Annonce
Aarhus

Se video: Sådan lægger man til i Molslinjens nye færgeleje

Rampen til det øverste vogndæk sænkes på plads. Foto: Jens Thaysen
Kaptajnen er begejstret for Molslinjens nye færgeleje, selv om der er udfordringer ved at lægge til og fra, når man ikke længere ligger i læ af byen.

AARHUS: Molslinjens nye færgeleje ligger placeret helt ude for enden af Østhavnsvej. Det betyder, at færgen er kommet fem minutter tættere på Sjællands Odde, men det betyder også, at færgerne skal lægge til og fra kaj næsten tre kilometer ude i Aarhus Bugt i forhold til den oprindelige kystlinje.

- Når vi har været vant til at have læ af Aarhus by, så er det åbenlyst noget mere åbent her ude, siger kaptajn Jacob Abildgaard Gadeberg.

Han er en af  14 kaptajner, der sejler på Express  2, 3, og 4 mellem Aarhus/Ebeltoft og Odden.

- Der er ingen tvivl om, at vi kommer til at opleve, at den vind, vi før kendte som middel, nogle gange vil føles lidt hårdere, siger han.

Annonce

Et hemmeligt våben

Mandag formiddag testede han færgelejet med Express 2. Og selv om det er nyt, er det en velkendt havnemanøvre, han benytter sig af.

- Det er et leje, der minder meget om det, vi kender fra Sjællands Odde, fortæller kaptajnen.

Han har et hemmeligt våben.

- Det er ikke en lang lige kaj, vi skal ind og lægge an på, men vi har den her "nok", det er en rund kaj, der giver os rigtigt gode manøvremuligheder, siger han.


Når folk først lige har lært, at vi er flyttet her ud, og har vænnet sig til adgangsvejene, så skal de nok blive glade for det. for fredag eftermiddag ud af Aarhus midtby er altså ikke sjov. Så i det store hele bliver det en fordel for vores gæster

Jacob Abildgaard Gadeberg


På avisens hjemmeside kan man se en video, hvor Jacob Abildgaard Gadeberg bruger nokken til at vende skibet omkring. Han lægger siden af Express 2 helt op ad den runde kaj-ende, og kan på den måde rotere det omkring skibets egen akse.

Aluminiumsfærger er forholdsvis lette og høje. Så når det blæser, kræver det en sikker hånd på hurtigfærgens ror og gashåndtag.

- Så når vi er kommet her ud, vil man måske se brug af slæbebåde en anelse oftere. især i begyndelsen indtil vi har fåret helt styr på havnen og den rummelighed, der er her ude. Det er lidt som at få en ny bil, man skal lige lære at parkere den – bortset fra at vinden også spiller ind. Der vil være en indkøringsfase, hvor vi lige skal lande i det, siger han.

Det er især i østenvind, at vind og bølger kan være en udfordring.

- Så vil der stå noget sø ind. Man alt i alt, så er det rigtigt fine manøvremuligheder, vi har herude, siger Jacob Abildgaard Gadeberg.

Annonce

En bedre placering

Personalet på Molslinjen skal også vænne sig til det nye anlæg på landsiden.

- Der er også alt det tekniske med bomme, baner og ramper. Vi har arbejdet på højtryk for at få det færdigt og kørt ind. Vi er godt i mål, men det er klart, at når man starter en ny havn op, vil der være nogle indkørings vanskeligheder - udfordringer som det hedder på moderne dansk, siger han.

Jacob Abildgaard Gadeberg har sejlet som kaptajn for Molslinjen i fire år. Foto: Jens Thaysen

Kaptajnen glæder sig over den nye placering af færgehavnen.

- Når folk først lige har lært, at vi er flyttet her ud, og har vænnet sig til adgangsvejene, så skal de nok blive glade for det. for fredag eftermiddag ud af Aarhus midtby er altså ikke sjov. Så i det store hele bliver det en fordel for vores gæster, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Lup på køkken, jordvarme og ridebane: Dan Jord involveret i stor svindelsag i boligforening

Annonce