Annonce
Aarhus

Se videoen: Molslinjens nye våben kom til Aarhus efter 20.000 kilometer

Mange familiemedlemmer og venner vinkede den fem mand store besætning på den nye færge velkommen til Aarhus. Foto: Søren Willumsen

Molslinjen opgraderer kapaciteten over Kattegat med op til 20 procent med sin nye kæmpefærge Express 4. Mange familiemedlemmer tog imod færgen, da den ankom lørdag direkte fra værftet i Australien.

AARHUS: Efter 26 dage på søen ankom Molslinjens nye store færge søndag formiddag til Aarhus direkte fra Australien. Færgen med navnet Express 4 er rederiets nye våben i kampen om kunderne over Kattegat, for med et slag øger Molslinjen kapaciteten med op mod 20 procent.

Express 4, der har 50.000 hestekræfter, kan tage 1.000 passagerer på sine cirka 2.000 kvadratmeter passagerarealer og har plads til cirka 400 biler i sin enorme bug. Den nye færge er bygget på værftet Austal og man kan især se den designmæssige forskel ved en mere rund forstævn modsat Express 1 og 2, der er bygget på værftet Incat og er mere spidse i fronten.

- Det er en stor investering på cirka en halv milliard kroner. Færgen har det ypperste af ny teknologi både hvad angår motorer og al teknik. Vi glæder os til at tage den i brug, fordi den øger vores kapacitet med 20 procent. Og ja, vi er ret overbeviste om, at vi kan fylde den op, for vi har behov for mere kapacitet. Efterspørgslen er der, siger administrerende direktør Carsten Jensen fra Molslinjen.

Samtidig flytter rederiet færgen Express 2 til Ebeltoft, hvilket giver en kapacitetsforøgelse på 50 procent fra Ebeltoft til Odden, når man indleder sæsonen til påske med en dobbeltur fredag, lørdag, søndag og ekstrature på udvalgte lørdage. Endelig sender rederiet færgen Max til Bornholm.

Annonce
Her kommer den spritnye kæmpefærge - Express 4 - direkte fra værftet i Australien. Foto: Søren Willumsen

Varm velkomst

Da Express 4 ankom til Aarhus søndag 11.40 var det med en varm velkomst fra havnens slæbebåd, som sprøjtede vand op i kaskader, ligesom færgen Max hilste med sit horn, da den sejlede ud af havnen, for at den nye færge kunne komme ind.

På kajen stod en flok hovedsageligt familie og venner for at tage imod den fem mand store besætning, der med ankomsten havde tilbagelagt 20.000 kilometer med Express 4 siden afgangen ved Perth i Australien 29. januar kl. 05.

- Det er gået fint. Man kommer jo ind i en rytme, hvor alle har vagter på skift, fortæller overstyrmand Tina Jensen, der var med på turen.

- Vi sejlede fra Perth til Sri Lanka for at tanke op. Derefter gennem Suezkanalen og ind til Malta for at tanke op og så den sidste strækning hertil, fortalte hun i en lille pause mellem alle de varme velkomster fra familie og venner.

Express 4 sættes ind på ruten 14. marts kl. 7.45 fra Aarhus meddeler Molslinjen.

- Efterspørgslen er der. Vi skal nok får brug for den ekstra kapacitet, siger administrerende direktør Carsten Jensen, Molslinjen. Foto: Søren Willumsen

Se video fra ankomsten

Overstyrmand Tina Jensen og resten af besætningen ankom med den nye færge til Aarhus i smukt solskin efter den næsten månedlange sejlads. Foto: Søren Willumsen
Der var gensynsglæde på kajen efter at den nye færge lagde til kaj. Foto: Søren Willumsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Alle tiders jul med pressefotograferne

Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Aarhus

Efter 15 timer: Stadig ingen spor af forældre til efterladte småbørn

Annonce