Annonce
Kultur

Se video: Handy kronprins indviede nyt Sports- og Kulturcampus

Rød sløjfe og saks var byttet ud med grønt klatregreb og skruenøgle, da en veloplagt kronprins Frederik indviede de spritnye fællesfaciliteter i Gellerup. En bydel han første gang stiftede bekendtskab med under sin studietid i Aarhus i 1990'erne.

AARHUS: Smilet var bredt og blikket interesseret, da kronprins Frederik, som en del af åbningsceremonien af Sports- og Kulturcampus, fra jorden kunne følge et par klatrere på vej helt til tops i det nye Bevægelseshus.

Foruden taler fra borgmester Jacob Bundsgaard (S), kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R) og formand for foreningsbestyrelsen i Brabrand Boligforening, Keld Albrechtsen, fik kronprinsen også en smagsprøve på, hvad Bevægelseshuset kan bruges til, da dansere, jonglører, artister og en rapper indtog gulvet.

Kronprins Frederik skruer et klatregreb i væggen ved åbningen af Sports- og Kulturcampus i Gellerup. Området skal være et nyt samlingssted i Aarhus med tilbud inden for bevægelse, kultur og aktiviteter. Sports- og Kulturcampus består af seks nyopførte indendørs og udendørs faciliteter, der er udviklet og opført af Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Bagefter var det hans egen tur til at mærke klatregrebene. Dog ikke for at komme til vejrs, men for skrue det sidste håndtag fast i de imponerende klatrevægge, der dominerer rummet fra loft til gulv, og dermed var klatreparadiset officielt klar til at blive taget i brug.

Annonce

Bibliotek med kreahjørne

På sit besøg kom kronprins Frederik også forbi det nye bibliotek, hvor der er blevet indrettet et Makerspace, et område, hvor børn og unge kan sysle med kreative projekter.

Onsdag stod den på hjemmelavet gavepapir, og kronprinsen fik en snak med nogle af de unge om deres ideer med at bruge stedet og sætte deres præg på det.

På biblioteket faldt kronprins Frederik i snak med nogle af de unge, som bruger Makerspace, et kreativt træningscenter for hjerne og hænder, der er støttet af A. P. Møller Fonden. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

I salen ved siden af havde borgere fra lokalområdet forberedt en musikalsk velkomst til kronprins Frederik med fællessangen "Åbn din gyldne port", der er en sang for og om Gellerup.

Annonce

Huskede gode tider i Gellerup

Måske var det den, der satte gang i minderne, for kronprins Frederik fortalte efterfølgende, at det var 30 år siden, han første gang var i Gellerup.

Kronprins Frederik blev modtaget på Verdenspladsen af den seksårige blomsterpige Mira Azad-Ahmad, der er elev på Skjoldhøjskolen og datter af rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad (tv.) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Det var, da han i 1990'erne kom hos nogle af sine studiekammerater, som delte en stor lejlighed i nogle af blokkene ikke langt fra det nye Sports- og Kulturcampus.

- Der havde vi masser af gode tider, så jeg synes, det er fantastisk at være her. Jeg har fulgt området ud af øjenkrogen gennem årene, så det var mit eget ønske at være til stede i dag, og jeg er meget glad for at have haft mulighed for det, sagde kronprins Frederik.

Kronprins Frederik deltog med stor interesse i åbningen af Sports- og Kulturcampus i Gellerup. Et område han første gang besøgte som studerende for 30 år siden. Under besøget modtog han blandt andet en bog om Gellerup og et billede af Ida Marie Lebech, der har udsmykket Bevægelseshuset med sin kunst. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Siden den unge kronprins havde sin gang i Gellerup, har området gennemgået en stor forandring og er med bypark, bibliotek og sportscampus nu godt på vej til at have gennemført den helhedsplan, som blev søsat i 2010.

I Bevægelseshuset kan klatrerne komme højt til vejrs. Det viste de ved den officielle åbning onsdag eftermiddag, som kronprins Frederik deltog i. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Den officielle åbning i Bevægelseshuset viste de mange forskellige former for fysisk udfoldelse, som rammerne er skabt til. Bevægelseshuset er blevet til med 25 millioner kroner i støtte fra Salling Fondene, og Karin Salling (hvid frakke tv.) var mødt op for at tage del i festlighederne. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Det imponerende rum er et paradis for klatrere. Foto: Henning Bagger/Ritzau ScanpixAnnonce
Erhverv For abonnenter

Julefrokost kulminerede i opsigelser på stribe: Nu rejses der grov kritik af ikonisk Aarhus-café

Danmark

Fredagens coronatal: Sætter rekord med 53.655 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Læser undrer sig over træer med tøj på: - Det er grimt og garanteret ikke sundt for træerne

AGF For abonnenter

Transfervinduet lukker snart: Her er fem AGF-spørgsmål, vi endnu ikke har fået svar på

Debat

Jeg er ikke bange for at spå: Det nye stadion ender som et økonomisk problem

Alarm 112

Efterlysning gav pote: Rema-røver fængslet efter straksdom

Hver fjerde landmand kan forsvinde: - Det vil være hul i hovedet for klimaet

Aarhus

DMI opjusterer stormvarsel: Voldsomt vejr rammer også Aarhus

AGF For abonnenter

Kom med bagom AGFs nye angriber: De spurgte, om han var den nye Kasper Dolberg, men Eskild Dall er gået helt i stå

Kultur

Kender du en oplagt kandidat? Netflix leder efter serietalenter i Østjylland

Aarhus

Blev sat til salg for 38 millioner kroner: Nu er Aarhus-legendes pragtpalæ solgt

Jesper Buch kalder sagen grotesk: - Åndssvage iværksætter-regler bremsede min datters virksomhed

Aarhus

Dagens corona-tal: To rekorder og igen over 3.000 nye smittede i Aarhus

Byudvikling For abonnenter

Nabohuset blev bygget 40 cm for tæt på Mogens´ grund: Nu er der faldet en klar afgørelse

Navne

Efter sygdom og massiv kritik åbner Memet ny delikatessebutik: - Jeg har lært af mine fejl, og intet bliver som før

Annonce