Annonce
Aarhus

Se videoen: Kvie i panisk flugt på Aarhus Havn

Vidne til den løbske kvie forsøgte at lokke dyret med et salathoved. Kvien havde dog ikke lyst til at blive indfanget.

AARHUS: Det var noget af et særsyn, der mødte folk, der tirsdag formiddag var en tur forbi Aarhus Havn. En kvie med mere lyst til friheden end til at hilse på slagterens boltpistol, havde set sit snit til at slippe væk fra Aarhus Slagtehus.

På må og få løb kvien rundt på havnearealerne, inden den besluttede sig at løbe i retning af Marselisborg Lystbådehavn.

Et af vidnerne til kviens flugt var selvstændig og iværksætter Eik Braun-Ottosen, der blandt andet står bag Ökos boder tre steder i Aarhus. Han var på vej på havnen for at besøge en leverandør.

Pludselig så han kvien løbe rundt oppe på jernbaneskinnerne og tænkte, at den jo nok var stukket af fra slagterhuset. Den fulgte skinnerne ned mod havnen.

- Den løb ret hurtigt og så mega stresset og bange ud og havde skum og savl ud af munden, fortæller vidnet til det sjældne optrin.

Eik Braun-Ottosen fulgte herefter kvien på vejen i sydlig retning. På et tidspunkt krydsede den vejen og fortsatte mod industrihavnen. Stadig bange.

Annonce

Lokkede med salathoved

På et tidspunkt stod kvien stille på Østhavnsvej. Samtidig nåede patruljer fra Østjyllands Politi frem og Eik Braun-Ottosen, der selv er vegetar og går meget op i dyrevelfærd, kontaktede politiet og forklarede, at han gerne ville købe kvien for senere at sætte den fri, hvis de kunne indfange den.

- Jeg forsøgte også at lokke den med et salathoved for på den måde at berolige den, så vi kunne fange den, fortæller han.

Kvien var imidlertid stadig meget bange og løb pludselig i stedet direkte hen mod Eik Braun-Ottosen.

- Da blev jeg godt nok bange og skyndte mig tilbage i bilen. Den stak næsten hovedet ind til mig, inden den så løb videre, forklarer Eik Braun-Ottosen.

Kvien fortsatte længere ud på havnen, hvor den endte med at blive skudt af betjente med tjenestevåben. Det overværede Eik Braun-Ottosen dog ikke.

Sjældent syn

Slagtermester Knud Erik Nielsen fortalte tirsdag til DR Nyheder, at der var tale om en kvie af blandingsrace, som var sluppet ud, fordi der i øjeblikket er anlægsarbejder i gang.

- Det har været nødvendigt at rykke hegnet ned, som ellers sørger for, at dyrene bliver inde på grunden, hvis de af en eller anden årsag slipper fri. Men nu var hegnet væk, sagde han til DR Nyheder.

Køer og kvier på udflugt som er ifølge slagtermesteren et sjældent syn i de århusianske gader. Han kan ikke huske, hvornår det sidst er sket. Det er i hvert fald fem-ti år siden, mener han.

Den løbske kvie på vej på tværs af vejen på havnen. Foto: Eik Braun-Ottosen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Leder

Kære Kina: Forstå det nu - vores ytringsfrihed kan ikke trues til tavshed

En satiretegning igen. Fra Jyllands-Posten igen. Og fordømmelser igen. Hvis ikke vi allerede vidste det her i Danmark, så er der lande og regeringer, der ikke ser på ytringsfrihed, som vi gør her i landet. Ytringsfriheden er en grundlovssikret ret, som gør, at vi kan udtrykke vores meninger og holdninger gennem bogstaver, ord, streger og tegninger om alt, hvad vi måtte mene noget om. Det være sig religion, sport, mad, dans og livet i helhed. Vi skal ikke spørge nogen om lov, før vi sætter bogstaver sammen til ord og holdninger, eller før vi får streger og farver til at udtrykke en holdning. Det er vores ret i Danmark at ytre os. Og den står nedfældet i grundlovens §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Og hvorfor nu denne påmindelse om vores rettigheder? Fordi vores rettigheder ikke deles af alle andre lande og regeringer, hvilket Kina nu for fuld udblæsning minder os om med kravet om en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten og dens tegner, Niels Bo Bojesen, der i en tegning af det kinesiske flag har udskiftet den ene store stjerne og de fire små med gule coronavirusser som en tegnet kommentar til den verdensomspændende sygdomstrussel, der lige nu er højaktuel. Det er meget svært med danske øjne at se tegningen som en kritisk kommentar til Kina, men med kinesiske regeringsøjne er det lige præcist, hvad tegningen udtrykker; kritik af Kina og dermed åbenbart også en ydmygelse. Den slags er svært for Kina at acceptere - og svært for os at forstå. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke skal ytre os om eksempelvis coronavirussens udgangspunkt i netop Kina. Jyllands-Posten - og vi danskere - skal ikke bøje sig for pres fra hverken Kina eller andre lande. Jyllands-Posten skal stå fast på sin ret, og vi danskere skal bakke Jyllands-Posten op. Ingen tvivl om det. At det officielle Kina har lige så svært ved at forstå vores ytringsfrihed og vide rammer for at udtrykke holdninger gennem ord og streger, som vi danskere har ved at forstå deres følelse af æreskrænkelser og ydmygelser. Danmark og Kina rummer to vidt forskellige kulturer, hvilket flertallet af vi danskere godt kan se og forstå, men som det - set fra Danmark - tyder på, så har Kina meget svært ved at se, forstå og acceptere det forhold. Så hvad kan man gøre ved det? Man kan fortsætte med at tale sammen, at argumentere og fortsat gøre alt muligt for at få Kina til at indse, at i Danmark kommer vi ikke til at ændre på ytringsfriheden for at gøre andre lande og dets regeringer glade. Sådan fungerer ytringsfrihed ikke - ikke i Danmark og ikke i de andre lande, der benytter sig af samme form for demokrati, hvor borgerne frit kan tale og tegne.

112

Tyve tømte skolekøkken under ombygning: Store fryse- og køleskabe stjålet

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce