Annonce
Østjylland

Opdateret: Betjente deltog i gaderæs i patruljebiler - nu får de en reprimande af chefen

To patruljer fra Østjyllands Politi besluttede sig for at tage del i løjerne på helt uventet vis, da de lørdag aften var ude for at patruljere i forbindelse med Striben Randers' fjerde lovlige gaderæs i år. Men det bragte ikke smil på alles læber.

Randers: Der blev grund til både opspærrede øjne og tabte kæber, da Striben Randers lørdag aften holdt sit fjerde af fem lovlige bilræs på Frederiksdalvej i de sydvestlige Randers.

Da festen var i fuld gang, besluttede to patruljer fra Østjyllands Politi sig nemlig for at tage del i løjerne på en måde, som hverken tilskuere eller arrangører havde forventet.

- Vi vidste godt, at der ville dukke en del mennesker op. Vi havde inviteret en del bilklubber, som mødte talstærkt op, og fordi vejret var godt, kom der også rigtig mange andre folk for at være med. Ja, og så dukkede politiet jo også op, siger pressetalsmand for Striben Randers, Jesper Mølgaard, og fortsætter:

- De plejer gerne at kigge forbi og køre en runde for at se, hvor mange mennesker der er, og sikre sig, at alt er godt. Men vi anede ikke, at de havde tænkt sig at køre ræs, siger Jesper Mølgaard om det scenarie, der kort tid efter udspillede sig.

Pludselig foreslog de to patruljer, at de tog en tur ned af den 201 meter lange strækning, hvor Striben Randers’ lovlige gaderæs foregår. Og folkene bag arrangementet var ikke et sekund i tvivl om, hvad de skulle svare.

- Vi syntes, det var superfedt. Det skulle de da bare have lov til, siger Jesper Mølgaard og uddyber:

- Det skaber en stor respekt og en relation mellem os i Striben Randers, politiet og de folk, der kører ved vores gaderæs. Det viser jo, at Østjyllands Politi også bakker op om det projekt, vi har gang i.

Annonce

Mere for show end for sejr

Selvom Østjyllands Politis deltagelse i Striben Randers’ gaderæs var en kæmpeoverraskelse for alle, så er det faktisk ikke først gang, at Striben Randers har fået deltagelse af køretøjer med blå blink. Sidste år var det således samaritterne, der tog en tur ned gennem banen med deres ambulancer.

- Men det er alligevel noget andet, når politiet gør det. Der er trods alt forskel på politiet og samaritter. Politiet er jo ordensmagten, og selvom vores gaderæs er lovligt og støttet af Randers Kommune, så giver det jo stadig en følelse af at være på kanten af loven, siger Jesper Mølgaard.

Der var dog ifølge Jesper Mølgaard ingen tvivl om, at betjentenes deltagelse var væsentlig mere for showets end for konkurrencens skyld.

- Som man kan se på videoen, så kørte de ikke særlig stærkt. De røg ikke meget over 100 kilometer i timen, så det var helt sikkert mest for showets skyld, siger han.

Ifølge de officielle tider, der blev taget på de to politibiler, vandt den bil, der ses til venstre i videoen. Betjenten bag vinderrattet kørte de 201 meter på 10,6907 sekunder med en topfart på 113,92 km/t. Dermed slog han sin kollega, der kørte distancen på 10,7595 sekunder og nåede en topfart på 112,62 km/t, med knap 6,9 hundrededele af et sekund.

Utilfreds chefpolitiinspektør

Det er dog ikke alle, der deler den begejstring, som de to politipatruljers medvirken i gaderæset har medført hos Striben Randers, de fremmødte tilskuere og ikke mindst på de sociale medier, hvor mere end 500.000 i skrivende stund har set videoen af de to politibiler på Striben Randers' facebookside.

Hos Østjyllands Politi er chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen nemlig på ingen måde tilfreds med de patruljerende politifolks ageren ved arrangementet.

- Det er ikke politiets opgave at deltage i den slags arrangementer, og jeg synes, det tegner et uheldigt billede af politiet. Nu er vi i gang med at undersøge, hvordan det er sket, og vi vil indskærpe over for vores medarbejdere, at det ikke er den måde, vi skal prioritere vores ressourcer på, siger chefpolitiinspektøren.

Østjyllands Politi ønsker ikke at kommentere sagen yderligere.

Foreningen Striben Randers er den første i Danmark, der har formået at få kommunalt tilskud til at afholde lovlige bilræs på offentlig vej. Det første gaderæs blev afholdt i 2016, og sæsonen 2019 har foreløbig budt på fire ud af i alt fem planlagte gaderæs. Det seneste i denne weekend, hvor Østjyllands Politi gjorde en særlig entré. Privatfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Sikring af åen og havnen med et partnerskab for handling - nu!

Juletiden er lige om hjørnet, og julefrokostsæsonen banker på døren. På trods af at vi ved, at færden ved åen og havnen i Aarhus kan have fatale følger for feststemte århusianere, lader teknisk forvaltning vente på sig. Opsætningen af de termiske kameraer, som vi i Radikale foreslog sidste vinter, og byrådet vedtog i budgetforliget for et par måneder siden, kan ifølge rådmand Bünyamin Simsek nemlig først sættes op i 2020 af hensyn til budgetrammen. Men vi kan ikke vente. Bureaukratiske benspænd må ganske enkelt ikke være årsagen til, at endnu en drukneulykke får lov at ske. Det tyder på, at det ikke er ladsiggørligt at fremrykke investeringen i de termiske kameraer til 2019. Vi vil derfor i Radikale gerne opfordre til et livsnødvendigt og kreativt partnerskab. For hvis vi skal gå og vente på en permanent løsning, mens der er allermest brug for den, skal vi opsætte en midlertidig. For det er nu - i den kommende juletid - at vi har brug for den ekstra sikring af åen og havnen, og her, vi har mulighed for at redde liv. Vi tror ikke, at den nye kampagne ’Hvor våd skal din bytur være?’ er tilnærmelsesvist en god nok erstatning for de kameraer, vi venter på at få sat op. Spørgsmålet er også, om vi vil forhindre, at folk overhovedet falder i, med en hyggelig afskærmning i vintersæsonen? Vi har derfor et opråb til alle de kræfter, der vil og kan hjælpe. Både borgere, foreninger, beværtninger og kommunen. Måske har vi forskellige, kønne afskærmningsløsninger stående på et lager et sted, hvor de alligevel bare står og samler støv? Måske vil barerne omkring åen hjælpe til med at sikre deres festgæster mod en tur i det kolde, mørke vand på deres bytur? Vi kan endda pynte en midlertidig afskærmning med genbrugsjulebelysning, så vi også skaber endnu mere stemning i de kolde julemåneder, mens vi gør det mere sikkert at færdes ved åen og havnen. Mulighederne vil garanteret præsentere sig, hvis blot vi leder. Så det håber vi, at vi i fællesskab kan gøre. Det er alfa omega, at vi hurtigst muligt får sikret åen og havnen, for der er gået for lang tid allerede. Hver eneste dag, der går uden sikkerhedsforanstaltninger, jo mere alvorligt bliver det. For vandet bliver koldere, og juletidens mange, våde fester bliver flere og flere, hvilket giver byens natteliv et ekstra pres og skaber utryghed hos forældre. Vi ønsker os partnerskaber for handling – nu!

Annonce