Annonce
Aarhus

Se video fra færgen: Molslinjens afgang fra den nye færgeterminal

Klokken ni var der så meget lys over Molslinjens nye færgeterminal på Østhavnen, at det var muligt at lave en video af udsigten, som passagererne nu har, når færgerne sætter kurs mod Sjælland.
Annonce

AARHUS: I årevis har færgepassagererne fra Aarhus haft et godt udsyn til byen, når der var afgang mod Sjælland. Tilbage i DSB tiden foregik det i adstadigt tempo, og der var god tid til at nyde udsigten til byen hele vejen fra færgeterminalen på Europaplads og videre ud gennem havneudløbet.

I de seneste år er færgetrafikken foregået med Molslinjens færger fra terminalen tæt ved havneudløbet, og selv om det med rederiets hurtigfærger foregår i en noget raskere tempo end DSB's færger, så var det i disse år dog stadig muligt at nå at få et godt kig på Aarhus.


Den væsentligste forskel er, at vi har en kortere sejlads, fordi vi ikke bruger tid på at komme ud af Aarhus Havn. Vi ved endnu ikke, hvor meget hurtigere, turen nøjagtig er i forhold til tidligere. I morges skulle vi bruge ekstra tid overfarten, fordi vi skulle ændre kurs på grund af er par skibe

Peter Korsager Andersen, kaptajn på Express 3


Fra 11. november sejler Molslinjen så fra en helt ny terminal på Østhavnen og Århus Stiftstidende havde en mand på pletten, da fjerde afgang med passagerer nogensinde satte den direkte kurs mod Sjællands Odde. Som videoen viser, er udsigtet til Aarhus temmelig begrænset. Et kig til containerterminalen Manila Maersk, der tidligere på morgenen var ankommet med 5.000 containere, og Aarhus Ø i det fjerne er hvad det kan blive til fremover.

Annonce

Hurtigere fremme

Til gengæld er passagerernes rejsetid kortet en smule af.

Kaptajn Peter Korsager Andersen havde denne morgen kommandoen over Express 3.

- Den nye havn er en havn som enhver anden, så der er ikke nogen tekniske ting eller procedurer som er anderledes, forklarede han til Århus Stiftstidende.

Det er endnu ikke helt klarlagt, præcist hvor mange minutter rejsen bliver kortere.

- Den væsentligste forskel er, at vi har en kortere sejlads, fordi vi ikke bruger tid på at komme ud af Aarhus Havn. Vi ved endnu ikke, hvor meget hurtigere, turen nøjagtig er i forhold til tidligere. I morges skulle vi bruge ekstra tid overfarten, fordi vi skulle ændre kurs på grund af er par skibe, sagde han.

Afgangen fra Aarhus skete præcis klokken ni og en time og 13 minutter senere var Sjællands Odde nået.

Annonce

Pas på farten

Ifølge kommunikationschef hos Molslinjen Jesper Maack havde der klokken ni været fire afgange fra Aarhus og et anløb.

- Alle til tiden på førstedagen.

Og så har vi lige et godt råd til bilisterne, der skal nå en færge. Husk at højeste tilladte hastighed på Østhavnsvej er 50 km/t. Ifølge kendere på stedet kommer man nemt op på 70 km/t, hvis ikke man som bilist er opmærksom - og der er ofte foto fartkontrolvogne på strækningen.

Så er der for fjerde afgang fra Molslinjens nye færgeterminal i Aarhus. Foto: Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

AGF For abonnenter

Og her så nogle af de ting, vi har lært af de første AGF-testkampe

Annonce