Annonce
Aarhus

Se video: Glæde på søen - den er bedre end skøjtebanen

I de sidste lyse eftermiddagstimer fredag dukkede stadig flere mennesker op på en af de søer, kommunen har frigivet som skøjtesikker. Der er ros til initiativet.

AARHUS: Der er fart på Mathias Volsmann Simonsen, når han først får sat skub på skøjterne på kommunens nye sikre skøjtesø, hvor isen kan bære med mere end 16 cm tykkelse efter en tur i dybfryseren.

Fredag eftermiddag var han cyklet fra Trøjborg til søen ved Skjoldhøjkilen, fordi han havde læst i Stiften, at den var frigivet som sikker skøjtesø. Her mødtes han med sin søster, Johanne.

Mathias Volsmann Simonsen er ret begejstret for den nye mulighed for at skøjte på søerne. Her ved Holmstrup i Skjoldhøjkilen. Foto: Søren Willumsen

- Det er supergodt her. Det er jo en kæmpe skøjtebane. Meget bedre end jeg havde forestillet mig. Og det er faktisk rart, der ikke er så mange, siger han og tæller et par håndfulde andre skøjteløbere, hvis man tæller dem med, der er på vej ud på den tykke is.

Annonce
Mathias Volsmann Simonsen er begejstret over den nye mulighed for at skøjte sikkert på en sø. Han mødtes fredag på søen med sin søster Johanne Volsmann Mouridsen, der nu overvejer at købe skøjter. Foto: Søren Willumsen

Mathias Volsmann Simonsen plejer at rulle på rulleskøjter i 'Aarhus 1900 Inline' og har skøjtet på is i skøjtehallen og på skøjtebanen i tidligere år. Men de er begge lukket på grund af corona, så han synes det er rart, at kommunen bruger lidt kræfter på at måle isens tykkelse på flere småsøer, for at give århusianerne en ekstra fritidsmulighed i den usædvanligt kolde vinter - og i en kedelig coronatid, hvor der ikke er mange muligheder.

- Det er lidt mere trygt, når man ved, at isen er tyk nok, så man ikke risikerer at falde igennem, mener han, og sender en venlig hilsen til avisen for at forslå at åbne flere søer og til de to rådmænd, der greb stafetten og gjorde det muligt: Bünyamin Simsek (V) og Rabih Azad-Ahmad (R).

- Og så er isen bare meget bedre end på skøjtebanen, flot og plan. Den er helt perfekt,  konstaterer han, og beder også avisen sende en tak til Julie, som vi fortalte om forleden, der har skovlet en del sne væk fra isen, lige før den blev sikkerhedsgodkendt.

Kæresten skal også med

Fuld fart hele søen rundt på skøjter er også Jeppe Bartholomæussen, gymnasielærer fra midtbyen, der ender med at give sig selv et fortjent hvil i den bløde sne, der dækker søen.

- Ja, min kæreste gad ikke med herud på cykel, så tog jeg selv afsted. Men mon ikke jeg kan lokke hende med i weekenden, for det er ret godt herude, siger han, der også savner skøjtebanen ved Musikhuset.

Jeppe Bartholomæussen nød solen efter flere ture søen rundt på skøjter. Foto: Søren Willumsen

- Det er primært fordi jeg ved isen er målt og der er sikkerhed ved det, at jeg tog herud, fortæller han.

Annonce

Familie på fem på isen

På søens bred har familien Baggesgaard på fem travlt med at iføre sig skøjter til en hyggelig time på glatis, inden skumringen falder på.

- Vi har brugt skøjtebanen ved Musikhuset meget, og når den nu ikke er der er det smart at kommunen frigiver nogle søer, man kan skøjte på. Det er rart med noget at lave i denne tid og på vej ind i en vinterferie, siger Lene Baggesgaard, mor til tre på 14, 12 og 10 år.

Mads Baggesgaard gjorde sammen med børnene Christian, Anna og Elisabeth fredag klar til en tur på isen på den tilfrosne sø i Holmstrup. Foto: Søren Willumsen

Foruden tre mindre søer i Skjoldhøjkilen har kommunen frigivet Hovmarken i Lystrup som skøjtesikker sø.

Så længe, der er et kommunalt skilt oppe er søen sikker, for kommunen måler isens tykkelse hver dag.  Foto: Søren WillumsenAnnonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

En kviktest og en drink for 149 kroner: Nyt privat testcenter åbnet ved åen i Aarhus

Alarm 112

26-årig idømt fængsel for vidnetrusler: Fandt betjent på Facebook og truede med at slå hans søn ihjel

Aarhus For abonnenter

Knæskallen gik i seks stykker: - Jeg mistede min udødelighed i cykelstyrtet

Alarm 112

Mand i varevogn skaber frygt i Åbyhøj: Ville have drenge til at hoppe ind i bilen og vise vej til Kvickly

Annonce