Annonce
Aarhus

Se video: Kom med på rundtur i BR's nye legetøjsunivers

BR slår dørene op til et helt nyt legeunivers i den tidligere Toys'R'Us-butik i Tilst. Det er klar til at tage kampen op med onlinebutikkerne i en tid, hvor der skal andet og mere på hylderne end legetøj, hvis man vil være med i ”legen” om kundernes gunst. Senere følger lignende butikker i Odense og Kolding.

TILST: Salling Group sikrede sig en stor plads i de mange danske familiehjerter, da de i januar 2019, reddede 68 år gamle Fætter BR, fra den synkende Top-Toy skude, overtog hele varelageret, lejekontrakterne på 26 af butikkerne, og ovenikøbet gav de mange kunder lov til at bytte deres julegaver.

- Selvfølgelig skal der være plads til en legetøjskæde i Danmark, siger Charlotte From, BR kædechef.

Det er hende, der har stået i spidsen for transformationen fra legetøjsbutik, til det oplevelsesunivers de nye BR-butikker er.

- Det skulle ikke være halvhjertet. Det var vigtigt for os at finde ud af, hvad kunderne efterspørger. Hvordan er markedet, og hvad skal fremtiden bringe. Vi brugte sommeren til at tænke os godt om, så vi kunne komme med det helt rigtige, siger hun.

I Tilst kan man se frugten af alle anstrengelserne. Den tidligere Toys’R’Us-butik, som Salling Group også fik med fra Top-Toy-konkursen, er ikke til at kende igen. De lange reolgange, der i lysstofrørenes klare hvide lys gav butikken skær et af supermarked, er væk.

Det er vigtigt at appellere til både leg og læring. Ikke på videnskabsniveau, men vi vil gerne pirre nysgerrigheden

Charlotte From.

Oplevelser sammen

Efter flere måneders ombygning byder et 1700 kvadratmeter stort legeunivers med havet som tema sig til. I centrum står et gigantisk piratskib, og følger man med strømmen i det cirkelrunde ”hav” der, leder gennem butikken, møder man et hav af gratis aktiviteter i reolerne med legetøj, og man må både må se og røre.

- Meningen er at familierne skal gå på oplevelse sammen, siger Charlotte From.

Coronatiderne foreskriver håndsprit, afstand og sund fornuft. Så der er lidt tomt i kasserne med legoklodser og andet legetøj. Men det kommer.

- Her er så hyggeligt. Vi har været her en times tid, fortæller Lene Holm, der har sit barnebarn, 2-årige Malte med.

Tiden er blandt andet gået på sørøverskibets rutsjebane. Men man kan også vælge Lego City politistationen, prinsesseborgen eller måske besøge Gurli Gris huset.

- Det er vigtigt at appellere til både leg og læring. Ikke på videnskabsniveau, men vi vil gerne pirre nysgerrigheden, siger Charlotte From.

Annonce

Overskud

Top-Toy gik konkurs med et milliardunderskud. Men Charlotte From, ryster ikke på hånden.

- Det er et presset marked. Kunderne ved godt de kan handle online, eller tage legetøjet med i indkøbsvognen når de er i supermarkedet. Vi er nødt til at vise hvad forskellen er når man går inde i en stor legetøjsbutik, siger Charlotte From.

Det virker. Der er allerede sorte tal på bundlinjen.

- Vi har en god forretning i BR. Vi har selvfølgelig investeret nogle penge, det skal der jo til, men vi skal nok komme til at tjene penge – det gør vi allerede, siger hun.

Top-Toy havde godt 100 butikker og 3000 ansatte.

- Jeg tror vi med de 26 butikker, fordelt rundt omkring i hele Danmark, har fundet et rigtig godt niveau. Vi prøver samtidig at kæde vores onlinebutik sammen med de fysiske butikker, på en måde så man fornemmer, hvad de fysiske butikker kan i forhold til online. Skabe noget i butikkerne online ikke kan, så det bliver et tilvalg at tage ud i BR og få en familietur ud af det, siger hun.

BR Tilst er dermed den anden BR-butik af sin slags. I november åbnede BR Rødovre, og i løbet af sommeren åbnes der lignende butikker i Odense og Kolding.

Det store sørøverskib udgør centrum i BRs legeunivers. Foto: Jens Thaysen
Zafiro Zitelli Brandt beøgte prinsesseslottet. Foto: Jens Thaysen
Charlotte From er en af hovedkræfterne bag genrejsningen af (Fætter) BR. Foto: Jens Thaysen
Der er en afdeling med Marvels superhelte univers. Foto: Jens Thaysen
2-årige Malte fik også klistermærker med hjem. Foto: Jens Thaysen
BR hedder kun BR. Fætter hører fortiden til. Foto: Jens Thaysen
BR i Tilst. Foto: Jens Thaysen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Corona-smitten går stadig den rigtige vej, men Aarhus er voldsomt overrepræsenteret i statistikken

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce