Annonce
Aarhus

Se videoen: Kvie i panisk flugt på Aarhus Havn

Vidne til den løbske kvie forsøgte at lokke dyret med et salathoved. Kvien havde dog ikke lyst til at blive indfanget.

AARHUS: Det var noget af et særsyn, der mødte folk, der tirsdag formiddag var en tur forbi Aarhus Havn. En kvie med mere lyst til friheden end til at hilse på slagterens boltpistol, havde set sit snit til at slippe væk fra Aarhus Slagtehus.

På må og få løb kvien rundt på havnearealerne, inden den besluttede sig at løbe i retning af Marselisborg Lystbådehavn.

Et af vidnerne til kviens flugt var selvstændig og iværksætter Eik Braun-Ottosen, der blandt andet står bag Ökos boder tre steder i Aarhus. Han var på vej på havnen for at besøge en leverandør.

Pludselig så han kvien løbe rundt oppe på jernbaneskinnerne og tænkte, at den jo nok var stukket af fra slagterhuset. Den fulgte skinnerne ned mod havnen.

- Den løb ret hurtigt og så mega stresset og bange ud og havde skum og savl ud af munden, fortæller vidnet til det sjældne optrin.

Eik Braun-Ottosen fulgte herefter kvien på vejen i sydlig retning. På et tidspunkt krydsede den vejen og fortsatte mod industrihavnen. Stadig bange.

Lokkede med salathoved

På et tidspunkt stod kvien stille på Østhavnsvej. Samtidig nåede patruljer fra Østjyllands Politi frem og Eik Braun-Ottosen, der selv er vegetar og går meget op i dyrevelfærd, kontaktede politiet og forklarede, at han gerne ville købe kvien for senere at sætte den fri, hvis de kunne indfange den.

- Jeg forsøgte også at lokke den med et salathoved for på den måde at berolige den, så vi kunne fange den, fortæller han.

Kvien var imidlertid stadig meget bange og løb pludselig i stedet direkte hen mod Eik Braun-Ottosen.

- Da blev jeg godt nok bange og skyndte mig tilbage i bilen. Den stak næsten hovedet ind til mig, inden den så løb videre, forklarer Eik Braun-Ottosen.

Kvien fortsatte længere ud på havnen, hvor den endte med at blive skudt af betjente med tjenestevåben. Det overværede Eik Braun-Ottosen dog ikke.

Annonce

Sjældent syn

Slagtermester Knud Erik Nielsen fortalte tirsdag til DR Nyheder, at der var tale om en kvie af blandingsrace, som var sluppet ud, fordi der i øjeblikket er anlægsarbejder i gang.

- Det har været nødvendigt at rykke hegnet ned, som ellers sørger for, at dyrene bliver inde på grunden, hvis de af en eller anden årsag slipper fri. Men nu var hegnet væk, sagde han til DR Nyheder.

Køer og kvier på udflugt som er ifølge slagtermesteren et sjældent syn i de århusianske gader. Han kan ikke huske, hvornår det sidst er sket. Det er i hvert fald fem-ti år siden, mener han.

Den løbske kvie på vej på tværs af vejen på havnen. Foto: Eik Braun-Ottosen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce