Annonce
Østjylland

Opdateret: Betjente deltog i gaderæs i patruljebiler - nu får de en reprimande af chefen

To patruljer fra Østjyllands Politi besluttede sig for at tage del i løjerne på helt uventet vis, da de lørdag aften var ude for at patruljere i forbindelse med Striben Randers' fjerde lovlige gaderæs i år. Men det bragte ikke smil på alles læber.

Randers: Der blev grund til både opspærrede øjne og tabte kæber, da Striben Randers lørdag aften holdt sit fjerde af fem lovlige bilræs på Frederiksdalvej i de sydvestlige Randers.

Da festen var i fuld gang, besluttede to patruljer fra Østjyllands Politi sig nemlig for at tage del i løjerne på en måde, som hverken tilskuere eller arrangører havde forventet.

- Vi vidste godt, at der ville dukke en del mennesker op. Vi havde inviteret en del bilklubber, som mødte talstærkt op, og fordi vejret var godt, kom der også rigtig mange andre folk for at være med. Ja, og så dukkede politiet jo også op, siger pressetalsmand for Striben Randers, Jesper Mølgaard, og fortsætter:

- De plejer gerne at kigge forbi og køre en runde for at se, hvor mange mennesker der er, og sikre sig, at alt er godt. Men vi anede ikke, at de havde tænkt sig at køre ræs, siger Jesper Mølgaard om det scenarie, der kort tid efter udspillede sig.

Pludselig foreslog de to patruljer, at de tog en tur ned af den 201 meter lange strækning, hvor Striben Randers’ lovlige gaderæs foregår. Og folkene bag arrangementet var ikke et sekund i tvivl om, hvad de skulle svare.

- Vi syntes, det var superfedt. Det skulle de da bare have lov til, siger Jesper Mølgaard og uddyber:

- Det skaber en stor respekt og en relation mellem os i Striben Randers, politiet og de folk, der kører ved vores gaderæs. Det viser jo, at Østjyllands Politi også bakker op om det projekt, vi har gang i.

Mere for show end for sejr

Selvom Østjyllands Politis deltagelse i Striben Randers’ gaderæs var en kæmpeoverraskelse for alle, så er det faktisk ikke først gang, at Striben Randers har fået deltagelse af køretøjer med blå blink. Sidste år var det således samaritterne, der tog en tur ned gennem banen med deres ambulancer.

- Men det er alligevel noget andet, når politiet gør det. Der er trods alt forskel på politiet og samaritter. Politiet er jo ordensmagten, og selvom vores gaderæs er lovligt og støttet af Randers Kommune, så giver det jo stadig en følelse af at være på kanten af loven, siger Jesper Mølgaard.

Der var dog ifølge Jesper Mølgaard ingen tvivl om, at betjentenes deltagelse var væsentlig mere for showets end for konkurrencens skyld.

- Som man kan se på videoen, så kørte de ikke særlig stærkt. De røg ikke meget over 100 kilometer i timen, så det var helt sikkert mest for showets skyld, siger han.

Ifølge de officielle tider, der blev taget på de to politibiler, vandt den bil, der ses til venstre i videoen. Betjenten bag vinderrattet kørte de 201 meter på 10,6907 sekunder med en topfart på 113,92 km/t. Dermed slog han sin kollega, der kørte distancen på 10,7595 sekunder og nåede en topfart på 112,62 km/t, med knap 6,9 hundrededele af et sekund.

Annonce

Utilfreds chefpolitiinspektør

Det er dog ikke alle, der deler den begejstring, som de to politipatruljers medvirken i gaderæset har medført hos Striben Randers, de fremmødte tilskuere og ikke mindst på de sociale medier, hvor mere end 500.000 i skrivende stund har set videoen af de to politibiler på Striben Randers' facebookside.

Hos Østjyllands Politi er chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen nemlig på ingen måde tilfreds med de patruljerende politifolks ageren ved arrangementet.

- Det er ikke politiets opgave at deltage i den slags arrangementer, og jeg synes, det tegner et uheldigt billede af politiet. Nu er vi i gang med at undersøge, hvordan det er sket, og vi vil indskærpe over for vores medarbejdere, at det ikke er den måde, vi skal prioritere vores ressourcer på, siger chefpolitiinspektøren.

Østjyllands Politi ønsker ikke at kommentere sagen yderligere.

Foreningen Striben Randers er den første i Danmark, der har formået at få kommunalt tilskud til at afholde lovlige bilræs på offentlig vej. Det første gaderæs blev afholdt i 2016, og sæsonen 2019 har foreløbig budt på fire ud af i alt fem planlagte gaderæs. Det seneste i denne weekend, hvor Østjyllands Politi gjorde en særlig entré. Privatfoto
Annonce
Aarhus For abonnenter

Jonas fandt aldrig Nick den nat på havnen: - Der dør for mange. Vi bliver nødt til at overveje hegn

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Dagens corona-tal: Smitten spreder sig med stor hastighed, men der er også en god nyhed

Aarhus For abonnenter

Mennesker med magt: Her er Bente Byudvikling

Alarm 112

I røg og damp: Kontorer hos Billigblomst fik hjælp af brandvæsenet

AGF

AGF skal møde norsk mesterhold og svensk modstand på træningslejr

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Aarhus For abonnenter

Ny rådmand varsler flere slanke højhuse: Fortætning er ikke et skældsord - det kan være godt for byen

Østjylland

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

Aarhus

10 millioner for nyt letbanestop til badegæster og skovture: Politikerne er positive, men fagfolk er ikke om bord

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Erhverv

Med millionopbakning er ny århusiansk hjælpe-app endelig i luften: - Vi skal være Europas største

Aarhus For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 20-11

Alarm 112

Videodagbøger kredser om masseskyderier selv om plan var droppet

Annonce