Annonce
Østjylland

Se video: Hvad skal 600 kilo tung tyrannosaurus i Bytorv Horsens?

Tidlig onsdag klokken 6.15 ankom en kæmpe T-rex til Bytorv Horsens. Her skulle den fragtes gennem centret, op på første sal og ind i den ny, kommende Kids Coolshop-forretning.

Horsens: Tidligt onsdag morgen var der stor aktivitet i Bytorv Horsens.

Stor i den forstand, at der ankom en 600 kilo tung dinosaurus til den kommende Kids Cool Shop. Forretningen, der kommer til at udfylde 1400 center-kvadratmeter, skal åbne fredag 1. oktober som en oplevelses-og legetøjsbutik på førstesal i bytorvet.

Inden da er der megen opbygning, der skal færdiggøres, forklarer centerdirektør i Bytorv Horsens Anette Vestergaard og indehaver af Kids Coolshop Søren Nielsen. Herunder skal man opbygge adskillige legetøjsuniverser inde i butikken og flytte 30.000 varer fra den hidtidige butik i Hospitalsgade til det nye forretningslokale.

Annonce

Og så er der den store tyrannosaurus rex, der onsdag klokken 6.15 ankom ved centrets indgang som en af de nye og store effekter til forretningen. Meningen er, siger Søren Nielsen, at den skal bibringe et ekstra sus og give et puf til oplevelserne, når kunderne gør entré i forretningen.

Spekuleret en del

Dinosaurusen måler syv en halv meter i længden, er to en halv meter høj og en meter bred. Det omfang har op til onsdag givet centerdirektøren lidt hovedbrud, fortæller hun:

- Jeg må indrømme, at jeg de seneste dage har spekuleret ret meget på, hvordan det ville komme til at gå med at få så stort et monster ind i centret og op på førstesal. Vi overvejede en overgang at tage nogle af de største frontvinduer ud for at få den ind den vej.

Kids Coolshop åbner efter planen 1. oktober i Bytorv Horsens i en 1400 kvadratmeter stor butik, der onsdag 15. september fik sin første faste "beboer", da en 7,5 meter lang og 600 kilo tung dinosaur blev fragtet fra en lastbil på Søndergade og ind i butikken. Foto: Nicolai Skovgård

Men man slap for at afmontere vinduer. Til gengæld opstod der en forhindring, få meter før den store T-rex var på plads.

Annonce

Måtte flytte på stativer

- Det hele var gået smertefrit med at få dyret bukseret ned ad gangen og hejst op på plads. Men den kunne ikke komme ind gennem den portal, altså det område, den skal stå i, forklarer Anette Vestergaard.

Løsningen blev, fortæller hun, at man ved at skille stativer med hylder ad fik lavet en passende passage bag om portalindgangen, hvorefter man kunne rulle dyret helt på plads.

Centerdirektør i Bytorv Horsens, Anette Vestergaard har kendt til den store effekt, der skulle installeres, siden indehaver af Kids Coolshop, Søren Nielsen, for fire måneder siden kom på idéen.

Om påfundet forklarer han:

- Hvis man skal finde et eller andet, der lige nu er meget populært, og som rammer plet i forhold til vores målgruppe, er en dinosaurus helt perfekt. T-rexen er desuden den mest populære dino, og vi ville finde den fedeste og vildeste, så det har været rigtigt sjovt. Jeg synes faktisk, det er lykkedes godt.

 For at kunne få den store dinosaurus helt på plads, måtte man skille nogle stativer med hylder ad og få dyret bukseret ind i det adventureområde, hvor kunderne på nært hold kommer til at kunne opleve det interaktive dyr. Foto: Nicolai Skovgård

Han håber, at alt falder på plads og bliver færdig til 1. oktober, men lægger ikke skjul på, at der skal arbejdes igennem for at nå i mål til deadline.

- Håndværkerne knokler, og vi gør alt for at nå det, siger Søren Nielsen.

Det nye centermedlem, T-rexen, er interaktiv med sensorer, der går i gang, når man nærmer sig den. Det store dyr vil blive flankeret af actionman-figurer, soldater med videre i et adventureområde, der er ét univers ud af adskillige i den kommende butik.

Hvis man skal finde et eller andet, der lige nu er meget populært, og som rammer plet i forhold til vores målgruppe, er en dinosaurus helt perfekt.

Søren Nielsen
Annonce
Kultur For abonnenter

Passionerede fugleentusiaster danner rammen om fortælling om frihed: En stork flyver ikke pludselig til Færøerne, fordi den har lyst

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Se alle billederne: Så slidt er byens engang flotteste 'dame' i dag - men en opfriskning er på vej

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Alarm 112

Røver truede sig til penge ved 7Eleven: Stak af inden politiet dukkede op

AGF

David Nielsen hylder modstander efter pokalsejr: - Jeg får kuldegysninger over en fodboldklub som Frem

Aarhus

Sprayede maling i hovedet på lokomotivfører: Ung graffitimaler taget på fersk gerning på Aarhus H

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

Debat

Hørningskolen skal have nye rammer, men: Man sætter ikke en fod størrelse 43 ned i en sko størrelse 41

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Trøjborgs pølsevogn er blevet til kaffebar: I begyndelsen hadede de nye ejere hinanden, nu vil de hygge om Aarhus' bohemekvarter

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

AGF

Reportage fra et vindblæst Valby Stadion: Der var ild i de store pinde og i særdeleshed i Oliver Lund, da AGF røg videre i pokalen

Aarhus For abonnenter

Trængslen vokser på Brabrandstien: Så mange alvorlige uheld er der sket de seneste tre år

Aarhus

Galophest er folkeeje i Aarhus: 130 ejere og Karin Salling spiller en rolle i eventyret

Annonce