Annonce
Aarhus

Se video: Isbjerget på Aarhus Ø er blevet til pingvinparadis

Sød video fra et fransk produktionsselskab viser det århusianske byggeri Isbjerget med pingviner på. Screenshot fra produktionsselskabet 11h45s animationsvideo

Et fransk produktionsselskab har lavet en animationsvideo af Isbjerget på Aarhus Ø, der er blevet til et paradis for pingviner.

AARHUS: "De er skøre, de romere," sagde Obelix i den franske tegneserie Asterix og Obelix. Men er det i virkeligheden franskmændene, der er skøre?

Det franske arkitektfirma 11h45 har lavet en animationsvideo af Isbjerget på Aarhus Ø, der som et ægte isbjerg er beboet af pingviner. Og her har de en fest.

De glider rundt på Isbjerget, står og nyder udsigten fra en altan og hopper hovedspring ud i Aarhus-bugten.

Annonce

PINGOUINS AU DANEMARK from 11h45 on Vimeo.

Animationsvideoen er ifølge arkitektur-sitet ArchDaily en forgænger til en anden video, som produktionsselskabet oprindeligt var bestilt til at lave af artkitektfirmaet bag Isbjerget. I den video fremstilles Isbjerget set fra et noget usædvanligt perspektiv - nemlig fra en måges.

Den video kan du se her.

Bag Isbjerget på Aarhus Ø står et arkitektteam fra danske JDS Architects og CEBRA samt det hollandske seARCH og det franske Louis Paillard. Byggeriet har vundet flere priser. I 2015 kårede arikitektur-sitet ArchDaily Isbjerget som årets 'Building of the Year for Housing' - årets boligbyggeri. Tidligere, i 2013, blev Isbjerget også kåret til årets boligbyggeri ved en stor ejendomsmesse i Frankrig.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Bedre neurorehabilitering eller besparelse?

I næste uge skal Region Midtjyllands hospitalsudvalg og udvalg for nære sundhedstilbud igen tage stilling til et forslag om at flytte neurorehabilitering fra Horsens og Randers til Aarhus. Som næstformand i udvalget for nære sundhedstilbud har jeg naturligvis fulgt sagen tæt, for netop spørgsmålet om nærhed og kvalitet i behandlingen betyder meget for Alternativet. Fagligt er der både fordele og ulemper ved at samle neurorehabiliteringen i Aarhus. En samling i Aarhus vil fjerne behovet for overflytning mellem hospitalerne, og det giver mulighed for større specialisering. Desuden vil der også være fordele alene i placeringen tæt ved neurologien. Til gengæld kan placeringen længere væk fra patienternes hjem give mindre støtte fra patienternes pårørende. Der er næppe tvivl om, at fordelene trods alt overstiger ulemperne, og samlingen dermed vil være et kvalitetsmæssigt løft af neurorehabiliteringen. Der er til gengæld heller ikke tvivl om, at det giver en større udgift, end den nuværende løsning. Hvis vi skal lave ændringen, skal vi derfor være klar til at betale mere for det. I den nuværende indstilling skal ændringen finansieres af andre besparelser på de tre hospitaler. Det er ikke i orden! Alternativet kan derfor kun støtte forslaget om at flytte neurorehabiliteringen fra Horsens og Randers til Aarhus, hvis vi kan finde pengene til merudgiften uden at de tre hospitaler skal lave kompenserende besparelser.

Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Annonce