Annonce
Østjylland

Se video: Rævehvalpe er flyttet ind - mere nuttet bliver det vist ikke

En landmand ved Randers er så heldig at dele sin bolig med en hunræv og fire rævehvalpe. Det giver anledning til mange fine kig på den lille familie, der bor uforstyrret under et halvtag på gården.

Annonce

ØSTJYLLAND: Der er liv og glade dage hos en landmand på Randerskanten, hvor en hunræv er flyttet ind og har leveret fire rævehvalpe.

Landmanden ønsker at være anonym og har heller ikke lyst til at få sin adresse offentliggjort, idet han frygter, at folk så vil valfarte forbi for at se den lille rævefamilie.

Avisen, der kender mandens identitet, har indvilget i ikke at røbe, hvor rævene bor.

- Den har valgt stedet her, og det skal den have lov til. Og den skal kunne bo her i fred, siger landmanden, der er fan af ræven, som han kalder naturens skraldespand.

- De tager jo de svageste, fugleunger, der falder ud af reden, og de rydder op og tager, hvad de kan finde. Der er behov for ræven i naturen, siger han.

Hunræven har slået sig ned under et halvtag, hvor landmanden blandt andet opbevarer hegnspæle. her har hun fået fire hvalpe. Foto: Niels Drescher Pedersen
Nysgerrige rævehvalpe bvefinder sig tilsyneladende fint hos en landmand ved Randers. Landmanden vil gerne være anonym, så folk ikke kommer rendende for at se rævene. Foto: Niels Drescher Pedersen
Annonce

Bor under halvtaget

Ræven flyttede ind under et halvtag ved maskinhuset, hvor landmanden blandt andet opbevarer hegnspæle.

- Og jeg har da hentet pæle der, men har forsøgt at begrænse det for at give dem fred, siger han.

Han er ikke jæger og synes, at det er helt fint at lade en ræv bo så tæt på.

Han har ikke høns, som ræven ellers er kendt for at tage, men kreaturer, som er ret ligeglad med en ræv.

- Men jeg har en hund, en labrador retriever, og den snuser der godt nok, men ellers er den ret ligeglad. Og jeg sørger også for at holde den mest muligt væk derfra, siger han.

Han har fulgt med i de smås liv, siden han tilfældigt opdagede dem i april.

- Da gik de uden for, da jeg kom gående hen imod dem, og hunræven stak af, da hun så mig, mens de små løb ind under halvtaget og gemte sig, siger landmanden, der betegner sig selv som værende af dyrevenlig natur.

Annonce

Plads til alle

Han ville heller ikke have noget imod, hvis hunræven kommer tilbage næste år for at få familieforøgelse her, eller hvis rævehvalpene vokser op og vælger at komme tilbage for at få unger på gården.

- Nej, det må de skam gerne. Her er plads til os alle sammen, siger landmanden, der finder de små ræve søde og syntes, at det er helt fint at dele oplevelsen med andre på den her måde.

En bekendt af ham kom forbi med et kamera, og han fik lov til at tage billeder og filme en lille video af de søde hvalpe.

Hunræven har slået sig ned under et halvtag, hvor landmanden blandt andet opbevarer hegnspæle. her har hun fået fire hvalpe. Foto: Niels Drescher Pedersen
Annonce

Ikke usædvanligt

Ifølge naturvejleder Lars Maagaard, Randers Naturcenter, er det slet ikke usædvanligt, at ræve kommer helt tæt på mennesker.

- Ræve er forlængst flyttet ind i byerne og bor i haverne hos folk. Det har vi hørt om flere gange her i Randers. Hvis ræven føler sig godt tilpas og tryg, så kan den godt finde på at slå sig ned. Nogle år tilbage havde vi endda også en grævling i en have i nordbyen, hvor vi var ude for at se om det skabte problemer. Det gjorde det dog ikke, siger Lars Maagaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-medaljer solgt for formue - og så smed sælger lige en spillertrøje oven i handlen

Bakken Bears

Bakken Bears henter amerikaner: Nærmer sig komplet trup

Aarhus For abonnenter

Forråelse i ældreplejen: - Det er aldrig et spørgsmål om, at nogen er onde

Annonce