelig; nemlig at køre, gå eller bevæge sig efter forholdene. Og det gør vi altså bedst på den Kierkegaardske måde…

Annonce