Annonce
Aarhus

Se video og billeder: Stilfærdig jomfrutur til Lisbjerg

Aarhus Letbane kunne tidligt lørdag morgen tage de første passagerer med til Lisbjergskolen, som er sidste stop på den nyåbnede strækning efter Universitetshospitalet i Skejby. Avisen tog med på turen, der blev fejret uden det store ståhej.

AARHUS: De sidste fulderikker var på vej hjem fra byen, da letbanen kunne rulle ud på sin første jomfrutur til Lisbjergskolen kl. 5.20.

Perronen lå stille hen i de tidlige morgentimer, og kun en håndfuld passagerer, nogle af dem med gule letbaneveste, var med, da toget med tre minutters forsinkelse satte kurs mod Lisbjergskolen.

Med åbningen af den nye strækning bliver det muligt at køre fra Odder til Lisbjerg i et sammenhængende letbanesystem.

I stedet for at have endestation ved det nye Universitetshospital Skejby, fortsætter letbanen nu til fem nye stoppesteder: Gl. Skejby, med erhvervsområdet Agro Food Park, Humlehuse, Klokhøjen, hvor der er pendlerparkeringspladser, Lisbjerg Bygade, Lisbjerg-Terp og endelig Lisbjergskolen, som er sidste stop på ruten. En strækning på 3 kilometer.

Annonce
Thomas Grunnet fra Holme elsker tog. Derfor var han naturligvis med på letbanens første afgang mod Lisbjerg, selv om klokken kun sagde 5.20. - Jeg håber at der kommer flere letbaneruter med tiden, selv om jeg godt er bekendt med, at det er dyrt, sagde han. Foto: Flemming Krogh

Elsker tog

Det var nok de færreste passagerer der denne morgen tænkte, at der var noget særligt ved denne tur, for århusianerne er vant til at se letbanetoget suse op ad Randersvej mod Skejby.

Men Thomas Grunnet var helt bevidst med for at opleve den første tur til Lisbjerg.

- Jeg elsker tog, sagde han med begejstring.

- Jeg var også klar, da letbanen skulle tage den første tur tilbage i september 2017, men den blev som bekendt aflyst. Da den kom ud at køre i december, passede det ikke ind, så denne gang ville jeg med, sagde Thomas Grunnet.

Han satsede på at hoppe med på turen til Odder i løbet af weekenden.

- Så har jeg også været dér, lød det fra togentusiasten.

Han er med i en modeltogklub, men nyder også tog i større størrelser.

- Det er jo også en slags legetøj, smilede han.

Turen til Lisbjerg blev kørt af Aarhus Letbanes største letbanetog, det knapt 40 meter lange Tango, hvor der er plads til 256 passagerer. Ind til nu har ruten været kørt af det mindre Variobahn-letbanetog. Og det blev bemærket af kenderne ombord.

- Man kan mærke, at det gerne vil ud og køre stærkere, sagde Thomas Grunnet, som bor i Holme.

Han glædede sig til, at det sidste stykke letbane mod Grenaa åbner.

- Jeg kan udnytte letbanen rimelig godt fra, hvor jeg bor, når jeg skal på arbejde i Risskov, så det ser jeg frem til. Jeg skal gå lidt i begge ender, men hellere det og så tage letbanen end at køre med bybus, konstaterede han.

Den nyåbnede strækning til Lisbjergskolen er på tre kilometer. Bort set fra en lille forsinkelse på tre minutter kørte toget upåklageligt. Foto: Flemming Krogh

God fart i toget

Efter stationen ved det enorme sygehus var der udsigt til marker og vandhuller, hvor mosekonen bryggede i morgendisen.

Stationerne på den nye rute lå øde hen som lysende satelitter i landskabet. Kun edderkopperne havde travlt med at spinde i lyset fra lamperne.

Først ved Lisbjerg Bygade stod en ny passager på.

Emil Pscheid havde taget turen fra Tilst for at være med på den første afgang.

- Vi har ventet længe på, at den skulle åbne, og nu er det endelig sket. Jeg har modeljernbane, så det er af interesse, jeg er med, fortalte Emil Pscheid, der skulle videre med letbanen til Odder.

Da letbanetoget stoppede ved endestationen Lisbjergskolen, stod et lokalt par med deres to hunde og ventede på perronen.

- Nej vi skal ikke med, vi skulle bare se om den kom, sagde de og grinede lidt.

Letbaneføreren travede til den anden ende af toget, der kort efter trillede tilbage mod Aarhus H.

For Thomas Grunnet var turen bestemt godkendt.

- Det var en rigtig fin tur. Hvis det stod til mig, skulle der laves flere letbaneruter, sagde han.

Kl. 6.22 var toget tilbage på perronen i Aarhus, hvor glade borgere fra Odder og omegn havde sørget for lidt festivitas med rød løber og morgenbajere.

Emil Pscheid havde glædet sig til at køre den nye strækning fra Lisbjerg til Odder. - Vi har ventet længe på, at den skulle åbne, sagde togentusiasten fra Tilst. Foto: Flemming Krogh
Letbaneruten til Universitetshospitalet i Skejby har fået tilføjet fem nye stop ud til Lisbjergskolen. For letbanenovicer som avisens udsendte var det dog meget svært at gennemskue, hvor mange zoner man skal købe billet til. Foto: Flemming Krogh
Tilbage på Aarhus H. blev toget modtaget af glade borgere fra Odder og omegn, der i lang tid har set frem til at strækningen skulle åbne. Der var dog lidt forvirring om, hvilket tog de skulle tage for at komme hjem, da lystavlerne blev ved at vise Lisbjergskolen. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) går i glemmebogen som kæmpe succes

Alt imens de nye, store FGU-institutioner (FGU = Forberedende Grund Uddannelse) kæmper for at finde fodfæste, viser det sig, at forløberen, Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU), har været en stor succes (https://www.uvm.dk/aktuelt/nyheder/uvm/2019/sep/190927-syv-ud-af-ti-unge-kommer-godt-videre-efter-kombineret-ungdomsuddannelse). FGU-institutionerne er opbygget som meget store institutioner (Aarhus ca. 700 elever) og skal løse opgaven med at hjælpe unge uden forudsætninger for at gennemføre en anden ungdomsuddannelse. KUU havde samme målsætning, men uddannelsen var baseret på institutionssamarbejder og dermed mindre pædagogiske miljøer med plads til individuelle forskelle. I Aarhus havde vi gennem pilotforsøg gjort positive erfaringer, med at forskellige mindre institutioner (bl.a. produktionsskoler og daghøjskoler) arbejdede sammen i respekt for indbyrdes forskelligheder og med plads til forskelligheden i målgruppen. Det førte naturligt frem til et forbilledligt samarbejde omkring den KUU, der nu viser sig at have været en stor succes, og hvor syv ud af ti unge er kommet godt videre. Lovgivningsprocessen bagved KUU var desværre præget af politisk uenighed, så opbakningen var ikke bred. Derfor blev KUU-lovgivningen tidsbestemt med udløb i 2021. Lovgiverne på Christiansborg købte sig tid til at blive enige om en løsning på den udfordring, man vidste var der. Resultatet blev FGU, en stor og samlende lovgivning med bred opbakning, hvilket naturligvis er positivt og helt nødvendigt. Desværre levner FGU-loven umiddelbart ikke plads til undervisningssamarbejder med mindre, selvstændige institutioner (f.eks. daghøjskoler), der dermed afskæres fra at bidrage med massiv erfaring og kompetencer, der nu ses dokumenteret gennem den succes, som KUU har været. Politiske ønsker om indflydelse og styrbarhed gik forud for hensynet til den sårbare målgruppe; systemkrav trumfer menneskehensyn og sund fornuft. Alt imens vi slikker sårene og kæmper for at holde os på benene, efter at have investeret massivt i at gøre det godt til gavn for målgruppen, ønsker vi FGU-institutionerne held og lykke med at løse opgaven. Men vi savner en forklaring på, hvorfor eksempelvis daghøjskolerne i Aarhus, der nu gennem fem år har bidraget massivt til en sjælden set succes på uddannelsesområdet, atter skal kæmpe for overlevelse efter at have spillet rollen som nyttige idioter. Når det så viser sig, hvor FGU oplever problemer, er vi naturligvis klar til at indgå i samarbejder, til glæde for de mange, der ikke lige er skabt til at trives på kæmpe institutioner.

Annonce