Annonce
Aarhus

Se video: Kronprinsessen indviede børnehospice på Djursland

Lindring, aflastning og omsorg er nøgleord for børne- og ungehospice Strandbakkehuset, der onsdag blev officielt indviet af kronprinsesse Mary.

RØNDE: 16-årige Noa Lindgaard Liljegren havde googlet kronprinsessens yndlingsblomst, kæmmet sit hår og iført sig en butterfly, for det er jo ikke hver dag, man få lov til at være blomsterdreng for Mary.

Buketten med roser i gul og lilla skulle han aflevere, da kronprinsesse Mary onsdag lagde vejen forbi Rønde for at indvie Strandbakkehuset, Danmarks nye børne- og ungehospice.

En glædens dag

Og det var en glædens dag. Modsat Hospice Djursland som Strandbakkehuset er nabo til, kommer de fleste børn og unge ikke her for at dø, men for at vende tilbage til livet. 80 procent af de indlagte på et børnehospice forlader, ligesom blomsterdrengen Noa, stedet med livet i behold.

Kronprinsesse Mary bliev modtaget af blomsterdreng Noa Lindgaard Lijegren, da hun onsdag indviede børne- og ungehospice Strandbakkehuset i Rønde. Foto: Bo Amstrup

- Husets væsen -  dets mission er at tilbyde lindrende indsats til børn og unge med en livsbegrænsende og livstruende sygdomme, siger hospiceleder Dorit Simonsen.

Annonce

Omsorg for hele familien

Det nye børne- og ungehospice er det andet i Danmark og det første i Jylland. Med de fire pladser i Rønde fordobles den samlede kapacitet i landet.

Kronprinsessen havde ikke tid til at tale med pressen, men hun fik sig en selfie med Adam, og det var sikkert også vigtigere. Foto: Jens Thaysen

- Vi ved godt, at dette hus med fire pladser ikke gør en verden til forskel, men vi ved, at huset gør en forskel i verden for de familier, der kommer her, siger Dorit Simonsen.

Det er selvfølgelig ikke kun det syge barn, der er plads til i Strandbakkehuset. Omsorgen gælder hele familien.

- I Strandbakkehuset finder familierne ro, tryghed og den altafgørende omsorg og professionalisme, der skal til for at man som familie kan finde eller genfinde det nødvendige ståsted, der skal til, når man har et sygt barn, siger Dorit Simonsen.

Kronprinsessen sagde ikke selv ret meget til pressen. Men hun talte meget med børnene, og de er vel også de vigtigste. Der var endda tid til at få taget en selfie med en af drengene, Adam Zidan.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Vibeke ville bare bruge MitID: Så dukkede Mortens fortrolige oplysninger pludselig frem

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Klubhus på Tangkrogen har været tre år undervejs: Forening har millionerne klar, men byggetilladelsen trækker ud

Byudvikling For abonnenter

Træt torv skal friskes op: Mere grønt, røde bænke og granitbelægning - men der skal fortsat være plads til de 'skæve eksistenser'

Sport

Skanderborg Aarhus-spiller overvejer karrieren efter problemfyldt sæson

Østjylland

Søndag aften begynder en måneds vejarbejde på motorvejen mellem Randers og Aarhus: Her er planerne for trafikken

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Aarhus

Nyt gulvtæppe på rådhuset: Aarhus Kommune kan spare millioner ved at vælge nyt tæppe fra lokalt firma

Byudvikling For abonnenter

Molslinjen er væk og tilbage står et mærkeligt tårn: Hvad er det? Og får det lov at overleve, når Aarhus Ø kommer buldrende?

Debat

Boringsnære beskyttelsesområder har konsekvenser: Vi ønsker en korrekt beregnet erstatning, så vi kan komme videre

Byens Bedste

Kom med dit bud: Hvem skal være med i Byens Bedste?

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Aarhus

DSB afprøver nyt venteområde: - Der var mangel på ventepladser

AGF For abonnenter

Analyse: AGF sluttede ét sølle point over nedrykningsstregen, og derfor venter der et stort arbejde i sommerens transfervindue

Alarm 112

Stjal parfume i Magasin lørdag - søndag blev de udvist af Danmark i seks år

Annonce